![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ia sa vedem ce a spus iisus LUATI SI MINCATI ACESTA ESTE TRUPUL MEU ... CE LE.A DAT SA MANINCE ? peste ? ![]() ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]()
Cum ți-am scris mai sus, fatal error. Conform logicii tale [personale], noi ar trebui să mîncăm numai Trupul Lui Hristos. Nimic altceva.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră asadar nu incerca sa nu foosesti logica la mine ca nu tine ![]() ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"ia sa vedem ce a spus iisus LUATI SI MINCATI ACESTA ESTE TRUPUL MEU ... CE LE.A DAT SA MANINCE ? peste ?" Acum vii cu versete care spun că avem voie să mîncăm și vegetale. De unde deduc că logica ta cu peștele nu stă în picioare. Și da, avem atîtea exemple biblice în care vedem clar că Hristos ne îndeamnă să consumăm pește, chiar dacă tu vii cu interpretări ciudate și cu pretenția să chemăm preotul în casă cînd stăm la masă... :) Poftă bună!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() sa inceapa cu IISUS A ZIS ... si sa continue MINCATI PESTE .... logica ta este sublima , nemaipomenita extraordinara dar lipseste cu desavarsire mult iubire ps painea DIN CE E FACUTA ? logica amice FOLOSESTE/O .... HA HA HA multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Facerea 9, 3: „Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.“ Dupa cum vezi se face diferenta intre TOT CE SE MISCA si IARBA VERDE! Prin acest verset, Dumnezeu dă, pentru prima dată, porunca prin care îngăduie oamenilor să mănânce carne. Practic, Noe se poate bucura din partea lui Dumnezeu de aproape aceleași binefaceri de care a avut parte și Adam. I-a dat hrană, la fel ca și protopărinților, numai că acum i-a îngăduit să mănânce și carnea, potrivit noilor împrejurări de după potop. În lumea primordială, în grădina raiului, omul se hrănea cu plante și produsul lor. Ferocitatea și, implicit, suferința, urmează căderii omului în păcat, după cum versetul trecut ne-a confirmat: „Groază și frică de voi să aibă toate fiarele pământului“ (v. 2). Sfântul Vasile cel Mare spune că „după potop, când omul și-a schimbat felul viețuirii și s-a depărtat de hotarul rânduit lui, Domnul, cunoscând că omul este risipitor, i-a îngăduit folosirea tuturor felurilor de hrană: «Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde» (Facerea 9, 3). Prin această îngăduință, și celelalte dobitoace au fost slobozite să le mănânce“. Astfel, putem spune că, din acest moment, omul își schimbă regimul alimentar, din vegetarian, mai precis erbivor, în omnivor. Si pentru ca tot ziceai ca ai citit din sfintii parinti priveste ce zice sfantul Ioan Hrisostom despre consumul de carne. Sfântul Ioan Gură de Aur remarcă din această dezlegare a omului la carne o legătură între libertatea sa și actul cultic al jertfei, prin care omul închină Domnului carnea pe care, până acum, nu avea dreptul să o consume. „Prin aceste cuvinte, Dumnezeu pune început mâncării de carne. Nu face asta ca să-i împingă pe oameni la lăcomie, ci ca oamenii să-I aducă Stăpânului jertfe și mulțumiri din cărnuri, și ca oamenii să nu se gândească că sunt opriți de a mânca carnea jertfită, Dumnezeu le dăruiește puterea de a mânca din carnea jertfelor, dându-le multă libertate: «Toate vi le-am dat, ca și iarba verde»“. Multa iubire! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si nu mai scrie mult ca sa se inteleaga discutia ... iau numai prima parte si apoi iti explic apoi si textul din sfintul ioan gura de aur ca nici pe ala nu il pricepi .... ![]() multa iubire asadar versetul este Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.“ asadar ESTE O COMPARATIE acolo pe care tu nu o sesizezi .... adu si celalalt verset ca sa iti demonstrez asta .... ![]() ![]() multa iubire ps dupa ce rezolva versetul trecem mai departe in postarea ta .... textele lungi SI NEGINDITE DE TINE , nu tin la mine.... asadar NU TE GRABI .... multa iubire Last edited by the_Listener; 17.08.2011 at 11:22:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
adu/le pe amindoua UNA LINGA ALTA ... haide SA GINDIM amice ... si vedem apoi cine se rataceste .... esti invitatul meu .... ![]() multa iubire |
![]() |
Tags |
post, vegan, vegetarian |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|