Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 17:27:24
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit Cantecul fratelui Soare

Cântecul fratelui Soare sau a tuturor creaturilor - de Sfântul Francisc de Assisi:

Preaînalte, atotputernice și bunule Dumnezeu
laudă ție, slavă, cinste si binecuvântare
numai ție ti se cuvin, o Preaînalte,
căci nici un om nu-i vrednic să-ți rostească numele.

Lăudat fii, Doamne, cu toate creațiile tale
si mai ales cu fratele Soare
prin care tu ne dai ziua, lumina.
El este frumos, strălucind cu mare slavă
si tot el te întruchipează pe tine, Preaînalte.

Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru sora lună și pentru Stele
tu le-ai pus pe cer limpezi, prețioase, frumoase.

Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru fratele Vânt,
pentru aer și pentru nori
pentru azurul linistit si pentru toate stările vremii
prin ele tu ții în viată toate creaturile.

Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru sora Apă
care-i foarte trebuincioasă și foarte înțeleaptă
prețioasă și castă.

Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru fratele Foc
cu care tu luminezi noaptea,
el este frumos și jucăus;
de neîmblânzit și puternic.

Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru sora mama noastră Pământul
care ne tine și ne hrăneste
care rodeste poame felurite
cu flori smăltuite și cu ierburi.

Lăudat să fii tu, Doamne al meu, pentru cei
care iartă din dragoste pentru tine,
care îndură boli si încercări,
fericiti atunci când pacea o salvează
căci prin tine, Preaînalte, vor fi ei încununati.

Lăudat fii tu, Doamne al meu, pentru sora noastră, Moartea trupească,
de care nici un om viu nu poate scăpa,
nefericire celor care mor în păcat de moarte,
fericiti cei pe care îi va surprinde împlinindu-ți voia
căci cea de-a doua moarte nu-i va putea vătăma.

Lăudati si binecuvântați pe Domnul meu,
multumiti-i si slujiti-l
cu cea mai mare smerenie.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 20:18:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Rugăciunea de la Fatima:
"O, Isuse al meu, iarta-ne pacatele, fereste-ne de focul iadului si du in Cer toate sufletele, mai ales pe cele care au mai mare nevoie de mila Ta."

( în formulare tipică: O mi Jesu, dimitte nobis peccata nostra; libera nos ab ignibus inferni; perduc omnes animas in caelum, praesertim maxime indigentes)

Este folosită (opțional) în Rugăciunea Sf Rozariu, la trecerile de la o decadă la alta.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 02:49:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Rămâi cu mine este rugăciunea pe care o folosea padre Pio după cuminecare:

