![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, exista si in Biserica Catolica papi care au fost laici inainte de inscaunare. Un exemplu este Sfantul Fabian (drag mie, in mod special, pentru ca fiul meu ii poarta numele), care a venit la Roma ca simplu laic, si s-a nimerit tocmai la adunarea in care trebuia ales un nou papă. Sfantul Duh s-a coborat asupra lui, in forma unui porumbel, din cate îmi aduc aminte, și a fost ridicat la demnitatea de papă prin aclamațiile populare. S-a dovedit apoi a fi un papă vrednic și a fost și ridicat la cinstea altarelor: http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Fabian Last edited by Erethorn; 08.06.2011 at 08:21:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Si mai gresit...
|
|
|||
|
|||
![]()
Stati linistit. Au fost si papi care au fost pusi in functie de autoritatile civile, asa ca nu e o problema. Au fost si papi care si-au cumparat titlul cu bani. Doar cateva exemple: papa Vigiliu, papa Bonifaciu 8 - pa care Dante il aseaza in iad printre simoniaci, si papa Alexandru Borgia. Astea sunt doar 3 exemple, fiindca sunt foarte multi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by nutucutu; 08.06.2011 at 09:01:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai si intre Fotie si acesti papi exista foarte multe diferente.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu care au fost greselile catoliclor de atunci, dar imi pare rau ca nici ei nu au reusit sa pastreze unitatea bisericii. |
|
|||
|
|||
![]()
Unitatea bisericii, cel putin asa o vad eu, este intai de toate o unitate de credinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
NU ai observat ca Erethorn a scris in mesajul dinainte de un sfant catolic? Iar cineva a spus de Sf. Ambrozie al Milanului. Mai sunt si alti patriarhi si sfinti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am spus despre un sfânt care a fost ales Papă prin vot popular ca urmare a unui semn divin, nu de unul care a fost numit de împărat ca urmare a unor neînțelegeri politice. Învățați să faceți diferența.
|
|
|||
|
|||
![]()
Viata Sfantului Fotie cel Mare intr-o lucrare mai ampla: http://www.manastirea-sireti.md/uplo...ntinopolei.pdf
|
|