Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2011, 23:02:04
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Matusa mamei a avut o singura fata,care i-a murit la 16 ani de leucemie...intamplare,care o lasat-o pe biata femeie cu o boala de inima si cu dereglari tiroidiene.
Supararea a fost si mai mare caci fata in cauza era o fiica model,credincioasa,cu o inteligenta peste medie,frumoasa...
Matusa mea o visa mereu si intotdeauna o sfatuia sa nu mai planga pentru ea caci ei ii este bine;dupa mai multi ani o viseaza din nou,spunandu-i sa se bucure si sa nu mai planga caci in ziua urmatoare o sa vina...
Inutil sa mai spun,ca matusa mea isi pierduse uzul ratiunii si chiar credea ca fata-i moarta se va intoarce in ziua aia,asa ca s-a sculat de dimineata sa faca niste dulciuri si s-a pus pe asteptat...Nu a venit nimeni,decat cineva care-i aducea vestea ca nepoata ei are o fetita,adica eu...
Femeia aceasta atat de incercata mi-a fost foarte aproape,bona,nasa de botez,a doua mama!Dumnezeu sa-i odihnesca sufletul bun!
Ce frumos! Am mai auzit asemenea intamplari.
Si mie cred ca mi s-a intamplat chiar acum o minune: ma uitam in sifonier sa vad ce haine sa imi iau in calatorie si ma gandeam ca bunica mea mereu se ingrijea sa imi cumpere o pijama noua atunci cand plecam undeva. La cateva secunde, am descoperit o pijama nou-nouta, cu eticheta pe ea, de care nici nu aveam habar. Cine stie cand mi-o cumparase...
Vechi 18.05.2011, 00:57:30
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Ce frumos! Am mai auzit asemenea intamplari.
Si mie cred ca mi s-a intamplat chiar acum o minune: ma uitam in sifonier sa vad ce haine sa imi iau in calatorie si ma gandeam ca bunica mea mereu se ingrijea sa imi cumpere o pijama noua atunci cand plecam undeva. La cateva secunde, am descoperit o pijama nou-nouta, cu eticheta pe ea, de care nici nu aveam habar. Cine stie cand mi-o cumparase...
Extraordinar,fara cuvinte!
Sa ai o calatorie frumoasa si numai evenimente fericite!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2011, 01:36:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Toate întâmplările relatate aici par, cu adevărat, întâmplări. Supranaturalul nu poate fi probat obiectiv în niciuna dintre ele. Foarte rar Dumnezeu își încalcă în mod flagrant propria ordine în domeniul naturalului, și atunci de obicei o face în scop pedagogic, ca să le amintească oamenilor că văzutele sunt tot așa de în puterea Lui ca și nevăzutele. În rest, lucrarea lui Dumnezeu se face cu formidabilă discreție. Par pure potriveli. Un candidat are un declic și așterne iute pe hârtie problema pe care deja o rezolvase în subconștient. Natural, era sub presiunea timpului. Altcineva are nevoie de o pijama. Fusese dintotdeauna acolo, dar nu o văzuse fiindcă nu avusese nevoie de ea. Cineva visează persoane decedate cu atitudine liniștitoare, e natural. Tocmai atunci primește vestea unui urmaș. Potriveală. Urmașul e o fetiță. 50 %. Fiscul calculeaza greșit. Se întâmplă. Un funcționar corect reia calculul și iese un rezultat în favoarea contribuabilului. Se întâmplă și asta, mai rar, dar se întâmplă. Tocmai atunci, mama are un proces de conștiință. "Ce-ar fi să sar și eu cu niște bani ?". Normal, e mamă. Doar nu o să-i ia cu ea în mormânt.

Ceea ce creștinii numesc "pronia" e ceva de un deplin anonimat. Ceva care îl întărește pe creștin în convingerile sale dinainte formate, dar nu îl poate ajuta pe cel care nu crede. El va vedea numai hazard.

O dată, acum aproape 2000 de ani, un copil trebuia să se nască în Betleem. Da, dar părinții lui era în Nazaret. Tocmai atunci, Cezarul dăduse poruncă să se facă un recensământ. Ca să vezi potriveală ! Tatăl adoptiv al copilului (mai exact, cel care spusese că este tată ca să nu-și facă soața de rușine) era la origine, ghici de unde ? Din Betleem. În principiu, cei doi aveau timp să se ducă până acolo și să se întoarcă, astfel încât femeia să nască acasă. Dar, culmea ghinionului: sorocul e devansat, precis din cauza hurducăielilor călătoriei, astfel încât Copilul se naște în Betleem. Nu-i așa că nu e nicio minune, ci un lanț de coincidențe ? Dar de ce tocmai în Betleem, când erau atâtea orașe ? Fiindcă acolo se născuse David, străbunul său. Sau invers, David se născuse acolo, deoarece, peste secole, urma să... dar asta e ipoteză SF, nu mai insist.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 18.05.2011 at 01:58:04.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2011, 07:52:29
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Adevarate minuni se petrec cu indivizi atei care au o revelatie si devin crestini buni...apoi sunt cei care supravietuiesc miraculos unor diagnosticuri imposibil de tolerat.Sa fie doar simple intamplari?

