Este foarte grea crucea ta dragă Catalina!
Mama ta a fost vreodată internată într-un spital de boli psihice? Din câte am înțeles acolo unii se simt chiar bine dacă medicul este o persoană care iubește oamenii. Dacă poți să o convingi să se interneze fără însă a o obliga...
Sunt și locuri din acelea sinistre unde sunt duși acei care nu au discernământ și unde sunt uitați de către familie până ce se sfârșesc din viață. De un astfel de loc cred că îi este ei teamă.
Cunosc un caz cutremurător. Este vorba de doi tineri(frate și soră) trecuți de 25 ani care locuiesc împreună cu o mamă bolnavă psihic și care refuză medicamentele. Toți sunt credincioși, merg la biserică, la mănăstiri. persoana este despărțită de soțul care locuiește în același apartament.
Copii sunt slabi, palizi și foarte afectați de boala mame(băiatul a fost la Teologie dar acum are probleme de vorbire datorită stresului și a renunțat la studii- stă într-o mănăstire căci nu mai poate suporta atmosfera de acasă). Am înțeles că sunt terorizați de mama bolnavă psihic și care refuză internarea.
Duminică după-amiază la Paraclisul Maicii Domnului fica a adus-o până în poarta bisericii și n-a putut-o convinge să intre. M-a rugat să alerg după ea să o aduc la slujbă dar nu am putut nicicum să o conving.
Mama acestor copii (fosă învățătoare) este aproape nelipsită de la slujbele bisericii dar din motive doar de Dumnezeu știute nu prea o ajută.
Îți iînțeleg necazul și sunt convinsă că ești sinceră, se simte din cele ce scrii. Nici sfat nu știu să-ți dau. Numai mila lui Dumnezeu te poate ajuta. Aș spune să-ți faci o foarte amănunțită cercetare a viații și să încerci cu ajutorul unui duhovnic bun să descoperi ccauza acestui mare necaz pe care trebuie să-l duci. Este crucea ta, o cruce grea dar dacă vei răbda până la capăt te vei mântui.
Din câte știu, undeva pe lângă Suceava este un centru de sănătate unde rugăciunile, viața călugărească se îmbină cu metode tradiționale de tratare a bolilor psihice. Poate știe cineva exact cum se numește locul acela și te poate îndruma.
Dumnezeu să te întărească iar Maicuța Domnului să te acopere cu acoperământul său.
Last edited by dorinastoica14; 29.07.2011 at 14:58:44.
|