Ramâi cu mine, Doamne, ca nu cumva sa uit de Tine;
Ramâi cu mine, Doamne, pentru ca Tu stii cât de usor Te parasesc;
Ramâi cu mine, Doamne, pentru ca sunt slab si am mare nevoie de Tine ca sa nu recad;
Ramâi cu mine, Doamne, pentru ca Tu esti viata mea, si fara Tine zelul meu slabeste;
Ramâi cu mine, Doamne, pentru ca Tu esti lumina vietii mele, si fara Tine ratacesc în întuneric;
Ramâi cu mine, Doamne, si arata-mi vointa Ta Preasfânta;
Ramâi cu mine, Doamne, ca sa-ti aud vocea si s-o pot urma;
Ramâi cu mine, Doamne, pentru ca vreau sa fiu mereu cu Tine;
Ramâi cu mine, Doamne, daca vrei sa-ti ramân credincios;
Ramâi cu mine, Isuse! Oricât ar fi de sarac, sufletul meu nu doreste decât sa fie lacasul dragostei si fericirii Tale;
Ramâi cu mine, Isuse, si la apusul vietii mele, când moartea mi-e aproape, cu judecata Ta dreapta si cu eterna vesnicie;
Te rog, ajuta-ma sa-mi dublez fortele pentru ca, în drumul spre Tine, sa nu ma paraseasca!
Ma nelinistesc ispitele întunericului, seceta sufleteasca, crucea si suferintele.
O, câta nevoie am de Tine în noaptea crunta a încercarilor si a pericolelor. Fa sa Te recunosc ca ucenicii Tai la Frângerea Pâinii astfel încât Sfânta Euharistie sa fie lumina care împrastie întunericul din sufletul meu, forta care ma sustine si singura bucurie a inimii mele.
Ramâi cu mine, Doamne, si, când va veni moartea, sa fiu unit cu Tine, daca nu în mod real în Sfânta Taina a Euharistiei, cel putin prin harul si iubirea Ta.
Ramâi cu mine, Isuse! Nu-ti cer mângâiere caci nu o merit, ci doar harul Prezentei Tale.
Ramâi cu mine, Isuse, prin prezenta Ta în “pestera” inimii mele si:
- Curateste-o!
- Încalzeste-o!
- Sfinteste-o! Asa cum Îti place Tie.
Ramâi cu mine, Doamne, si ajuta-ma ca numai pe Tine sa Te caut, numai Iubirea Ta, Harul Tau, Vointa Ta, Îndurarea Ta, Inima Ta. Nu-ti cer decât sa Te iubesc din ce în ce mai mult si voi fi destul de bogat!
Astfel, iubindu-Te din toate puterile mele slabe, aici pe pamânt, sa pot ajunge la Tine si sa Te iubesc în fericirea cea vesnica din cer. Amin.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 15:35:11
misteria
Guest

Implicit

Ce frumos Mihnea! Multumesc mult este minunata!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 01:47:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Astăzi, o rugăciune către Sf. Elena:

Sfanta Elena, tu ai fost chemata de Dumnezeu de la o conditie umila la marea demnitate de imparateasa; dar bunastarea materiala si onorurile pe care le aduce acest titlu nu te-au facut sa uiti ca darurile lui Dumnezeu trebuiesc folosite spre mărirea Lui si binele oamenilor.

Viata ta de daruire in slujirea aproapelui ti-a pricinuit multe greutati, dar tu nu te-ai descurajat, caci Dumnezeu te-a inzestrat cu o dragoste puternica pentru Crucea pe care a murit Mantuitorul; ai cautat-o, ai gasit-o si ai propus-o spre cinstire oamenilor.

Dobandeste-ne, te rugam, si noua de la Dumnezeu acea dragoste inflacarata fata de Isus cel Rastignit, pentru ca astfel semnul Crucii sa fie si pentru noi un mijloc de mantuire si calea care sa ne duca la Tatal ceresc. Amin.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 03:19:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Cea mai frumoasă rugăciune dăruită nouă de Sf Toma din Aquino este "Te ador Isuse, tainic Dumnezeu" (Adoro Te devote, latens deitas).

Iată prima parte:

Te ador, Isuse, Dumnezeu ascuns
În această taină nouă nepătruns,
Și plecând genunchii înaintea ta,
Recunosc ce-adâncă-i neputința mea.

Simțurile mele nu te pot afla,
Numai prin credință văd prezența ta;
Cred tot ce ai spus tu, Fiule-ntrupat,
Nu-i cuvânt pe lume mai adevărat.

S-ascundea pe cruce ce-i dumnezeiesc
Însă-aici se-ascunde și ce-i omenesc;
Dar te cred de față, Om și Dumnezeu,
Și cer mântuirea sufletului meu.

De obicei este cântată în timpul Adorației.

Iat-o în variantă gregoriană pură: http://www.youtube.com/watch?v=L2xX8tWaTx4

Și în variantă gregoriană polifonică, după o Missă papală: http://www.youtube.com/watch?v=n0_vznxcNZ8&NR=1

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 29.07.2011 at 03:21:26.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 04:22:48
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cea mai frumoasă rugăciune dăruită nouă de Sf Toma din Aquino este "Te ador Isuse, tainic Dumnezeu" (Adoro Te devote, latens deitas).

