![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
O intrebare buna ar fi "Cum diferentiezi intre un om care comunica cu Dumnezeu de un om care crede ca comunica cu Dumnezeu?"
|
|
||||
|
||||
![]()
Comunicarea cu Dumnezeu presupune o relatie intima si personala. Omul poate "comunica" cu Dumnezeu doar daca in om s-a refacut “chipul” lui Dumnezeu, daca e purificat total, nu intr-o stare de pacat. Comunicarea e defapt „contopirea” cu Dumnezeu, transcenderea iluziei "desertaciunii" acestei lumi si dizolvarea mintii prin identificare cu constiinta divina, e o stare permanenta de beatitudine ce aduce liniste sufletului. Religia e expresia unui mister trait personal, iar adevarata religiozitate consta in comportament, care trebuie sa fie deschis si altruist, sa nu uiti caldura si bunatatea ce o datorezi semenului de langa tine, fie si ateu :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum diferentiezi o persoana care are o relatie intima si personala cu Dumnezeu de un om care crede ca are o relatie intima si personala cu Dumnezeu? Cum diferentiezi un om purificat total de un om care crede ca e purificat total? Cum diferentiezi un om in care s-a refacut "chipul" lui Dumnezeu de un om care crede ca in el s-a refacut "chipul" lui Dumnezeu? Pe principiu "cum deosebesti o persoana care a fost rapita de extraterestrii de o persoana care crede ca a fost rapita de extraterestrii"
Corruption With Rage And Melancholy - Olivier Deriviere Last edited by informatorul; 22.07.2011 at 00:38:49. |
|
||||
|
||||
![]()
Ti-am spus, prin comportamentul sau extrem de uman, prin superioritatea sufleteasca, prin fata sa care radiaza lumina, calm si bunatate. Adica daca vine un om, ca mine, care iti spune maine ca "am avut o revelatie divina" sa nu ma crezi :) Daca unul cade in transa sau intr-o criza de isterie si-ti spune ca a "vazut" nu stiu ce, sa nu-l crezi daca comportamentul sau ante si post n-are nimic de-a face cu "cele sfinte"... sper ca ai prins diferenta. Oricum, religia e intima si personala, nu ma intereseaza daca un om a comunicat sau nu cu Dumnezeu, daca a intrat in acea stare de comuniune. Asa si trebuie sa ramana religia, la nivelul personal al fiecaruia.
Last edited by ioanna; 22.07.2011 at 00:59:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O persoana care e convinsa ca vorbeste cu Dumnezeu vrei sa zici ca nu o sa aibe o aparenta de superioritate sufleteasca si aparenta unei fete care radiaza lumina, calm si bunatate?
|
|||
|
|||
![]()
De ce dzeu nu comunica si cu noi?
Vrem si noi!
|
||||
|
||||
![]()
vad ca ti-ai trecut "ortodox" la religie, nu erai ateu agnostic? :) Ti-am spus, nu ma intereseaza relatia personala a unui om cu Dumnezeu, ca e relatia lui intima, deci nu ma intereseaza daca si-a inchipuit sau nu, nu-mi pun intrebarea pe care o pui tu, caci credinta se simte, se contientizeaza de fiecare in parte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Din cauza mutilarii spatiului mental emotional prin crearea egoului , care a preluat conducerea, si a devenit dominant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sau, explicatia care este in perfecta concordanta cu briciul lui occam (foarte tare dracia), nu exista, nu putem sa-l vedem pentru ca nu e, nu putem sa-l simtim pentru ca nu e, nu putem sa vorbim cu el pentru ca nu e si nici el nu vorbeste cu noi din acelasi motiv.
Pentru ca daca ar exista, asa bun si iubitor, nu si-ar lasa "copiii" sa sufere in iad o eternitate pentru ca el nu li s-a aratat. Asta , sau , ca sa-l citez pe Friedrich Nietzsche : Dumnezeu e mort.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 08:06:45 |
blog part 2 | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 14.06.2010 23:15:49 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|