Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2011, 14:30:44
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
O persoană care suferă, fie și dintr-o pricină la care nu consimțim, are nevoie de înțelegere și ajutor, nu să-i faci o injecție și s-o închizi într-un spital de nebuni.
Nu asta am vrut să spun. Evident că au nevoie de înțelegere și ajutor și sunt total împotriva internării unuia într-un spital de psihiatrie dacă nu dă semne clare de agresivitate împotriva semenilor.

Citat:
Poate că mulți dintre cei cu probleme psihiatrice tocmai pentru că n-au fost iubiți au ajuns în starea asta. Oamenii care se atașează atât de mult de animale sunt, multe dintre ele, persoane care n-au avut parte de iubire din partea oamenilor și care se mângâie cu afecțiunea sinceră pe care le-o oferă animalele.
Nu vreau să discut profilul psihologic al unor astfel de persoane. Un fapt este sigur: lipsa de iubire a celorlalți nu este o scuză, cel mult o explicație și ea inconsistentă. Însă, nu pot să nu fiu de acord cu afecțiunea sinceră a animalelor ca reflex condiționat de atitudinea noastră față de ele, totuși. Ș'apoi oricât de dragi mi-ar fi câinii mei nu înseamnă că-i iubesc asemeni propriilor copii. Și într-o situație limită (calamitate, catastrofă etc.) sunt convins că nu aș periclita siguranța unui om pentru a salva un animal, de pildă, dintr-un incendiu (oricâte filme documentare / artistice pe tema asta mi-ar găsi motivații.)

De fapt, ce am vrut să spun: dacă doamna în cauză s-a legat sufletește atât de mult de animalele sale (ca de altfel, oricare dintre noi de anumite lucruri care ne fac viața mai ușoară) are o problemă. Și problema ei este că nimic dar absolut nimic din avutul nostru (deocamdată, respectivele necuvântătoare sunt o proprietate ca oricare alta) nu merită investiții sufletești prea mari. Însă, e adevărat: are nevoie de ajutor. Din nefericire (sau poate din fericire pentru iubitorii "ultrapasionați" ai animalelor), nu-i sunt aproape.

Oricum, iubirea autentică și afecțiunea profundă nu o găsești în ochii animalelor oricât de blânzi ar fi aceștia!

Citat:
Nu trebuie condamnați, ci înțeleși măcar, dacă nu-i putem ajuta.
Nici nu o condamn. Îmi cer scuze dacă am fost perceput astfel. Cât despre înțelegere, cum, Doamne iartă-mă, să nu o înțeleg când eu însumi sunt atât de înrobit de propriul meu avut! (aici intră și cățeii)
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchis am fost si nu M-ati cercetat Mihnea Dragomir Umanitare 33 13.12.2011 10:06:20
Am fost la o adunare a NP elenavioletacocos Secte si culte 91 22.11.2010 14:53:02
De ce a fost omorat Cain? Iustin Din Vechiul Testament 14 12.01.2009 20:41:20
DE CE A FOST HAM BLESTEMAT Laurentiu Generalitati 8 18.08.2007 13:03:42