Citat:
În prealabil postat de EllaTheodora23
Nu se ajunge la niciun fel de discriminare! E pur si simplu o metoda de centralizare si supraveghere a prezentei elevilor in scoli. O masura care se impune, dupa dezastrul de anul acesta la BAC si mai ales avand in vedere faptul ca, la ultimele generatii de absolventi, gradul de cultura generala e undeva foarte aproape de nivelul marii. Li s'a oferit libertate. S'au intins mai mult decat le e plapuma! Acum nu au decat sa mearga la scoala "obligat-fortat", vorba aia. Ca prea au luat'o in gluma!
Iar crestinii nu au de ce sa fie prigoniti! Asta nu are legatura cu credinta. Si nu va fi nimeni in masura sa refuze cardul, daca se va impune!
|
Pe lînga faptul ca este o afirmatie necrestina, ceea ce sustii este foarte grav si fiindca pe o astfel de gândire se bazeaza sistemele de tip dictatorial, totalitarist. Probabil ca înca nu ai trecut prin asa ceva, dar daca mai sunt multi care gândesc astfel, atunci sa nu ne miram ca ne îndreptam cu viteza crescânda catre cel mai groaznic sistem totalitar de pe pamînt.
Ascultati ce zice Pr. Proclu în înregistarea recomandata de Antonia P. (careia îi multumesc pe aceasta cale): "Toti aceia care-i împung pe crestini au duhul lui antihrist". Iar eu îmi permit sa adaug urmatoarele:
Probabil ca multi nici nu isi dau seama (ca au duhul lui antihrist), dar asta nu este o scuza, fiindca mai avem (înca!) mijloace de informare, avem si arme de aparare (rugaciunea, postul, spovedania, împartasania), dar degeaba le avem, daca nu le pretuim cum trebuie, si daca nu ne intereseaza sa cunoastem Adevarul. Oare care ar fi raspunsul, daca ne-am întreba cu totii propria constiinta, daca este sau nu în ordine acest sistem de control? Daca am fi toti sinceri cu noi insine, ar mai veni unii dintre "ai nostri" în apararea unui sistem bolnav, strîmb, lipsit de respect fata de om, tratându-l precum dobitoacele ?
Cei care aproba astazi actele biometrice, cartelele electronice s.a., vor fi sustine mâine necesitatea pecetluirii din considerente de securitate. Deie Domnul sa nu am dreptate!