Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2011, 22:01:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
"Boala ecumenismului" si "boala corectitudinii" sunt la fel de daunatoare, dar de sens opus: prima vrea sa unifice cu forta, a doua doreste sa separe cu forta. Eu ma dezic de ambele. Problema e ca cele doua vor lovi din directii opuse crestinismul, dar cea care va reusi cu adevarat sa dea lovitura cea mai puternica nu va fi ecumenismul, caci el va esua cu brio, ci cealalta, corectitudinea,
("Si nu uita, mama, sa fii bun!")
atunci cand crestinii vor "uita" sa mai fie buni.
Har, smerenie si jertfa de sine.
S-ar putea ca "boala corectitudinii" in intelesul pe care il dai tu sa fie doar o conceptie a ta. De fapt stilistii (care nici macar nu sunt considerati ca facand parte din BO, ei sunt schismatici) se despartisera din cauza calendarului, nu neaparat din cauza ecumenismului. Iar ortodocsi ecumenisti eu am intalnit foarte putini (de obicei ma refer la cei care considera ca toate denominatiile crestine sunt bune), probabil multi din acestia nici nu sunt practicanti si au o intelegere mai mult proprie a crestinismului.
Deci prea mare grija cu boala corectitudinii nu ar trebui sa ne facem, atata timp cat nu devenim stilisti.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum a-ti vrea sa fie baietii? Seraphim7 Generalitati 7 24.10.2011 20:19:59
As vrea un ajutor! Darkanian Pocainta 3 01.12.2009 11:38:41