Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2011, 17:11:03
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Si pe lumea asta cum este? daca faci ceea ce este bine si nu incalci legea esti in libertate iar daca incalci legea ajungi la inchisoare. Nu este normal ca daca nu respecti cele bune sufleteste sa te duci unde este locul celor care fac rele?
Diferenta intre sistemul legal si regulile impuse de dogma e ca legile evolueaza odata cu societatea. Mai mult decat atat, ele au la baza reguli clare, care nu sunt arbitrare, si au in vedere efectul direct pe care il au anumite fapte si actiuni asupra individului.

De exemplu, e ilegal si imoral sa omori pe cineva, pentru ca exista in mod clar un efect negativ asupra celui omorat. Nu am nevoie de reguli scrise de un omulet din cer ca sa imi fie clar asta.

Sistemul legal e intr-o continua schimbare. Dogmele sunt impietrite, nu pot progresa. Sau cel putin asa va place sa credeti:)

Citat:
Iar cei cu Zeus si altii sunt inainte de Iisus si inainte de a incepe propovaduirea Lui
Si ce relevanta are? Ce argument incerci sa aduci? Vrei sa spui, cumva, ca de la venirea lui Iisus incoace, toata lumea e crestina, si nu mai exista alti zei?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 17:23:51
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Dogmele sunt impietrite, nu pot progresa.
În VT Dumnezeu i-a sfătuit pe oameni să se iubească unii pe alții ca pe ei înșiși. Legea veche era limitată, funcție de posibilitatea oamenilor de a o recepta și accepta.

În NT, Dumnezeu a updatat Legea, îmbunătățind-o, spunînd cam așa: să vă iubiți unii pe alții așa cum Hristos v-a iubit pe voi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 17:26:14
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În VT Dumnezeu i-a sfătuit pe oameni să se iubească unii pe alții ca pe ei înșiși. Legea veche era limitată, funcție de posibilitatea oamenilor de a o recepta și accepta.

În NT, Dumnezeu a updatat Legea, îmbunătățind-o, spunînd cam așa: să vă iubiți unii pe alții așa cum Hristos v-a iubit pe voi.
Da, si am vazut cum se aplica, de la Iisus incoace:)

Uite, inca o diferenta intre sistemul legal si dogmele religioase: primul e aplicabil :)
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 17:27:29
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

Nu se corecteaza cam des D-zeu?
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 17:30:30
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu se corecteaza cam des D-zeu?
E, si tu acum, e important sa accepti ca ai gresit:)

In plus, ce sa ii ceri unei fiinte care e omnipotenta si omniscienta, miloasa si iubitoare, dar care pare incapabila sa gaseasca un alt mod de comunicare in afara de genocid?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 09:35:20
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
E, si tu acum, e important sa accepti ca ai gresit:)

In plus, ce sa ii ceri unei fiinte care e omnipotenta si omniscienta, miloasa si iubitoare, dar care pare incapabila sa gaseasca un alt mod de comunicare in afara de genocid?
Genocidul apare atunci cînd oamenii devin incapabili să-și revină la starea de bine. În acel moment, Dumnezeu îi mută la starea de a fi pe care au ales-o în mod liber, adică într-o existență departe de El.

Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 18:00:21
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
În NT, Dumnezeu a updatat
La service pack 1.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 18:52:35
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

2000 de ani de la ultimul update e o "galagie" de timp, asteptam cu nerabdare service pack 2...poate se mai corijeaza unele bug-uri.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 09:38:17
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
2000 de ani de la ultimul update e o "galagie" de timp, asteptam cu nerabdare service pack 2...poate se mai corijeaza unele bug-uri.
Așteptăm de fapt o nouă versiune a produsului, o versiune transfigurată a lumii, în care programele stricate vor sta pe alte servere decît softurile bune.

Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 11:56:20
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Genocidul apare atunci cînd oamenii devin incapabili să-și revină la starea de bine. În acel moment, Dumnezeu îi mută la starea de a fi pe care au ales-o în mod liber, adică într-o existență departe de El.
Inclusiv copiii? Hai, sa fim seriosi, tu chiar crezi rationalizarea de mai sus?

Adica avem o fiinta care a a creat totul, e infinit mai inteligenta decat orice ne-am putea imagina noi, dar in acelasi timp e si gelos si irascibil, si singura metoda de a rezolva lucrurile e sa stearga de pe fata Pamantului populatii intregi?

Si un om, limitat asa cum e el, ar gasi solutii mai... umane.
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mincarea proasta a saracului andreicozia Reguli in Biserica 126 03.02.2015 19:24:15
Urgent!!! Imagine icoana Sf Parascheva in picioare getapopa Resurse ortodoxe on-line 3 12.05.2011 17:48:21
ATAC CNSAS impotriva Bisericii- Comunicat de Presa cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 25 26.01.2011 09:47:49
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16
Presa si binefacerile ei discriminata Generalitati 1 04.12.2006 13:32:09