![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ai cumva idee cum de grecii (si toti restul in afara de adventisti) inteleg toata bogatia de semnificiatii si nuante a verbului aναλύω, cu referire la despartirea partii materiale de partea nemateriala, a partii grosiere de partea "soft" ? Cum esti deja "expert in innuendoes", nu mai comentez insinuarea ta si numai a ta cu cioburile. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nota Bene: ei (grecii ortodocși) n-au considerat necesară parazitarea versetului cu acel "trup" ca în versiunea ortodoxă românească. Până la proba contrarie (mai trebuie verificate versiunea sârbă și bulgară) sinodala românească e unică. |
|
|
|||
|
|||
|
Iată și bonusul:
"23но съм на тясно между двете, понеже имам желание да отида и да бъда с Христа, защото, това би било много по-добре;" (Nici ortodocșii bulgari n-au inserat "trupul") "Тягнуть мене одне й друге, хоч я маю бажання померти та бути з Христом, бо це значно ліпше." (ucrainienii asemenea) "A oboje mi je milo, imajuæi Ÿelju otiæi i s Hristom biti, koje bi mnogo bolje bilo" (și în fine, nici sârbii) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Faci risipa de "eruditie" multilingvistica disponibila oricui online. Daca tii neaparat, pot si eu sa-ti dau un bonus si in chineza sau swahili (daca vrei sa faci misiune in Zanzibar:)). N-am inteles nimic decat ghilimelele. tu? Faptul ca exista sau nu termenul "trup" in versetul 23, schimba cu ceva conceptia ortodoxa a sarbilor, bulgarilor, ucrainienilor? Tu crezi ca nemurirea sufletului sta intr-un cuvant iar lipsa lui ar conduce automat la o conceptie opusa? Nu imi explic deloc ce inteleg adventistii din cuvintele lui Hristos "cel ce mananca Trupul Meu RAMANE in Mine si Eu RAMAN intru el" . RAMANE -inseamna traieste, e viu "contaminand" de Viata sufletul unui asemnea om. (dar iar o sa zici ca-s offtopic). Last edited by delia31; 10.08.2011 at 03:03:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
N-ai înțeles nimic pentru că nu știi ori nu vrei să folosești instrumentele "disponibile oricui online". Citat:
Îți dau un singur exemplu foarte concludent: Iuda Iscarioteanul a "mancat" și uite că l-a luat dracu' - ca să mă exprim mai pe românește... |
|
|
|||
|
|||
|
Parerea mea este ca subiectul oricum nu are nici o legatura cu nemurirea sufletului (care oricum nu moare odata cu moartea trupului) .
Adaugarea unui cuvint care nu schimba sensul nu se poate numi adaugire -nu ne obliga nimeni sa ne limitam doar la cuvintele din acea vreme (in nr limitat comparativ cu nr actual) mai ales atunci cind intelesul nu este susceptibil de a fi ascuns intr-un simbol ce poate fi astfel pierdut. Adaugire este cea care schimba sensul sau cind din o propozitie faci doua sau cind adaugi versete intregi. Lucruri care oricum au avut loc de-a lungul istoriei. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate." (Mat.5,18) Unii sunt dispuși să neglijeze o poruncă sau două, pentru Dumnezeu modificarea unei iote sau cirte dintr-o poruncă, ar echivala cu o catastrofă cosmică! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Desigur nu este treaba mea să acționez într-un fel, e treaba Bisericii și a conducerii ei. Nu e treaba mea nici s-o judec dacă n-o face, are cine... Dumnezeu este Cel care va judeca pe cei ce adaugă ceva la Cuvântul Lui cel sfânt. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 16:33:47 |
| diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site | kristy | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 19.11.2011 22:23:51 |
| Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 17.10.2010 00:56:19 |
| Diferente intre oameni | CM | Generalitati | 68 | 18.07.2009 15:58:04 |
| Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 20:15:09 |
|
|