Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 11:23:41
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Poate deviez de la topic , insa m-am minunat de unele postari. Ce intelegeti voi prin desfrau in casniciei? Cineva spunea ca „ nu e voie sa-mi placa prea tare”(probabil nici lui). Chiar daca scopul relatiilor intime e procreera, aceasta ramane o manifestare de iubire autentica, te daruiesti din dragoste, sincer, sotii isi ofera bucurie reciproca, exprimandu-si sentimentele unul fata de celalalt. ( Apostolul Pavel chiar sublinia necesitatea satisfacerii nevoilor fizice si emotionale) Eu prin „desfrau” inteleg o patima patologica, o dorinta cronica de sex , barbatul (sau femeia) fiind atat de obsedat de sex incat devine o povara pentru partener, deci manifesta sindrom de nimfomanie (femeia) sau satiriazis (barbatul), un „rau diabolic”, o degenerare ce produce un dezechilibru in relatie. Intimitatea unui cuplu nu se rezuma doar la contact fizic,ci si la deschidere si o buna comunicare verbala, deci daca acestea trei sunt intr-o proportie echilibrata, sotii vor avea o casnicie reusita. Abstinenta indelungata si reducerea contactului fizic la o formalitate ("nu trebuie sa-mi placa"), cu greu mentin acea satisfactie si liniste emotionala, din contra, pot provoca frustrare, neliniste interioara, se pierde armonia in cuplu. In fine, fiecare face in functie de ce-i dicteaza propria constiinta, insa nu inteleg de ce unii condamna o relatie normala, ridicand insa la rang de mare virtute frigiditatea, o reminescenta a gandirii medievale. (cel putin asa se deduce)
de acord cu tine!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noaptea de Anul Nou parinteleiacob Spiritualitatea ortodoxa 15 03.01.2013 10:51:19
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean Alexandru Nunta 18 10.05.2012 11:36:35
Scopul nuntii Anna Nunta 59 25.04.2011 00:18:44
Noaptea de Înviere Carmen FUNIERU Diverse Sarbatori 3 05.04.2010 15:40:34
In noaptea de Craciun C.tin Intamplari adevarate 5 02.01.2009 22:15:28