Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 22:08:35
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
Deci pana la urma ce cautau oamenii drepti in iad???
Impartaseau situatia lui Lucifer si a ingerilor lui carora primii oameni acceptand pacatul le-au dat crezare. Pacatuind Adam si Eva au rupt comuniunea cu Dumnezeu si au acceptat-o pe cea cu Satana. Acest pacat primordial a fost si este mostenit de toti cei nascuti din Adam si Eva. Si e important de stiut ca statutul de drept nu garanteaza totala lipsa a pacatului(o clipa de ar fi viata noastra si tot am pacatui) implica sarguinta de a nu gresi fata de poruncile Ziditorului si ajungerea in timp(caderi si ridicari) la o stare de nepatimire de dreptate. Si e la fel de important de stiut ca nimic impur, necurat nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
Dumnezeu a reparat greseala omului intrupandu-se, facandu-se om, luand toate pacatele lumii pe seama sa prin Botezul in raul Iordan, se rastigneste pe Sf. Cruce si impreuna cu el tot pacatul lumii(inclusiv cel primordial scotand astfel din iad pe toti ce putea fi scosi), ne ofera Taina Sf. Botez pentru iertarea pacatului original pentru cei nou nascuti, Taina Sf. Spovedanii pentru iertarea pacatelor savarsite intr-o viata si cel mai important Taina Sf. Euharistii: Trupul si Sangele Lui(ocazia de a fi Hristofori - purtatori de Hristos uniti cu Hristos atunci cand ne impartasim cu vrednicie).

Last edited by cipri85; 21.07.2011 at 22:27:31.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 01:50:39
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cipri85 Vezi mesajul
Impartaseau situatia lui Lucifer si a ingerilor lui carora primii oameni acceptand pacatul le-au dat crezare. Pacatuind Adam si Eva au rupt comuniunea cu Dumnezeu si au acceptat-o pe cea cu Satana. Acest pacat primordial a fost si este mostenit de toti cei nascuti din Adam si Eva. Si e important de stiut ca statutul de drept nu garanteaza totala lipsa a pacatului(o clipa de ar fi viata noastra si tot am pacatui) implica sarguinta de a nu gresi fata de poruncile Ziditorului si ajungerea in timp(caderi si ridicari) la o stare de nepatimire de dreptate. Si e la fel de important de stiut ca nimic impur, necurat nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
Dumnezeu a reparat greseala omului intrupandu-se, facandu-se om, luand toate pacatele lumii pe seama sa prin Botezul in raul Iordan, se rastigneste pe Sf. Cruce si impreuna cu el tot pacatul lumii(inclusiv cel primordial scotand astfel din iad pe toti ce putea fi scosi), ne ofera Taina Sf. Botez pentru iertarea pacatului original pentru cei nou nascuti, Taina Sf. Spovedanii pentru iertarea pacatelor savarsite intr-o viata si cel mai important Taina Sf. Euharistii: Trupul si Sangele Lui(ocazia de a fi Hristofori - purtatori de Hristos uniti cu Hristos atunci cand ne impartasim cu vrednicie).
Poate sunt eu mai prost de felul meu, dar tot nu inteleg ce cautau oameni drepti in iad....
Eplica-mi ca si cum as avea 5 ani...(ca sa citez din filmul philadephia)
Si as vrea un exemplu din VT unde este mentionat iadul si trinitatea.(daca se poate)

Last edited by Raziel; 22.07.2011 at 01:53:08.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 08:11:12
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
Poate sunt eu mai prost de felul meu, dar tot nu inteleg ce cautau oameni drepti in iad....
Si as vrea un exemplu din VT unde este mentionat iadul si trinitatea.(daca se poate)
Probabil iadul se refera la starea de suferinta si decadere iar daca un drept ajunge in starea asta inseamna ca a avut parte de incercari grele ca sa invete anumite lectii.

