Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2011, 12:26:26
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Cine a trecut de asemenea situatii, persoane care au depasit mandria (fie prin cunostine, fie de alta natura) , va rog... indrumari!!

Am citit postarea korinnei, dar mai astept sugestii.

Exista vreo rugaciune sa scapi de mandrie?
Cand ma spovedeam ca sufar de orgoliu, parintele meu duhovnic imi dadea Psalmul 50. Dar cred ca are valoare mai ales cand este primit canon de la duhovnic. Cel mai bine e sa te spovedesti, nu?

La mine mandria vine ca o contra-pondere a neincrederii in mine. Adica incercand sa ma vindec de neincredere, cad in mandrie. Nici una nu e buna... Nu vreau sa fiu autosuficienta, dar pentru orice lucru invatat/ realizat cred ca e bine sa ii multumim lui Dumnezeu pentru ajutorul primit.

"Miluieste-ne pe noi Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii tai, miluieste-ne pe noi!"
Reply With Quote
Vechi 23.06.2011, 12:38:55
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cand ma spovedeam ca sufar de orgoliu, parintele meu duhovnic imi dadea Psalmul 50. Dar cred ca are valoare mai ales cand este primit canon de la duhovnic. Cel mai bine e sa te spovedesti, nu?

La mine mandria vine ca o contra-pondere a neincrederii in mine. Adica incercand sa ma vindec de neincredere, cad in mandrie. Nici una nu e buna... Nu vreau sa fiu autosuficienta, dar pentru orice lucru invatat/ realizat cred ca e bine sa ii multumim lui Dumnezeu pentru ajutorul primit.

"Miluieste-ne pe noi Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii tai, miluieste-ne pe noi!"
Daca ne vedem pacatele proprii nu mai cadem in mandrie.
Vederea pacatului o realizam atunci cand suntem mai aproape de Dumnezeu .
Puteti merge la un parinte imbunatatit sa cereti sfat ,de ex.parintele Ciprian de la sf.manastire Sihastria.
Patericul egiptean da de asemeni sugestii cum sa scapi de anumite patimi.
Toti avem o doza de mandrie ,numai ca Dumnezeu ne mai da umilinte prin intermediul celor din jur ,si dupa cum trecem de aceste umilinte ,daca nu ne deranjeaza prea mult sau deloc ne putem da seama cat suntem de mandri.
E o mare greseala sa le demonstrezi ateilor existenta lui Dumnezeu ,te poti tulbura si ei nu se schimba.
In schimb sunt momente in viata cand ei singuri ,prin incercarile pe care le ofera Dumnezeu , ajung la concluzia ca exista o putere suprema care ne-a creat.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2011, 12:42:12
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Puteti sa le spuneti colegilor ca acei calugari nu au nimic pentru ei ,padurea e folosita in folosul manastirii dar cel mai mult al pelerinilor.
Aceste proprietati ,paduri ,pamanturi sunt primite de manastire prin donatii.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2011, 02:00:19
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul

aceasta de mai sus precum si "Cred Doamne! ajuta necredintei mele" sunt rugaciunile pe care le spun cand ma trezesc ca dau sfaturi necerute, cand ma consider eu mai sporita duhovniceste fata de colegele mele care nu stiu cand e zi de sarbatoare si ma intreaba pe mine, de fiecare data cand ma trezesc judecand pe cineva ca stie sau ca face mai putine decat mine.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 26.06.2011, 13:23:05
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Pentru mine subiectul despre fata asta s-a incheiat!
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze calea tuturor indiferent de natura problemelor noastre

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.06.2011, 16:34:33
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Pentru mine subiectul despre fata asta s-a incheiat!
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze calea tuturor indiferent de natura problemelor noastre

Doamne ajuta!
"Lumea înconjurătoarea este o mare oglindă; îți reflectă înapoi ceea ce ești. Dacă ești iubitor, prietenos, dacă ajuți oamenii, lumea va fi iubitoare, prietenoasă și te va ajuta. Lumea este ceea ce ești tu." [Thomas Dreier]

Imi pare rau pentru tine, Maria! Trebuie ca lumea ta e tare trista.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2011, 23:01:21
korinna korinna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
"Lumea înconjurătoarea este o mare oglindă; îți reflectă înapoi ceea ce ești. Dacă ești iubitor, prietenos, dacă ajuți oamenii, lumea va fi iubitoare, prietenoasă și te va ajuta. Lumea este ceea ce ești tu." [Thomas Dreier]
pai chiar Mantuitorul ne indeamna la acest lucru "ce doriti sa va faca voua oamenii, faceti voi lor"... :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Foamea si setea dupa Dumnezeu georgeval Generalitati 11 12.07.2012 22:37:32
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 8 27.06.2011 23:03:13
Rugaciune si cunoastere georgeval Generalitati 0 29.09.2008 19:59:16
Nevoia de discernamant si de cunoastere! alecsandru Vrajitoria 2 24.03.2007 23:54:40