Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2011, 08:49:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Adriana, dvs. chiar vreti sa ne sicanati acum. Ce tot ii trageti cu toiagul ala?
Dvs. chiar credeti ca a venit papa la Fotie si i-a inmanat un toiag? E un fel simbolic de a spune ca papa a intentionat sa-si afirme, pe nedrept, suprematia, spunand ca il accepta pe Fotie. Dar sinodul oricum nu l-a luat in seama, pentru ca a afirmat primatul de onoare al Constantinopolului. Ce tot intrebati de unde avea papa insemnele? Credeti ca s-au adunat impreuna sfintii parinti intr-un sinod si au confectionat un numar de toiege episcopale si dupa aceea au hotarat ca acele toiege trebuie sa stea la papa?
Ce inseamna aberatiile astea?
Bogdan, eu am discutat cel mai mult cu Adriana, pierzandu-mi degeaba timpul. Ii plac toate ideile care sunt in afara ortodoxiei (pana de curand spunea ca se face anglicana), doar ortodoxia nu ii place. Nu asculta nimic din ce-i spui, parerea mea e ca cel mai bine e sa nu-i mai raspundem.
Eu am mai intalnit doi ecumenisti din acestia militanti, pe forumul catolic si erau tot ortodocsi. Toti au aceleasi idei, conceptia lor e ca tot ce e diferit fata de alte culte e gresit. De aceea adopta toate ideile gresite din alte culte si au un resentiment fata de ortodoxie, pentru ca nu le accepta si ea.
Putem doar sa ne rugam pentru ei, eu am promis unei persoane care dorea sa se converteasca la catolicism ca o sa ma rog pentru ea si de atunci o fac si pentru Adriana.

Last edited by catalin2; 09.06.2011 at 08:52:04.

Tags
primatul papal, roma, vatican

Thread Tools
Moduri de afișare