In VT este mentionat iadul in mai multe locuri :
Cartea lui Iov
Cap. 31
12. Un foc care mistuie până la iad și care nimicește toată strânsura mea;

Pildele lui SolomonCap. 15
11. Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor.
24. Înțeleptul merge pe cărarea vieții ce duce în sus, ca să ocolească drumul iadului care merge în jos.

Despre trinitate nu scrie , nici despre Tatal nici despre Hristos, ci doar despte Domnul Dumnezeu, Donmnul Savaot, Domnul Legamintului, Domnul Fagaduintei, Domnul lui Israel, Sluga lui Dumnezeu, Duhul, Duhul Domnului, Sfinta Sfintelor , Domnul care vine de departe sa toarne urgia, si inca un nume care acum imi scapa.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 08:30:25
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Ramane de vazut ce era Iadul in VT. Pentru ca este descris ca un loc in care omul nu mai poate face nimic din ceea ce facea cat era pe pamant. O sa caut mai pe seara versetele cand o sa am putintel timp. Insa VT este plin de parerile oamenilor despre Iad, de aceea eu personal prefer ceea ce a zis Iisus despre Iad, El fiind Dumnezeu si stiind mai bine cum stau lucrurile. Din parabola cu saracul Lazar si bogatul nemilostiv se vede ce este Iadul si se poate citi printre randuri ca oamenii de fapt nu prea stiau ce ii asteapta dupa moarte, deci ceea ce scrie in VT despre Iad este discutabil.
Cat despre drepti, ei erau in "Sanul lui Avram" un loc unde nu era rau, dar nici in comuniune deplina cu Dumnezeu. De acolo au fost scosi si dusi in Imparatie la invierea Domnului. Cei din Iadul propriu-zis insa cel mai probabil ca au ramas acolo, nu scrie sa fi fost eliberati si ei. Asta este parerea biblica.
Ramane totusi intrebarea: pacatosii din timpul lui Iisus la care Iisus le zicea ca pacatele le sunt iertate, ar fi mers in Iad daca Iisus nu venea? Cam da daca este sa fim logici. Cum atunci ei au avut sansa sa le fie iertate pacatele iar celor dinaintea lor nu? Asa ca iti dau inca o parere personala nebiblica: Iisus s-a dus si in Iadul cel adevarat unde se aflau pacatosii, si toti cei care s-au cait in acel moment ca si talharul de pe cruce, au fost salvati. Si la fel cred ca se va intampla si la judecata finala, cei din Iad se vor cai dupa invierea in trup si vor fi salvati. Timpul petrecut acum in Iad cu sufletul le va aduce cainta si le va destepta constiinta ca in cazul bogatului nemilostiv.

Last edited by Adriana3; 22.07.2011 at 08:34:56.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 08:39:30
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Si inca o parere nebiblica auzita la o catolica si care imi place: pe patul de moarte toti oamenii vor avea sansa sa il cunoasca pe Iisus si sa se caiasca ca si talharul pe cruce. Cei care o vor face, vor fi salvati.
Despre restul, eu cred ca Iadul ii va convinge pana la urma sa se caiasca pentru a fi si ei iertati la Judecata finala.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 10:55:12
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si inca o parere nebiblica auzita la o catolica si care imi place: pe patul de moarte toti oamenii vor avea sansa sa il cunoasca pe Iisus si sa se caiasca ca si talharul pe cruce. Cei care o vor face, vor fi salvati.
Despre restul, eu cred ca Iadul ii va convinge pana la urma sa se caiasca pentru a fi si ei iertati la Judecata finala.
Draga, cazul talharului a fost unul exceptional. In momentele rastiganirii, dintre toti oamenii cel cunoscusera singurul care mai credea in Dumnezeirea Mantuitolrului si o si marturiseste este talharul. Toti il parasisera, nimeni nu mai credea in el, Petru chiar se leapada si inca de trei ori. Ucenicii nu puteau concepe cum El Dumnezeu se poate lasa batjocorit, rastignit. Nu putem amana pocainta zicand: am timp la batranete, acuma sunt tanar, trebuie sa ma bucur de viata, o fi timp si in momentul mortii. Draga am pacatuit azi datorita neputintelor firii: am desfranat, am privit la frumusete straina, am lacomit, am mancat peste masura, mi-am mahnit fratele; primul pas: incerc sa-mi indrept greseala cerand iertare fratelui daca l-am lezat si apoi foarte important:cad in genunchi si cer indurare Ziditorului pentru ca i-am nesocotit poruncile. Draga, patul mortii este ceasul al 12-lea. Avem timp doar pana in ceasul al 11-lea 'sa strangem undelemn' sa uram raul si sa facem binele. In acest sens e foarte sugestiva parabola celor zece fecioare

