Citat:
În prealabil postat de anna21
Daca vi se pare firesc sa nu existe bani.. sau chiar un pacat - pai avem o problema! Vom deveni vaci de muls pentru altii.
|
Nu e firesc sa nu existe bani. Si nu e pacat daca ai bani cinstit. Normal ca nu e pacat.
Eu m-am referit la posesia unui lucru care devine patimasa. La care se refera si Sfintii Parinti. Sa iubim atat de mult un lucru incat sa ne legam de el ca de un "idol". La asta m-am referit.
Normal ca e bine sa muncesti si sa fi platit cinstit pentru munca facuta. Ceea ce in Romania nu se prea intampla.
Dar eu am facut aluzie si la iubirea de arginti. Cel care este avar si strange si strange si el, se priveaza de anumite lucruri necesare: hrana, imbracaminte. Am vazut oameni cu case frumoase care dorm in bucatirii de vara pe un pat saracacios ca sa nu strice casa. Sau care mananca slanina cu ceapa toata viata ca sa stranga bani. pentru ce, Dumnezeu stie ca tot in patru scanduri ne ducem. Iar de regula, copiii care mostenesc si nu stiu sa pretuiasca, pierd usor averea mostenita.
Sau am vazut bogati, dar plini de boli sau cu copii rai si se intrebau de ce. La Dumnezeu toate sunt cumpanite.
Eu sunt de parere ca trebuie moderatie in toate.