![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-te. Ceea ce ești cu Dar dăruită, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău; că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre. O! Preasfântă Doamnă, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, primește nevrednica noastră rugăciune și ne păzește de moarte năpraznică și ne dăruiește pocăință înaintea sfârșitului nostru. Amin! Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu - Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Împărăteasa mea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria scârbiților și acoperitoarea necăjiților, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi: dezleagă-l precum vrei, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună; ci numai pe tine, Născătoare de Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin! Sub milostivirea ta scăpăm, Născătoare de Dumnezeu. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoi, ci din primejdii ne izbăvește pe noi, una curată, una binecuvântată. AMIN! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Maicuta Sfanta aparatoarea Noastra nu ne lasa sa pierim, pentru mine Maica Domnului este totul, pling mereu cind ma rog la ea si parca necazurile se mai potolesc. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu milueste-ne pe noi.
|
|||
|
|||
![]()
Bucura-te Maicuta Sfanta!Maica tuturor crestinilor si prima intre Sfinti!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de la Manastirea Sihastria din 2005 , care il infatiseaza pe Parintele Cleopa in chilia sa , si pe verso sunt cuvintele lui ce suna astfel : "Stiti voi cine este Maica Domnului si cata cinste , cata putere si cata mila are ?Este mama noastra , ca are mila si de saraci si de vaduve si de crestini . Pururea se roaga Mantuitorului Hristos pentru noi toti . Aveti voi icoana Maicii Domnului in casa ? Sa luati ocrotitoare si ajutatoare pe Maica Domnului , Mama noastra din cer si de pe pamant ! Imparateasa cerului si a pamantului ! Daca o veti lua pe ea ocrotitoare , citindu-i dimineata un acatist cu candeluta aprinsa si seara un paraclis , veti avea ajutor si in timpul vietii si in clipa mortii si in ziua Judecatii. . . Stiti voi cat poate Maica Domnului inaintea Tronului Preasfintei Treimi ? Daca nu era ea , cred ca lumea aceasta se pierdea cu mult mai devreme ! "
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Cleopa a avut dreptate cind a zis asa Maica Domnului se roaga pentru noi ca pentru copii ei, multumesc Cristi de cuvintele parintelui. Spre bucuria mea am mai multe icoane cu Maica Domnului in camera mea decit am cu familia si stiu ca ea ma vegheaza.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Apocalipsei , Maica Domnului simbolizeaza Biserica , prezenta in cer si pe pamant , ca Mireasa a Mirelui Hristos , Mielul lui Dumnezeu . Sfintii Parinti ai Bisericii vazand ca Hristos Domnul asociaza la fericirea Maicii Sale si pe " cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc "( cf. Lc 11 , 27-28 ) , considera ca sufletul fiecarui crestin poate fi deodata fecioara si maica . El este fecioara , daca ramane credincios , fidel lui Hristos , iar maica , daca naste virtuti prin punerea in practica a cuvintelor sau poruncilor lui Hristos ( aici e marea " durere " - lipsa a noastra ! ! ! ) . Revenind la tema principala a thredului de fata , sa amintesc ca Maica Domnului , prin rugaciunile ei impreuna cu Biserica , este izvor de bucurie si speranta , ocrotitoare a fecioarelor si a mamelor , pazitoare a copiilor si a tinerilor , sprijinitoare a batranilor si a saracilor , vindecatoare a bolnavilor si calauza a celor dezorientati , dupa cum bine stim ca se spune in cantarile si rugaciunile adresate ei in cultul ORTODOX , si pe care le-am reprodus ( o parte ) la Topicul de la Rugaciuni . S-o iubim asa cum se cuvine , si sa o cinstim neancetat ! ! !
|
|||
|
|||
![]()
Vă mulțumesc mult tuturor pentru mesajele deosebit de sincere și ziditoare de suflet. Mi-ați umplut inima de bucurie!
Maica Domnului nostru să fie întotdeauna cu noi și să ne învrednicească de purtarea ei de grijă!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
O viitoare mama are nevoie de rugaciunea noastra | mara2008 | Umanitare | 5 | 13.02.2012 15:57:26 |
Cuvioasa Maica noastra Sfanta Parascheva | ionelaz | Generalitati | 3 | 17.01.2011 14:16:47 |
Craciun fericit tuturor crestinilor! | MariS_ | Generalitati | 15 | 24.12.2010 19:27:00 |
Cuvioasa maica noastră Parascheva | pui | Moaste | 1 | 30.06.2009 22:11:13 |
|