Iată prima parte:

Te ador, Isuse, Dumnezeu ascuns
În această taină nouă nepătruns,
Și plecând genunchii înaintea ta,
Recunosc ce-adâncă-i neputința mea.

Simțurile mele nu te pot afla,
Numai prin credință văd prezența ta;
Cred tot ce ai spus tu, Fiule-ntrupat,
Nu-i cuvânt pe lume mai adevărat.

S-ascundea pe cruce ce-i dumnezeiesc
Însă-aici se-ascunde și ce-i omenesc;
Dar te cred de față, Om și Dumnezeu,
Și cer mântuirea sufletului meu.

De obicei este cântată în timpul Adorației.

Iat-o în variantă gregoriană pură: http://www.youtube.com/watch?v=L2xX8tWaTx4

Și în variantă gregoriană polifonică, după o Missă papală: http://www.youtube.com/watch?v=n0_vznxcNZ8&NR=1

Parca mai era un topic cu rugaciuni catolice, initiat de Cristiboss, nu? S-a neantizat? Stiu ca am intrebat pe topicul respectiv care e varianta oficiala in romana a imnului euharistic Adoro te devote si mi-ati dat o traducere personala ad-hoc a strofei cu Pie pellicane Iesu Domine,/
Me immundum munda tuo Sanguine.
Aveti si celelalte strofe?
Reply With Quote
Vechi 02.02.2012, 14:55:28
copilpierdut copilpierdut is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.02.2011
Implicit

Preasfinte Apostol Iuda Tadeu ,servitor credincios si prieten al lui Iisus,numele tradatorului care l-a vandut pe indragitul Stapan mainile dusmanilor Lui te-a facut sa fii uitat de multi.Dar biderica te onoreaza si te invoca universal ca patron al cauzelor pierdute in situatiile cele mai disperate.Roaga-te pentru mine,care sunt asa de neajutorat si singur.Foloseste-ti te rog darul special primit de a aduce ajutor grabnic acolo unde ajutorul este extrem de necesar.Ajuta-ma in aceasta nevoie mare,spre a primi ajutor si consolare din Rai in toate nevoile ,problemele si suferintele si mai ales (spune cerinta....) spre a-l binecuvanta pe Dumnezeu impreuna cu tine si cu toti alesii in vesnicie.Iti promit ,o fericite Sfinte Iuda Tadeu,sa nu uit de aceasata binefacere,sa te preamaresc intotdeauna ca patronul meu special si puternic,si sa incurajez si pe altii sa-ti fie devotati. Amin.Sfinte Apostole Iuda Tadeu ,slujitor credincios,ucenic si prieten al lui Iisus ,Biserica te cinsteste si te cheama pretutindeni in ajutor ,in mod deosebit in situatiile cele mai grele cand nu se intrevede nici o rezolvare.Roaga-te pentru mine caci sunt atat de singur si neajutorat;Foloseste puterea care ti s-a dat de a interveni grabnic atunci cand totul pare pierdut;da-mi ajutor in toate nevoile,necazurile si suferintele vietii si mai ales in aceasta stramtorare in care ma aflu acum.............,ca sa-l laud pe Dumnezeu impreuna cu tine si cu toti sfintii in vecii vecilor.Nu voi uita niciodata, Sfinte Iuda Tadeu,binefacerile tale,ci ii voi fi pururi recunoscator,cinstindu-te ca pe aparatorul meu iubit. Amin. NOVENA Preasfanta Inima a lui Iisus sa fie adorata si iubita in toate altarele in vecii vecilor!Amin Preasfanta Inima alui Iisus sa fie onorata si marita acum si pentru totdeauna!Amin Sfinte Iuda Tadeu roaga-te pentru noi si asculta-ne rugaciunile! Binecuvantata sa fie Sfanta Inima a lui Iisus! Binecuvanta sa fie Imaculata Inima a Mariei! Binecuvantat sa fie Sfantul Iuda Tadeu in toata lumea pentru totdeauna! O,Sfinte Iuda,Apostol si Martir ,mare in virtute si bogat in miracole,ruda apropiata a lui Iisus Hristos,mijlocitor credincios pentru toti care te cheama in ajutor in timp de nevoie, la tine apelez din toata inima si te rog cu umilinta. Tie Dumnezeu ti-a dat puteri asa de mari ca sa-mi fii ajutor.Ajuta-ma in cerinta mea prezenta si urgenta.Drept compensatie promit sa te fac cunoscut si invocat si de altii.Sfinte Iuda roaga-te pentru noi care-ti cerem ajutor.Amin. Tatal Nostru.....,Nascatoare.....,Marire Tatalui.....(de trei ori). O,marite Apostol,Sfinte Iuda Tadeu ,ruda a lui Iisus si a Mariei,te salut prin intermediul Preasfintei Inimi a lui Iisus. Prin Inima Lui il maresc si ii multumesc lui Dumnezeu pentru harurile cu care te-a inzestrat. Ma pun umilit in fata ta si te rog din inima sa ma privesti cu compasiune.O,nu-mi dispretui rugaciunile.Nu-mi infrange increderea in tine.Tie Dumnezeu ti-a dat privilegiul de a juta omenirea in cele mai disperte probleme.O,vino in ajutorul meu ca sa maresc bineuvantarile lui Dumnezeu . Toata viata iti voi fi recunocator si te voi urma cu credinta pana iti voi putea multumi in Rai.Amin.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2014, 10:50:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Din tezaurul catolicilor arabi:

O, pura, imaculata, fericita Fecioara, care esti maica fara de pacat a Fiului tau, puternicul stapan al universului, tu, care esti nevinovata si cu totul sfanta, speranta a celor fara speranta si a pacatosilor, pe tine te laudam. Te fericim pe tine, plina de toate harurile, pe tine, care l-ai purtat pe Dumnezeul Om. Cu totii ne inclinam in fata ta, te chemam pe tine si imploram ajutorul tau. Salveaza-ne, o sfanta si nevinovata Facioara, de toate nevoile care ne apasa si de toate tentatiile diavolului. Fii mijlocitoare si avocata a noastra in ora mortii si a judecatii; mantuieste-ne pe noi de focul cel nestins si de intunericul cel din afata, fa-ne pe noi demni de gloria Fiului tau. O, iubita si iertatoare Maica Fecioara! Cu adevarat esti tu singura noastra speranta, tu esti sprijin sigur si sfant in ochii lui Dumnezeu, a Caruia este onoarea si gloria, maiestatea si stapanirea acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Sf Ephrem Sirul.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 15.08.2014 at 11:00:22.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2014, 09:56:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Rugaciune catre Arhanghelul Mihail (varianta scurta):

Sfinte Aranghel Mihail, apara-ne pe noi in lupta, condu-ne pe noi impotriva rautatilor si capcanelor diavolului. Pentru ca Dumnezeu sa isi exercite asupra lui imparatia Sa, ne rugam cu umilinta: iar tu, principe al militiilor ceresti, pe Satana si pe celelalte spirite maligne, care spre pierderea sufletelor vagabondeaza in lume, cu dumnezeiasca tarie, arunca-i in iad. Amin!

In original:
Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio, contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude. Amen.

(compusa de Papa Leon al XIII-lea, dupa o experienta mistica).

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 31.08.2014 at 10:01:09.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un nou fericit al Bisericii Catolice Erethorn Biserica Romano-Catolica 15 18.04.2015 01:04:18
Un nou venerabil al Bisericii Catolice Erethorn Biserica Romano-Catolica 7 07.07.2011 08:27:56
Calendarul bisericii greco-catolice din Romania si din SUA mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1 28.02.2009 09:14:22