![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Iată o poezie foarte nostimă și, de asemenea, deosebit de educativă, pe care am găsit-o pe site-ul www.ortodoxiatinerilor.ro. O dată o maimută din evul anecdotic,
Venind la sfat pe creangă de arbore exotic, A zis: Atenție! Sunt foarte ofensată… Circulă-n lume vorba, deloc adevarată, Că omul ar descinde din buna noastră rasă… Însăși ideea asta imi pare odioasă… Ați pomenit vreodata divorțuri printre noi, Copii lăsați pe drumuri sau imnuri de razboi? Cine-a vazut in hoarda la noi bolnavi mintali, Drogați, lacomi de cărnuri și homosexuali, Escroci, bandiți, gherile sau vreo tutungerie? În neamul nostru nobil nu vezi așa prostie. Noi nu avem mafii crude în stirpea noastră aleasă, Nici teroriști, manele, nici luptele de clasă! Cât am batut eu jungle, scuzați, n-am observat În obștea de maimuțe, cocotier privat, Nici garduri și nici paznici, nici pui murind de foame Sau omorâți în taina de așa-zise “mame”… Nu veți vedea vreodata cat soarele si luna O minte de maimută dospind in ea minciuna! Chiar de aș fi silită de vreun laborator, N-aș deveni port-bâtă și nici informator. Și iată încă una din lumea cea de jos: La noi nu se întâlneste razboi religios Nici “sfinte inchizitii”, nici libertate-n lanțuri, Nici chefuri după care să ne culcăm în șanțuri Și nici o îndoiala ce duce la ateism, Nici ordini materiale, nici materialism… E adevărat ca omul a coborât ca soi, Dar să fim rezonabili: n-a coborât din noi. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana Cluj; 14.07.2011 at 15:43:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://tornafratre.blogspot.com/2010...aimutelor.html |
|
|||
|
|||
![]()
O fabula amuzanta, dar omul nu se trage din maimuta si nici invers, dar totusi avem un stramos comun. Noi, la fel ca maimutele suntem un "produs finit" al unei evolutii, nu putem transforma in maimute cum nici ele nu se pot transforma in oameni (si daca chiar ar putea ar fi nevoie de de o perioada mult mai indelungat... ceea ce nu se poate constata de pe azi pe maine cum ar vrea unii sa vada).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ar prinde bine pe canicula asta... sau macar o ploaie...hehe
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În "Jurnalul fericirii", părintele Nicolae Steinhardt își exprima opinia despre originea omului într-un mod foarte simpatic: "Pare-se că există două teorii cu totul potrivnice cu privire la originea naturii umane: unii cred că omul coboară din maimuță, alții că a fost creat de Dumnezeu. Eu unul cred că se înșeală și unii și ceilalți. Teoria mea este următoarea: cei care cred că omul coboară din maimuță, coboară cu adevărat din maimuță și alcătuiesc o rasă aparte, în afara rasei oamenilor creați de Dumnezeu, care cred și știu că au fost creați de Dumnezeu". :) Citatul s-ar putea să nu fie exact, l-am scris din memorie, dar aceasta este ideea. Unii dintre semenii noștri preferă să se considere drept ființe evoluate dintr-o specie de animale, în loc să se recunoască drept persoane create după chipul lui Dumnezeu, având vocația sfințeniei, a asemănării cu El prin virtute. Acest fapt îmi amintește de cuvintele Psalmistului: "Omul, în cinste fiind, nu a priceput. Alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor". Cei care susțin că omul provine din maimuță preferă să se creadă urmași ai unor ființe neraționale, decât să mărturisească împreună cu Psalmistul David: "Doamne, ce este omul, că-l pomenești pe el și fiul omului, că-l iei în seamă? Micșoratu-l-ai pe dânsul cu puțin față de îngeri și cu mărire și cu cinste l-ai încununat pe el. Pusu-l-ai pe dânsul peste lucrul mâinilor Tale, toate le-ai supus sub picioarele lui". Doamne ajută! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Omul animal indumnezeit" de Panayotis Nellas | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 19.05.2009 23:33:50 |
|