Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2011, 08:16:22
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Acesta e Fotie? HIROTONIT INTR-O SAPTAMINA??? DE LA SIMPLU LAIC LA PATRIRH INTR-O SAPTAMINA? Nici nu e de mirare ca a rupt Biserica in doua! Putea sa fie invatatul invatatilor. El nu avea pregatirea si nici trairea sa fie patriarh. E ca si cum l-am pune pe Plesu in funcita de patriarh al Romaniei, doar pentru ca a citit biblioteci. Oricine e pus intr-o demnitate pe care nu o merita si pentru care nu e pregatit face lucruri gresite. A fost asa mereu si vedem asta si astazi la politicienii care nu se mai dau dusi din scaunele lor.

PS Si voi spuneti ca Biserica Catolica a facut tot felul de excese pentru putere...
Dar nu BO l-a pus pe Fotie Patriarh, ci Imparatul....

Pe de alta parte, exista si in Biserica Catolica papi care au fost laici inainte de inscaunare. Un exemplu este Sfantul Fabian (drag mie, in mod special, pentru ca fiul meu ii poarta numele), care a venit la Roma ca simplu laic, si s-a nimerit tocmai la adunarea in care trebuia ales un nou papă. Sfantul Duh s-a coborat asupra lui, in forma unui porumbel, din cate îmi aduc aminte, și a fost ridicat la demnitatea de papă prin aclamațiile populare. S-a dovedit apoi a fi un papă vrednic și a fost și ridicat la cinstea altarelor: http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Fabian

Last edited by Erethorn; 08.06.2011 at 08:21:23.
Vechi 08.06.2011, 08:20:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Dar nu BO l-a pus pe Fotie Patriarh, ci Imparatul....
Si mai gresit...
Vechi 08.06.2011, 08:30:44
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Stati linistit. Au fost si papi care au fost pusi in functie de autoritatile civile, asa ca nu e o problema. Au fost si papi care si-au cumparat titlul cu bani. Doar cateva exemple: papa Vigiliu, papa Bonifaciu 8 - pa care Dante il aseaza in iad printre simoniaci, si papa Alexandru Borgia. Astea sunt doar 3 exemple, fiindca sunt foarte multi.
Vechi 08.06.2011, 08:57:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Stati linistit. Au fost si papi care au fost pusi in functie de autoritatile civile, asa ca nu e o problema. Au fost si papi care si-au cumparat titlul cu bani. Doar cateva exemple: papa Vigiliu, papa Bonifaciu 8 - pa care Dante il aseaza in iad printre simoniaci, si papa Alexandru Borgia. Astea sunt doar 3 exemple, fiindca sunt foarte multi.
Singura diferenta e ca acesti papi nu sint luati ca puncte de reper si nici nu au fost declarati sfinti.

Last edited by nutucutu; 08.06.2011 at 09:01:40.
Vechi 08.06.2011, 09:03:51
Senior Member

Implicit

Pai si intre Fotie si acesti papi exista foarte multe diferente.
Vechi 08.06.2011, 09:27:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Pai si intre Fotie si acesti papi exista foarte multe diferente.
Faptul ca au existat papi corupti sau imorali nu are legatura cu faptul ca imoralitatea sau coruptia e considerata corecta. Dumneavoastra considerati ca numirea lui Fotie ca si patriarh, de catre imparat, e un lucru corect. Asa cum am spus, e ca si cum Traian Basescu l-ar "unge" Patriarh al Romaniei pe Plesu.

Nu stiu care au fost greselile catoliclor de atunci, dar imi pare rau ca nici ei nu au reusit sa pastreze unitatea bisericii.
Vechi 08.06.2011, 09:41:40
Senior Member

Implicit

Unitatea bisericii, cel putin asa o vad eu, este intai de toate o unitate de credinta.
Vechi 08.06.2011, 11:43:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Singura diferenta e ca acesti papi nu sint luati ca puncte de reper si nici nu au fost declarati sfinti.
NU ai observat ca Erethorn a scris in mesajul dinainte de un sfant catolic? Iar cineva a spus de Sf. Ambrozie al Milanului. Mai sunt si alti patriarhi si sfinti.
Vechi 08.06.2011, 11:44:32
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
NU ai observat ca Erethorn a scris in mesajul dinainte de un sfant catolic? Iar cineva a spus de Sf. Ambrozie al Milanului. Mai sunt si alti patriarhi si sfinti.
Eu am spus despre un sfânt care a fost ales Papă prin vot popular ca urmare a unui semn divin, nu de unul care a fost numit de împărat ca urmare a unor neînțelegeri politice. Învățați să faceți diferența.
Vechi 08.06.2011, 11:47:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Viata Sfantului Fotie cel Mare intr-o lucrare mai ampla: http://www.manastirea-sireti.md/uplo...ntinopolei.pdf
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican

Thread Tools
Moduri de afișare