Eu imi protejez integritatea ca user pe acest forum,altfel as mai putea sa dau exemple si de alte minuni ale Cerului,insa au caracter prea personal!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2015, 03:18:00
andrey352015 andrey352015 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.01.2015
Implicit Buna seara

Buna seara ma numesc andrei sunt plecat din romania de 9 ani si ma bucur ca am dat peste acest forum.Pot sa spun ca si acest lucru este o minune ca sa intamplat astazi de Sf IOAN chiar daca este trecut de miezul nopti.Minunea ca am ajuns in sanul biserici sa intamplat acum 7 ani aprox. cand un coleg de munca ma dus la o biserica ortodoxa dintr-un oras de pe malul mari al spaniei sincer legatura mea cu biserica era foarte slaba mergeam in romania la biserica din an in paste si atunci pentru scurt timp, intalnirea cu preotul paroh si cu biserica a fost ceva nou pentru mine mai ales ca am stat la toata slujba care pentru prima data mi sa parul destul de lunga, dar a avut un efect pozitiv asupra stari mele spirituale si de atunci am mers aproape duminica de duminica la biserica.Cred ca a fost o minune pentru mine si acum dupa atata timp merg la biserica desi mai si lipsesc cand timpul si munca nu imi permite.
Laudat Fie Domnul.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2015, 18:23:04
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrey352015 Vezi mesajul
Buna seara ma numesc andrei sunt plecat din romania de 9 ani si ma bucur ca am dat peste acest forum.Pot sa spun ca si acest lucru este o minune ca sa intamplat astazi de Sf IOAN chiar daca este trecut de miezul nopti.Minunea ca am ajuns in sanul biserici sa intamplat acum 7 ani aprox. cand un coleg de munca ma dus la o biserica ortodoxa dintr-un oras de pe malul mari al spaniei sincer legatura mea cu biserica era foarte slaba mergeam in romania la biserica din an in paste si atunci pentru scurt timp, intalnirea cu preotul paroh si cu biserica a fost ceva nou pentru mine mai ales ca am stat la toata slujba care pentru prima data mi sa parul destul de lunga, dar a avut un efect pozitiv asupra stari mele spirituale si de atunci am mers aproape duminica de duminica la biserica.Cred ca a fost o minune pentru mine si acum dupa atata timp merg la biserica desi mai si lipsesc cand timpul si munca nu imi permite.
Laudat Fie Domnul.
Bine ai venit, Andrei!

Ma bucur pentru tine si ma minunez de puterea pe care o primesti de la Iisus Hristos prin biserica si preotul ortodox pe care le-ai gasit acolo in Spania.

11. Eu unul vă botez cu apă spre pocăință, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc. (Mt3,11)

Ai primit de la Ioan Botezatorul temelia botezului, dupa care, acum, Hristos vine cu Duhul Sfant si caldura focului credintei, prin care capeti identitate si putere.

Marire Tie, Doamne, marire Tie!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 09.01.2015, 09:34:33
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Cea mai mare minune care mi s-a intamplat pot sa spun este faptul ca m-am nascut; ca Dumnezeu i-a lumnat mintea mamei biologice sa nu ma avorteze si sa ma nasca, chiar daca am ajuns direct la orfelinat din spital; totusi, m-am nascut. Iar a doua minune de la Dumnezeu, una din nou, foarte mare e ca mi-a trimis 2 parinti mnunati care m-au crescut si care ma iubesc.

Sunt convinsa ca zilnic se intampla minuni in viata tuturor, dar poate nu ne dam seama de toate, sau poate ne dam seama abia dupa un timp.

Viata mea pot sa zic ca e plina de minuni de la Dumnezeu si de foarte multe ori (cred ca chiar de fiecare data chiar) cand am fost pusa intr-o situatie limita sau complicata sau in fata unei alegeri, intotdeauna cand i-am cerut ajutorul lui Dumnezeu, m-a ajutat sa trec cu bine peste tot, respectiv sa fac alegerea corecta.

Doamne iti multumesc pentru fiecare clipa, pentru fiecare persoana care a intrat in viata mea, pentru fiecare greutate; stiu ca absolut toate mi le-ai dat/trimis cu un scop. Multumesc Doamne Dumnezeule!
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2015, 17:50:41
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ai primit de la Ioan Botezatorul temelia botezului
Cam fara sens, afirmatia asta..

Last edited by crinrin; 10.01.2015 at 17:53:07.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2015, 22:08:25
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Cam fara sens, afirmatia asta..

Referitor la faptul ca minunea personala a celui care comentat s-a petrecut pe 7 Ianuarie,ziua cand il celebram pr Sf.Ioan Botezatorul.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2015, 23:27:44
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Referitor la faptul ca minunea personala a celui care comentat s-a petrecut pe 7 Ianuarie,ziua cand il celebram pr Sf.Ioan Botezatorul.
Din ce am citit, andrey352015 atribuie Sf. Ioan Botezatorul doar minunea de a fi descoperit acest forum. De unde pana unde sa i se spuna ca a primit temelia botezului... vorbe fara sens, chiar de le-am interpreta metaforic. Nici pentru minunea petrecuta cu 7 ani in urma nu se potrivesc, intrucat aceasta a fost mijlocita de Dumnezeu printr-un coleg.

Dar ce conteaza, punem vorbe mari - despre taine si sfinti, ca sa dea bine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Minuni adevarate si minuni false-pericolul superstitiilor Lucian008 Spiritualitatea ortodoxa 29 08.06.2014 01:40:20
va rog!!!spuneti-mi ce sa intamplat !!! Klapeman Intamplari adevarate 9 28.07.2010 11:47:06
Mi s-a intamplat un miracol? mehiel Nunta 12 18.10.2008 12:25:24