![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa cum am afirmat in numeroase ranaduri Dumnezeu este Creatorul si EL a dat porunca pamantului sa dea viata biologica atat vegetala cat si animala intr-o mare varietate de specii, pe baza legii (principiului) vietii biologice. (Ca exista un singur principiu al vietii biologice, asta se vdede clar in ADN). Omul insa este cununa creatiei si este singura creatura directa (trup si suflet) a lui Dumnezeu pe Pamant. Astfel numarul speciilor nu este nici constant si nici limitat in timp. Atata timp cat va exista pamantul el va asculta de porunca lui Dumnezeu sa dea viata biologica intr-o mare varietate de specii. Cuvantul lui Dumnezeu este atemporal! In concluzie, Noe nu a salavat toate speciile de plante si animale ci doar o parte din ele. Adresesz urmatoarea intrebare (mai ales pentru creationistii fundamentalisti, cu tendinte fanatiste): Ce a fost mai intai oul sau gaina?! |
|
||||
|
||||
![]()
În mod cu totul evident, amândouă simultan.
|
||||
|
||||
![]()
Aceasta afirmatei este o ineptie atat logica cat si teologica.
Din moment ce una depinde de cealata (adica existenta oului depinde de gaina si existenta gainii depinde de ou) este evident ca atat din punct de vedere logic cat si teologic nu poate fi vorba de simultaneitate (bineinteles simulatenitatea este legata de timp.) Conform afirmatiei tale, simultaneitatea celor doua implica faptul ca "Dumnezeu nu a facut doar o gaina" la inceput ci doua, doar ca una era sub forma de ou. :D Si ca sa complicam un pic lucrurile oul era zigot sau nu? (Sper ca stii la ce ma refer... adica la faptul ca gaina face ou si fara cocos insa daca nu a avut cocos, din oul gainii nu se poate dezvolta puiul. :) ). Last edited by Eugen7; 02.06.2011 at 09:40:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Părerea ta.
Citat:
Într-un fel ai totuși dreptate, dpdv al evoluției a fost o "găină" pterodactil care a făcut un "ou" din care a ieșit o găină pasăre. Lăsând totuși inepțiile mele la o parte, ce a fost mai întâi, după cunoștințele tale?
|
||||
|
||||
![]()
Nu ai inteles ca doar din oul zigot (fecundat) se poate dezvolta puiul?! Trebuie neaparat cocos care sa se "impreuneze" cu gaina si doar din acest ou fecundat se dezvolta puiul de gaina.
![]() Recomand studiul corepsunzator al acestor lucruri. Important este Adevarul si nu cunostintele mele. Intreaba pe profesorii de dogmatica de la facultatile de telogie ortodoxa si iti vor raspunde detaliat. ei te vor indruma si te vor ajuta sa studiezi corespunzator Dogmatica Sfantului Ioan Damaschin si stiinta (biologia) si vei vedea ce a fost mai intai. :) Teologia ortodoxa spune clar: Dumnezeu este creatorul! La porunca Lui pamantul (materia) a dat viata biologica (atat vegetala cat si animala) intr-o mare varietate de forme, de la simplu la complex, pe baza principiului (legii) vietii biologice pus de Dumnezeu in natura. |
|
||||
|
||||
![]()
Oul a aparut cu mult timp inaintea gainii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu fi naiv, caci vorbim strict de oul de gaina si de gaina.
Doar din oul zigot (fecundat) de gaina se poate dezvolta puiul de gaina. :P Iar oul fecundat implica existenta cocosului. :D Last edited by Eugen7; 03.06.2011 at 09:22:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
caci a avut si gaina ... Adam-ul si Eva ei. dpdv stiintific oul a aparut cu mult timp inaintea gainii. cred ca acum am fost mai complet :) |
|
|||
|
|||
![]()
Corect, cel putin partea cu din punct de vedere religios.
|
|
||||
|
||||
![]()
Care religie? Caci din punct de vedere teologic ortodox nu gasim nicaieri aceasta afirmatie (ca intai a fost gaina), nici in Sfanta Scriptura si nici la Sfintii Parinti.
![]() Si nici nu poate fi asa, caci ar insemna ca pamantul ar fi "dat" la porunca lui Dumnezeu cate o pereche de indivizi maturi care se reproduc sexuat si nu doar un singur individ. Astfel intai ar fi fost gaina si cocosul. :D Evident ca aceasta este o ineptie teologica :D Sfanta Scriptura spune clar ca toate formele de viata biologica au aparut de la simplu la complex, in ordine. Din punct de vedere al dezvoltarii (complexitati) oul este mai "simplu" decat gaina. Precum samanta pomului este mai "simpla" decat pomul. Stiintific vorbind: Zici ca oul gainii a aparut inaintea gainii, deci implicit acel ou trebuie sa fie zigot (fecundat) ceea ce implica existenta cocosului. :P Formuleaza o explicatie stiintifica elocventa. :D Last edited by Eugen7; 03.06.2011 at 16:03:21. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|