Citat:
În prealabil postat de lore86
ori nu intelegi ce am spus, ori nu vrei sa intelegi, ori ti cu habotnicie la cele spuse de tine.
Acum , ca sa sa merg pe aceeasi linie adu-mi un argument din sfanta Scriptura, unul din sfintii parinti si unul din invatatura Bisericii ca rugaciunea femeii cu capul descoperit nu e primita.Dar sa fie clar, nu analogie!
Ceea ce iti spuneam noi adineaori nu e ca femeia ar trebui sa se roage cu capul descoperit, ci din contra, tinuta potrivita ptr rugaciune e cea amintita si de tine.
DAr noi subliniam ca nu ai tu puterea si nici nimeni altcineva sa stabileasca care rugaciune e primita de Dumnezeu si care nu. Domnul e cel care cunoaste inima si pocainta fiecaruia.
Asadar, sa-I lasam Domnului judecata!El sa hotarasca a cui rugaciune o primeste si a cui nu.
|
Hristos s-a inaltat !
Cred ca va aprindeti cam repede si cam prost ! Si eu as fi mai rezervat sa acuz pe cineva de habotnicie !
Am inteles perfect la ce v-ati referit si la fel consider si eu, insa repet, pentru ca "ori nu intelegi ce am spus, ori nu vrei sa intelegi", si ma opresc aici cu citatul, eu nu am spus de la mine ca rugaciunile femeilor cu capul descoperite nu sunt primite, ci din ceea ce am citit despre acest subiect din Sfintii Parinti, din Pateric si din Sfanta Scriptura, unde scria clar negru pe alb "nu asculta" ! Daca acel parinte induhovnicit a folosit acest cuvant, eu cred ca nu l-a folosit in zadar si nici pentru ca era habotnic!
Bineinteles ca Dumnezeu hotaraste ce si pe a cui rugaciune primeste, dar cred ca este de datoria noastra de a face cat mai placuta rugaciunea inaintea Lui !
Sper ca de data asta s-a inteles ce am vrut sa spun si nu ceea ce s-a interpretat, iar daca nu s-a inteles imi cer iertare, poate nu m-am exprimat bine !
Oricum cine are smerenie si pocainta nu sta sa "suceasca" baticul pe toate partile