Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2011, 01:41:46
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
... aceste intrebari imi arata ca nu esti deloc familiarizata cu forta ei duhovniceasca sau teologica si ca pina acum ai luat asa , la gramada ce a postat ea , ca si inca multi altii ! [...] cred ca va mai dura ceva pina ma voi convinge ca intr-adevar ai avea nevoie de o discutie pe teme duhovnicesti . Pina atunci , ce sa zic , numai de bine !
Adevarul este ca nu am urmarit tot ce a postat, nu mi-a atras atentia. Insa m-a frapat postarea ta de ieri (tu fiind unul din cei pe care ii urmaresc cat de cat pe forum).
Last but not least, vezi sa nu uiti sa-l urmezi pe Hristos. Parca El a zis ca nu cei sanatosi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 02:36:33
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Multumim, Melissa, pentru dedicatie. O sa incerc sa slabesc, sa ma bucur si sa tac!

Dar pana atunci scriu aici cateva raspunsuri ale unui preot rus, pentru enoriasii lui:

Ce inseamna "a fi surd, orb si mut"?

"A fi surd" inseamna pazirea auzului de tot ce este pierzator pentru suflet si care nu ne aduce mantuirea. "A fi mut" inseamna a ne feri de clevetire, de judecata nedreapta si jigniri. "A fi orb" inseamna a nu fi atent fata de cele ce se intampla in jur, daca nu aduc nici un folos sufletului.

Care este stiinta cea mai inalta?

Stiinta cunoasterii de sine ne pazeste de pacate. Ea este intaia dintre toate, pentru ca fara aceasta, celelalte stiinte nu au nici o importanta. Nu in zadar, staretii spun: "Cunoaste-te pe tine si, astfel, Il vei cunoaste pe Dumnezeu". De aceea se cuvine sa fim atenti la gandurile si miscarile inimii noastre.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca pot primi niste raspunsuri andrei23 Generalitati 28 19.06.2011 18:13:32
Caut niste raspunsuri NeInocentiu Secte si culte 108 18.04.2011 13:43:12