Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2011, 15:11:09
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Esențial e, oricum, să fie înțelegere între cei doi. Îmi pare bine că ați reușit să vă înțelegeți și să vă completați atât de bine.
După opinia mea, poate nu suficient fondată, pruncul ar avea mai multă nevoie de apropierea mamei. Însă poate e doar o prejudecată.
Și ar mai fi un aspect. Gândesc că, femeia fiind de la natură mai slabă, are nevoie să fie ocrotită. Din câte știu eu, e un lucru esențial pe care îl așteaptă de la soț. Or, dacă ea își va dezvolta mai mult cariera decât soțul și va deveni principalul susținător al familiei, nu se va mai simți ocrotită și poate chiar nu-și va mai respecta soțul.
Sper să greșesc.
Sigur ca nu gresesti! Exista, bineinteles, nevoia primara de protectie. Iar copilul are nevoie de mama, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic (laptele matern imbunatateste, printre altele, sistemul imunitar al bebelusului). Insa in ziua de azi, cand banii sunt putini, e tot mai mare nevoie ca intr'o familie, ambii soti sa munceasca si sa aiba o cariera. Eu nu mi'am intretinut sotul. El a fost mereu cel cu venituri mai mari in casa. Atata doar ca munca lui nu necesita deplasarea la un birou, cu orar fix. Muncea acasa, la calculator, atunci cand copiii dormeau sau cand eram eu cu ei. Eu, pentru locul meu de munca, trebuia sa ma trezesc in fiecare dimineata la aceeasi ora si sa fiu plecata de acasa pana la ora pranzului. Practic, fetita mea nu era cu mine dimineata, pana pe la 1. Am fost norocosi ca desi eram tineri (eu aveam 18 ani, iar sotul meu 20 cand am avut primul copil), am avut locuri de munca nu foarte solicitante, care sa ne permita sa ne petrecem timpul impreuna, asa cum orice familie ar trebui sa faca. Intre timp, eu am mai gasit o sursa de venit, cu un orar flexibil, care imi permite si mie sa fiu acasa cu copiii mei. Iar acum, la 21 de ani, am doi copii sanatosi si frumosi si impreuna cu sotul meu, avem un trai cel putin decent si putem sa le oferim copiior tot ce au nevoie, atat dpdv material cat si moral.
Ceea ce vreau sa spun e ca daca atunci nu as fi luat decizia de a merge la munca si de a'mi lasa fetita cu sotul, poate nu am fi acum unde suntem. E un adevar crud si cunoscut de toata lumea faptul ca parintii adolescenti rar reusesc sa se descurce si sa isi creasca copiii, oferindu'le un trai indestulat.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Violenta in familie? alexaa Generalitati 56 12.01.2015 21:51:12
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
In familie cred_cu_adevarat Generalitati 6 21.11.2011 09:52:25
Vocatia si cariera crestinului Rodica50 Intrebari utilizatori 10 21.01.2011 15:53:10
Mama sau femeie de cariera? daliapantelimon Generalitati 121 31.05.2010 15:04:57