Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2011, 08:38:17
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Faniela, imi dai voie sa te intreb ceva ce nu inteleg de mult timp la unii np?
Daca pt. voi, tot nu conteaza confesiunea/religia, ca doar religiile au fost facute de oameni (inclusiv cea penticostala, nu?), conform acestei logici, nu inteleg la ce foloseste faptul ca faci sau nu parte din vreuna? Daca tot ce trebuie, e sa citesti Biblia si sa faci ce scrie in ea.
Oricine poate citi Biblia acasa si sa-si faca propria convingere dupa care sa isi urmeze viata, fara sa fie afiliat vreunei confesiuni, nu? Asta se poate intelge din ce zici.
Pana va scrie Faniela, permiteti-mi sa va impartasesc si opinia mea.
Neoprotestantii nu cred in „Extra Ecclesia Nulla Salus” dar nici nu cred ca Ecclesia nu are nici o valoare. Crestinul are, desigur, nevoie de Biserica vazuta, de frati si de surori. Impreuna cu ei se inchina Domnului, Se intaresc si se zidesc sufleteste unii pe altii prin darurile pe care Duhul Sfant le da Bisericii, se indeamna unii pe altii la dragoste si la fapte bune...
Biblia insasi ne indeamna: Și să luăm seama unul altuia, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune, fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeți că se apropie ziua aceea. Evrei 10:24, 25

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, tie la ce iti foloseste faptul ca faci parte din cultul penticostal daca, in opinia ta, tot nu conteaza de ce confesiune apartii?
Cu ce te-ar afecta daca ai trece la martorii lui Iehova, baptisti sau adventisti? Credinta cuiva bazata pe vreuna din doctrinele astea e la fel cu credinta bazata pe penticostalism? Ca si ei sustin ca duc o viata dupa voia lui Dumnezeu bazata tot pe Biblie.
In ce ma priveste, daca as avea motive serioase, nu m-ar afecta cu nimic sa trec la baptisti sau adventisti sau ortodocsi.
La Martorii lui Iehova nu m-as duce pentru ca ei nu cred ca Hristos este Dumnezeu.

Last edited by penticostalul; 19.06.2011 at 07:03:06.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45