Iar unul din răufăcătorii răstigniți Îl defăima, zicând: „Nu ești tu Hristosul?; Mântuiește-te pe tine și pe noi!...“.

40 Iar celălalt, certându-l, i-a zis: „Nu te temi tu de Dumnezeu, de vreme ce ești în aceeași osândă?

41 Noi, cu dreptate primim ce ni se cuvine după faptele noastre, dar Acesta nici un rău n'a făcut“.

42 Și-I zicea lui Iisus: „Pomenește-mă, Doamne, când vei veni întru împărăția Ta!“

43 Iar Iisus i-a zis: „Adevăr îți spun Eu ție: astăzi vei fi cu Mine în Rai!“

1 Atunci asemăna-se-va împărăția cerurilor cu zece fecioare care, luându-și candelele, au ieșit întru întâmpinarea mirelui.

2 Dar cinci dintre ele erau nebune a și cinci înțelepte.

3 Cele nebune, luându-și candelele, n'au luat cu ele și untdelemn.

4 Iar cele înțelepte, odată cu candelele și-au luat și untdelemn în vase.

5 Dar zăbovind mirele, au ațipit toate și au adormit.

6 Iar la miezul nopții s'a făcut strigare: Iată, vine mirele!, ieșiți întru întâmpinarea lui!.

7 Atunci s'au sculat toate fecioarele acelea și și-au împodobit candelele.

8 Iar cele nebune le-au zis celor înțelepte: Dați-ne din untdelemnul vostru, că nouă ni se sting candelele.

9 Dar cele înțelepte le-au răspuns, zicând: Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă și nici vouă. Mai bine mergeți la cei ce vând și cumpărați-vă.

10 Deci, plecând ele să cumpere, a venit mirele, iar cele ce erau gata au intrat cu el la nuntă și ușa s'a închis.

11 Mai pe urmă au sosit și celelalte fecioare, zicând: Doamne, Doamne, deschide-ne!

12 Iar el, răspunzând, le-a zis: Adevăr vă spun, pe voi nu vă știu!

13 Drept aceea, privegheați, că nu știți ziua și nici ceasul în care Fiul Omului va veni.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 11:30:18
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Intradevar si nazuinta este salvatoare , nazuinta de a deveni curat si desavirsit insa doar nazuinta nu este destul ca sa ai parte de prima inviere asa incit unii vor avea parte de a doua inviere adica vor veni abia peste miile de ani.

Deci unii vor participa la Imparatia sfintilor pe pamint altii nu.

La sfirsitul judecatii raul va fi legat si noi albiti, dar albiti nu inseama desavirsiti ci doar purificati f bine -cum nu am fost niciodata poate.
"pacatosul se va umple de virtute, cel incet la minte se va intelepti iar sfintii se vor sfinti si mai mult prin faptele lor." ceea ce inseamna ca este o bincuvintare generala dar prin care nu sintem facuti desavirsiti- asa incit sa putem intra in Imparatia divina- Imparatie care de fapt este o stare a desavirsirii.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04