![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Argumentul că Biblia respectivă a fost făcută special "să sprijine un crez eretic" nu prea ține, același argument putând fi invocat și de alte culte creștine. Și ar susține argumentul cu exemplele de adaosuri confesionale făcute la versiunea sinodală (adaosuri nu o dată remarcate și pe acest forum), desigur fără o bază prea solidă căci nu putem afima că ortodoxia este eretică doar pe baza modificărilor operate în versiunea oficială. Biblia este Cartea sfântă a creștinismului indiferent că e o versiune/traducere mai bună ori mai puțin reușită și e Cuvântul lui Dumnezeu! Nu se cade s-o ardem, am face un păcat la fel de mare (dacă nu mai mare) ca și incendierea unei sfinte biserici. Fără supărare, aceasta e părerea mea și o susțin indiferent dacă voi fi eliminat de pe forum datorită convingerii mele. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Daca vrei, poftim, poti sa o ingropi. Citat:
Nu degeaba in varianta Cornilescu erezia ca pacat de moarte este tradus ca "certuri intre partide". Stii tu, partide ca la fotbal.. Citat:
In linii mari, cum ziceam nu poti rupe traducerea de o anumita viziune teologica, de asta avem tradus "fecioara va lua in pantece" si nu "femeia.." Si asta se intampla dupa cum ziceam si in cazul traducerii Cornilescu, motiv pentru care pentru un ortodox nu este buna si trebuie sa se dispenseze de ea. Citat:
Sa inteleg ca esti acelasi aparator fanatic inclusiv a traducerii facute de "Martorii lui Iehova", unde deformarile sunt vizibile si ofensatoare chiar si pentru neoprotestanti? Citat:
A se vedea ce a facut Luther si adeptii lui cu catolicii, anabaptistii.. Citat:
Cei care au fost eliminati nu din cauza convingerilor au fost eliminati ci a modului in care au gasit de cuviinta sa le exprime si acelasi tratament sunt sigur ca l-ar fi primit oriunde si oricine daca ar fi procedat la fel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca s-ar merita pictat un tablou in secolul 21: e noapte, in mijloc troneaza un butoi de tabla in care arde un foc mare, intr-o parte 6-7 neoprotestanti scuipand icoane ortodoxe si aruncandu-le in butoi si in cealalta parte un grup de ortodocsi scuipand biblii Cornilescu si aruncandu-le in foc. Daca doar asta a reusit Biserica sa formeze de 2000 de ani incoace, tabloul e destul de sumbru... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by mihaila_alin; 03.06.2011 at 17:35:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Nea Aline, taica, parca fusesi si tu pe la niste sectanti care maraiau si haraiau. Nu ti-au mai ramas ceva carti?
Trebe sa-ti fi dat aia ca ei cam asa face: da carti si dolari. Daca ti-au ramas carti fa si tu un colet si trimite-l incoa. Si dolarii. PS. Io-s mai vesel de felul meu da aici pe forum vreau sa par necajit si apasat. Fiindca asa da bine la imagine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos Domnul sa te binecuvinteze cu cei dragi ai tai.Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ma am uitat sa iti spun sa nu incerci sa te faci singur necajit si apasat,si la urma sa ramii asa,ca nu-i a buna.eu il cred si pe cristi ce a spus
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dolari dau la aia cu fatza de flamanzi, n-am reusit sa mimez una. Cartile le pastrez pentru cazul in care o sa am prea mult timp liber si ma mai angrenez in dispute cu ei. Mai au prostul obicei ca atunci cand le demonstrezi ridicolul unor afirmatii zic ca nu le-au facut ei. Nu le pastrez in biblioteca, sunt undeva in carantina :) |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Cunosc o asemenea experiență a unei femei ortodoxe care a găsit o Biblie la gunoi. A luat-o, a curățat-o și sub călăuzirea Duhului Sfânt a citit-o. Astăzi este adventistă. Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
"Eliminarea" neoprotestanților de pe forum nu s-a făcut niciodată din cauza exprimărilor licențioase, acest lucru este evident. |
![]() |
Tags |
doamne ajuta |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 01:34:51 |
Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 17:37:10 |
Cartile penticostalilor | Neonila | Generalitati | 183 | 29.10.2010 23:55:46 |
Hristos a inviat! si pentru membri altor confesiuni crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 6 | 09.04.2010 01:20:01 |
CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 01:00:06 |
|