![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ați cunoscut catolici căldicei, înseamnă că e căldicel catolicismul ? Ați auzit de preoți pederaști, înseamnă că pederastia este lăudată de catolicism ? Etc. Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Interesant ca va legati de mine. Eu nu ma definesc prin contrast cu ceva, ci prin identificare cu ALTCEVA, nu sunt impotriva a ceva, ci sunt Pro Altceva, adica Pro Ortodoxia. Tot ce e in afara ortodoxiei, se exclude singur. Eventual sa-mi dati vreun link din care reiese ca nu-mi plac persoanele (catolici, protestanti, atei, whatever) si in care afirm altceva decat zice Ortodoxia. De ce o intrebasem pe Doriana? Pt. ca pana acum o percepusem ca o persoana cu nelamuriri care cauta sa inteleaga ce-i cu Ortodoxia dar se poticneste mereu de cum o inteleg ortodocsii imperfecti. Insa m-a frapat mesajul ei de bun venit in AFARA ORTODOXIEI!! „Noesissa, bine ai venit in randul celor de alta religie decat cea ortodoxa” Retineti! Nu-i spune „bun venit in catolicism" (nici nu are cum), ci mesajul ei ar suna cam asa: „bine ca ai scapat de aia!” Deci cine are dublu standard si masuri duble? De aceea am si adresat np o intrebare: N-am inteles niciodata cum de sustin neortodocsii (care au auzit de ortodoxie) ca pot fi mantuiti cam in orice confesiune, dar ei totusi avand Ortodoxia la indemana, TOCMAI pe asta o ocolesc, tocmai pe asta n-o aprofundeaza. In Ortodoxie de ce nu puteti fi mantuiti dragi neo protestanti? Cum de pt. voi, Dumnezeu e lucrator in orice confesiune dar TOCMAI in Ortodoxie, voi personal nu v-ati putea mantui?” inca n-am primit un raspuns, dar nu ma grabesc. En eirini proerhomen |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta imi aminteste de toamna lui 2009...eram in gara Haydar Pașa ( Istanbul-Asia) asteptand trenul spre Ankara. Erau 4 ore pana la plecare si am intrat in vorba cu niste tineri care de asemenea asteptau. Fascinati de faptul ca eram straina am inceput sa vorbim despre religie ( in masura in care cunostintele de turca imi permiteau). Toti ( 2 tineri si o tanara) au ajuns la concluzia ca gandim la fel si incercau sa ma convinga sa trec la islam ( mai in gluma mai in serios). Eu un singur lucru le-am spus : asa cum nu-ti poti schimba mama tot la fel nu-ti poti schimba religia. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
@Delia: Nu am sesizat ca Noesisaa să se fi lăudat cu religia la care a simțit chemare. Nici că ar avea scopul de a "corupe dreptmăritori". A răspuns la întrebări. Nu trebuia ?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ultima intrebare e pt. mine sau pt. Iana? Mesajul de bun venit are doua parti. A doua parte am inteles-o la fel ca dvs. Insa ca ortodoxa, nu am putut sa nu sesizez in prima parte a mesajului o oarecare jubilatie. De aceea, va intreb: Eu nu trebuia s-o intreb pe Doriana ca reprezentanta a np, cum de nu pot fi mantuiti in Ortodoxie cand o au la indemana? Cum de pt. np, Dumnezeu e lucrator in orice confesiune dar TOCMAI in Ortodoxie, ei personal nu s-ar putea mantui? |
|
|
||||
|
||||
|
Aici, părerea mea e că e vorba de o mică incongruență doctrinară a lor. Și eu mi-am pus întrebarea asta adesea și le-am pus-o și lor: dacă toate "confesiunile creștine" sunt la fel de mântuitoare, de ce tocmai catolicismul nu ar avea acest atribut. Din câte am înțeles, unii dintre ei sunt de părere că toți creștinii se pot mântui, mai puțin cei din Bisericile Apostolice (catolici, ortodocși, non-calcedonieni, +/- anglicani), doarece noi ne-am închina la zeități. În realitate, aici e una din deosebirile dintre protestanți pe de o parte (înțelegând în primul rând luterani, dar și calvini, metodiști) și neoprotestanți pe de altă parte: în timp ce primii sunt toleranți și acceptă căsătorii mixte, ultimii nu acceptă căsătorii mixte. Neacceptarea căsătoriei mixte are o anumită logică la ortodocși, care cred că numai ei se mântuiesc, dar nu are la neoprotestanți, care cred (așa afirmă) că Biserica nu are granițe vizibile, nu e o instituție, ci o definesc ca și comunitate harică a celor care cred în Isus.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Afirmatia corecta teologic si "exclusivista" se refera doar la prezenta si lucrarea harului in BOR. Necesitatea protestantilor de a renega bisericile "traditionale" vine tocmai din natura propriei existente, daca adevarul si mantuirea se gaseste acolo, implicit toate "revolutiile" lor dogmatice sunt inutile si au evident iz schismatic. |
|
|
||||
|
||||
|
Se reduce la același lucru. Dacă fără Har Sfințitor nu există mântuire și dacă acesta se găsește numai în BOR și în celelalte BO, atunci nimeni nu se poate mântui decât ortodocșii.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si spui ca noi ne legam de tine... Relaxeaza-te...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Hai sa vedem la tine cum ar sta treaba.. Scenariu si tema de gandire: cea mai buna prietana a ta, protestanta desigur, ar trece la ortodocsi, convinsa ca acolo e adevarul si nu unde se scalda pana atunci. Ce faci? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 22:37:21 |
| Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 13:25:23 |
| Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 15:03:02 |
| Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 18:42:36 |
| Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 19:36:35 |
|
|