![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Wolf Hall" (Hilary Mantle), ,,Wild Swans:Three Daughters of China" (Jung Chang) ,,The Elephant's Journey" (Jose Saramango) ,,Despre Cioran si fascinatia nebuniei" (Dan.C.Mihailescu) ,,Cunoasterea lui Dumnezeu" (Karl Barth).
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit de la Saramango "Eseu despre orbire". E pe lista mea de preferate. Care e cam lungă ce-i drept.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropo despre orbire,avea o vorba Saramango: ,,I think we are blind. Blind people who can see, but do not see." Asta m-a dus cu gandul la vorbele lui Hristos: ,,De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd și, auzind, nu aud, nici nu înțeleg. Și se împlinește cu ei proorocia lui Isaia, care zice: "Cu urechile veți auzi, dar nu veți înțelege, și cu ochii vă veți uita, dar nu veți vedea" (Matei 13:13-14). Toate cele bune Lilith Last edited by Scotland The Brave; 14.06.2011 at 20:58:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Am incercat sa citesc Maestrul si Margareta a lui M. Bulgakov, dar nu am reusit decit prima parte. E greoaie!
Si asa am facut efortul sa citesc din ea de amorul artei ca auzisem eu ca e capodopera. Eu nu am avut nici o revelatie dar marturisesc ca ajunsese sa ma sperie cu povestile ei macabre. Nu sunt deloc genul horror! Sunt cit se poate de pasnica! Am inceput apoi Idiotul de Dostoievski si fac plecaciune in fata acestei carti, desi ma nauceste citeodata cu multimea personajelor, dar de dragul printului Miskin merita citita pina la capat! Aferim!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intreb pentru ca si ea face parte din planuri;; ). |
|
||||
|
||||
![]()
Maestrul si Margareta?
Nu stiu, mie nu mi s-a parut greoaie, dar e o carte ce se poate citi pe mai multe paliere...prima data am citit-o in liceu si partile cu societatea moscovita m-au distrat ENORM! Apoi am citit-o acum cativa ani si mi-a placut la fel de mult, dar altfel. Acum, daca ma gandesc la ea, gasesc influente ale gnoselor dualiste- eretice, deci...cred ca ar trebui sa o reiau, sa ma conving! ![]() Oricum- merita incercarea! |
|
||||
|
||||
![]()
Pina a nu o incepe stiam doar ca e viziunea lui Bulgakov despre diavol! Bun, dar ca sa insiri tot felul de povestiri macabre despre ,,activitatea,, si influenta lui asupra celor atei mie una imi ajungea un capitol.
Sincer cind am ajuns la partea a II-a am renuntat! Poate ca ce e mai interesant urmeaza, dar pentru mine doza de horror era prea mare. Mie imi place sa nu ma uit cit mai am de citit din carte ci sa o sorb. Ori la ea prea ma uitam chioras! Incearca, dar parerea mea e sa nu o cumperi, se gaseste la biblioteci cu imprumut. Eu asa fac descopar cartile de la biblioteca si dupa aia le cumpar. Numai bine!
|
||||
|
||||
![]()
Abia astept sa primesc "Ignatius Catholic Study Bible -- New Testament" de Scott Hahn si Curtis Mitch, cadoul meu pentru duminica de la niste prieteni. Este inca in posta.
Momentan ma uit printre scrierile Fr. John Henry Newman, noul meu sfant patron.
|
|||
|
|||
![]()
Ok, multumesc pentru pareri.
Categoric o carte buna trebuie citita de (minimum) 2 ori, la un interval serios de timp. Erezii am mai intalnit, n-ar fi prima... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Psalmii in lectura lui Marcel Iures | mariusmanta75 | Generalitati | 9 | 20.12.2015 08:12:12 |
Ganduri despre dogmatica in general | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 252 | 22.10.2012 18:24:18 |
Lectura particulară | Carmen FUNIERU | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 12 | 18.04.2011 22:27:49 |
Invitatie la lectura | adorcrysti | Generalitati | 53 | 03.02.2009 01:06:54 |
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 22:09:52 |
|