![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Domnul meu, nu simt in mod deosebit nevoia sa primesc informatii despre atei, tinand cont de faptul ca am fost ateu convins pentru un numar mai mare de ani decat banuiesc ca numarati dumneavoastra in total.
|
|
|
|||
|
|||
|
Si ce te-a facut sa iti schimbi credinta?
|
|||
|
|||
|
Parca era vorba ca ateismul nu este o credinta, nu asa sustinea initiatorul topicului ?
Anyway, ca sa raspund intrebarii dumneavoastra: simplu - Dumnezeu. Credinta nu ti-o "schimbi". O primesti in dar, sau te poti lepada de ea din proprie vointa. |
|
|
|||
|
|||
|
Cum pot sa primesc si eu o credinta de-asta? Eu n-am primit-o si probabil n-o so primesc, dar ma intereseaza cum reusesc ateii sa devina credinciosi.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu unul nu am cautat-o. Dintr-o perspectiva ulterioara, nu e nimic deosebit in asta, deoarece Dumnezeu face ce vrea muschii Lui, asa ca daca se decide sa-ti ia luminile ochilor pe propriul tau drum al Damascului si sa-ti spuna: "Mai Erethorn, e greu sa dai cu piciorul in tepusa" (parafrazez grosolan), atunci... asta este, El e seful. Daca doriti o expunere mai interesanta despre cum ajung unii atei credinciosi, va recomand "Ortodoxia" de Chesterton. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
In al doilea rand, nu, nu sunt de acord. Credinta este un dar care se da celui care-l cere, si uneori, celui care nu-l cere. Dupa cum am spus, chiar si cel care nu-l cere are deplina libertate sa-l respinga, daca vrea. "Este greu sa dai cupiciorul in tepusa", dar nu imposibil; daca doresti, be my guest. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma bucur ca a fost doar un exemplu cu "ASA NU".
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 09:06:45 |
| blog part 2 | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 15.06.2010 00:15:49 |
| ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 13:38:49 |
| ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 17:19:05 |
| Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 22:50:10 |
|
|