![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Capitolul 3 29.Oare Dumnezeu este numai al iudeilor? Nu este El și Dumnezeul păgânilor? Da, și al păgânilor. 30.Fiindcă este un singur Dumnezeu, Care va îndrepta din credință pe cei tăiați împrejur și, prin credință, pe cei netăiați împrejur. 31.Desființăm deci noi Legea prin credință? Nicidecum! Dimpotrivă, întărim Legea. Iertare cer, dar parerea mea este acesta si ma bazez pe ea cand fac ceva sau spun ceva.....sunt oameni (si in persoana mea gasiti un exemplu) care apreciaza partea buna a lucrurilor in orice si mai ales in aproapele meu, pe care Dumnezeu nu il pune in antiteza cand spune sa ne iubim aproapele.....nu am dreptul sa judec eu ce a facut ...dar imi revine cred sarcina ca orice lucru bun sa il invat de la cel mai umil om pana la cel mai rau personaj...pana la urma toti suntem dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu ..este imposibil sa nu gasesti si ceva frumos si de apreciat ...Doamne da-mi acea iubirea care sa poata iubi chiar si pe vrajmasi mei, pentru ca ei daca fac ceva, fac ca nu te cunosc pe Tine ..si lucreaza la mantuirea mea! iti multumesc Doamne ca acest dar frumos al credintei l-ai sadit in inima mea si plang de mila celor care nu au un astfel de dar! si o povestioara poate nu pe plac ..dar asta este sa invatam de la toti...este deviza mea... cautati pe Dumnezeu este in sufletul fiecaruia, dar sta ascuns prin cotloane si nu Il vedeti si este ignorat asteapta asa sa fie nu cel din urma musafir in inima ta ci primul... Legenda divinitati omului O legenda veche spune ca mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atat de mult de puterea divina din ei incat Brahma, stapanul tuturor zeilor, a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit. Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita. A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia. Zeii au sugerat: "De ce sa nu ingropam puterile omului in pamant?" Brahma a raspuns: "Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi." Atunci zeii au spus: "In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adanc fund al oceanului." Dar Brahma a raspuns din nou: "Mai devreme sau mai tarziu omul va explora adancurile oceanului si cu siguranta ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata." Astfel zeii au concluzionat: "Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem." Brahma a exclamat dintr-o data: "Iata ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui pentru ca este singurul loc unde nu va cauta." De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat cautand ceva ce a fost in tot acest timp inauntrul lui. Eric Butterworth, Descopera puterea dinauntrul tau Last edited by Marilena B; 25.08.2011 at 11:16:07. |
|
||||
|
||||
![]()
Marilena B, orice adevar ce se bazeaza pe argumente false, are toate sansele sa nu fie crezut, chiar daca el este Adevarul Absolut.
|
|
||||
|
||||
![]()
Un om si cainele sau au murit deodata.
Ajungand in cer. Au mers pe drumul pietruit cu aur... Va amintiti? Pe langa un gard de marmura fina. Urcand spre deal au intalnit o poarta superba, construita din perle, ce straluceau sub razele soarelui. Ajungand langa poarta, au vazut un om sezand in pragul ei. " scuzati-ma" i s-a adresat stapanul cainelui, " unde ne aflam?" " in rai " - a raspuns portarul. " putem primi un pahar de apa? " a intrebat stapanul cainelui. " desigur " a raspuns portarul, " intra si vei primi apa racoritoare". " si prietenul meu poate intra?" a intrebat vizitatorul. " regret " i-a raspuns portarul " nu permitem intrarea animalelor". Omul a decis sa renunte la apa, si-a chemat cainele si au plecat mai departe. Drumul in continuare era anevoios si plin de praf. Tot mergand au ajuns la o poarta simpla de lemn, fara gard prin prejur. Portarul rezemat de poarta, citea dintr-o carte. " pardon " i s-a adresat vizitatorul. " putem primi putina apa?" " desigur, cu placere, poftim intrati " a raspuns amabil portarul. Ei au trecut poarta si au baut apa rece din fantana apropiata, cat au poftit. " multumim, puteti sa ne spuneti unde ne aflam?" " in rai " le-a raspuns portarul. " sunt complet derutat si portarul precedent, mi-a spus, ca la poarta lui e intrarea in rai " a spus vizitatorul. " aaa, te referi la strada aurita si poarta cu perle? Nu, acolo e iadul." " si nu va pasa ca acolo se folosesc de numele vostru? " s-a mirat stapanul cainelui. " nu " i-a raspuns portarul. " noi suntem bucurosi ca ei ii iau pe toti aceia care sunt de acord, sa-si paraseasca prietenii si sa-i lase afara." sa tineti minte ... Cu un prieten bun, intotdeauna veti avea, o " raza de lumina " la capatul tunelului ...
|
|||
|
|||
![]()
Un rege își puse curtea la încercare pentru un post important. Numeroși oameni puternici și înțelepți se aflau în jurul lui.
- Înțelepților, spuse regele, am o problemă și vreau să văd care dintre voi este în stare să o rezolve. Îi conduse pe oameni la o ușă enormă, mai mare decât văzuse cineva vreodată. Regele le replică: - Aici vedeți cea mai mare și cea mai grea ușă din regatul meu. Care dintre voi poate să o deschidă? Unii dintre curteni scuturară doar din cap. Alții, care se numărau printre cei înțelepți, se uitară la ușă mai de aproape, dar recunoscură că nu pot să o facă. Atunci când înțelepții spuseră asta, restul curții consimți că această problemă era prea dificil de rezolvat. Un singur vizir se duse la ușă. O examină cu ochii și cu degetele, încercă mai multe modalități de a o deschide și, în cele din urmă, o trase cu o smucitură puternică. Și ușa se deschise. Fusese lăsată întredeschisă numai, nu închisă complet, și nimic altceva nu fusese necesar, decât bunăvoința de a realiza ceva și curajul de a acționa cu îndrăzneală. Regele spuse: - Vei primi postul de la curte, pentru că tu nu te bizui doar pe ceea ce vezi sau auzi; tu îți pui propriile puteri în joc și ai riscat o încercare. |
|
||||
|
||||
![]()
Intr-o seara , un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane . Si ii spunea asa :
-Exista in fiecare dintre noi doi lupi . Lupul raului este furia , gelozia , invidia , tristetea , regretele , aroganta , cupiditatea , vinovatia , minciuna , orgoliul , superioritatea . . . Si exista Lupul binelui . El este bucuria , pacea , iubirea , speranta , linistea , modestia , bunatatea , bunavointa , generozitatea , adevarul , compasiunea . . . Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreba : -Bunicule si care lup castiga ? La care batranul indian ii raspunde simplu : -Cel pe care il hranesti .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este superba,o sa o spun si mamei :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
E culeasa de pe blogul lui Cristiboss. Mi-ar fi placut insa ca in loc de caine sa fi fost un om.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Povesti cu talc | silverstar | Generalitati | 500 | 22.03.2015 19:01:38 |
Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 10 | 25.10.2010 23:21:27 |
Violonistul - o poveste cu talc | costel | Generalitati | 2 | 25.09.2009 15:35:42 |
|