Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2011, 18:51:20
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marilena B Vezi mesajul
Profesorul unei universitati importante si-a provocat studentii sa raspunda la urmatoarea intrebare: “Dumnezeu a creat tot ceea ce exista?”

Un student a raspuns ferm: “Da!”

Profesorul a pus o noua intrebare: “Daca Dumnezeu a creat totul inseamna ca el l-a creat si pe diavol. Si de vreme ce acesta exista (asa cum putem observa in propriile noastre actiuni), inseamna ca Dumnezeu este cel rau?”

Studentul nu a putut raspunde la acesta supozitie, iar profesorul a sustinut ca demonstrat astfel faptul ca a crede in Dumnezeu este o poveste pentru copii, lipsita de logica.

Un alt student a ridicat mana si a cerut sa puna o alta intrebare. El s-a ridicat in picioare si a intrebat: “Domnule profesor, starea de frig exista?”

“Bineinteles!”, i-a raspuns profesorul. “Ce fel de intrebare este aceasta? Cu siguranta ca exista, nu ti-a fost frig, n-ai tremurat niciodata?”

Proaspatul student a raspuns: “De fapt starea de rece nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce noi consideram rece reprezinta de fapt absenta caldurii. Orice lucru poate fi obiect de studiu atata vreme cat transmite energie (caldura). Zero absolut reprezinta absenta totala a caldurii, dar starea de rece nu exista. Ce am facut noi este doar sa cream un termen care sa descrie ce simtim cand nu primim caldura in organism.”

“Si, continua studentul, intunericul exista”?

“Bineinteles!” raspunse profesorul.

De aceasta data studentul raspunse: “Va inselati din nou, domnule profesor. Nici intunericul nu exista. Ceea ce exista de fapt este doar absenta luminii. Lumina poate fi studiata, intunericul nu. Nici nu poate fi fractionat intunericul, lumina da. O simpla raza de lumina alunga intunericul pe suprafata pe care ajunge raza de lumina. Intunericul este un termen inventat de oameni pentru a descrie ce se intampla cand nu avem lumina.”

In sfarsit, studentul il intreba pe profesor: “Domnule profesor, exista raul absolut?”

Profesorul ii raspunse “Bineinteles ca exista, dupa cum am mentionat la inceputul discutiei vedem violuri, crime, violenta peste tot in lume, toate acestea sunt intruchiparea raului.”

“Domnule profesor, raul absolut nu exista. La fel cum am demonstrat in celelalte doua cazuri, raul absolut este un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu in inima omului!”

Dupa toate acestea, profesorul se recunoscu invins de aceasta argumentatie logica sii nu mai spuse nimic.

Numele acelui tanar student era ALBERT EINSTEIN
oare va veni vremea in care sa nu mai mi se dea ca argument aceasta povestioara, draguta pana la urma, dar mincinoasa in ce priveste personajul principal?!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 23:07:43
Marilena B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
oare va veni vremea in care sa nu mai mi se dea ca argument aceasta povestioara, draguta pana la urma, dar mincinoasa in ce priveste personajul principal?!
Epistola catre Romani a Sf. Apostol Pavel
Capitolul 3
29.Oare Dumnezeu este numai al iudeilor? Nu este El și Dumnezeul păgânilor? Da, și al păgânilor.
30.Fiindcă este un singur Dumnezeu, Care va îndrepta din credință pe cei tăiați împrejur și, prin credință, pe cei netăiați împrejur.
31.Desființăm deci noi Legea prin credință? Nicidecum! Dimpotrivă, întărim Legea.

Iertare cer, dar parerea mea este acesta si ma bazez pe ea cand fac ceva sau spun ceva.....sunt oameni (si in persoana mea gasiti un exemplu) care apreciaza partea buna a lucrurilor in orice si mai ales in aproapele meu, pe care Dumnezeu nu il pune in antiteza cand spune sa ne iubim aproapele.....nu am dreptul sa judec eu ce a facut ...dar imi revine cred sarcina ca orice lucru bun sa il invat de la cel mai umil om pana la cel mai rau personaj...pana la urma toti suntem dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu ..este imposibil sa nu gasesti si ceva frumos si de apreciat ...Doamne da-mi acea iubirea care sa poata iubi chiar si pe vrajmasi mei, pentru ca ei daca fac ceva, fac ca nu te cunosc pe Tine ..si lucreaza la mantuirea mea! iti multumesc Doamne ca acest dar frumos al credintei l-ai sadit in inima mea si plang de mila celor care nu au un astfel de dar!

si o povestioara poate nu pe plac ..dar asta este sa invatam de la toti...este deviza mea...
cautati pe Dumnezeu este in sufletul fiecaruia, dar sta ascuns prin cotloane si nu Il vedeti si este ignorat asteapta asa sa fie nu cel din urma musafir in inima ta ci primul...

Legenda divinitati omului
O legenda veche spune ca mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atat de mult de puterea divina din ei incat Brahma, stapanul tuturor zeilor, a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit. Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita.

A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia.

Zeii au sugerat: "De ce sa nu ingropam puterile omului in pamant?"

Brahma a raspuns: "Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi."

Atunci zeii au spus: "In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adanc fund al oceanului."

Dar Brahma a raspuns din nou: "Mai devreme sau mai tarziu omul va explora adancurile oceanului si cu siguranta ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata."

Astfel zeii au concluzionat: "Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem."

Brahma a exclamat dintr-o data: "Iata ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui pentru ca este singurul loc unde nu va cauta."

De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat cautand ceva ce a fost in tot acest timp inauntrul lui.

Eric Butterworth, Descopera puterea dinauntrul tau

Last edited by Marilena B; 25.08.2011 at 11:16:07.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2011, 18:18:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Marilena B, orice adevar ce se bazeaza pe argumente false, are toate sansele sa nu fie crezut, chiar daca el este Adevarul Absolut.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2011, 20:47:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Un om si cainele sau au murit deodata.
Ajungand in cer. Au mers pe drumul pietruit cu aur...
Va amintiti? Pe langa un gard de marmura fina.
Urcand spre deal au intalnit o poarta superba, construita din perle, ce straluceau sub razele soarelui.
Ajungand langa poarta, au vazut un om sezand in pragul ei.
" scuzati-ma" i s-a adresat stapanul cainelui, " unde ne aflam?"
" in rai " - a raspuns portarul.
" putem primi un pahar de apa? " a intrebat stapanul cainelui.
" desigur " a raspuns portarul, " intra si vei primi apa racoritoare".
" si prietenul meu poate intra?" a intrebat vizitatorul.
" regret " i-a raspuns portarul " nu permitem intrarea animalelor".
Omul a decis sa renunte la apa,
si-a chemat cainele si au plecat mai departe.
Drumul in continuare era anevoios si plin de praf.
Tot mergand au ajuns la o poarta simpla de lemn, fara gard prin prejur.
Portarul rezemat de poarta, citea dintr-o carte.
" pardon " i s-a adresat vizitatorul.
" putem primi putina apa?"
" desigur, cu placere, poftim intrati "
a raspuns amabil portarul.
Ei au trecut poarta si au baut apa rece
din fantana apropiata, cat au poftit.
" multumim, puteti sa ne spuneti unde ne aflam?"
" in rai " le-a raspuns portarul.
" sunt complet derutat si portarul precedent, mi-a spus, ca la poarta lui e intrarea in rai " a spus vizitatorul.
" aaa, te referi la strada aurita si poarta cu perle? Nu, acolo e iadul."
" si nu va pasa ca acolo se folosesc de numele vostru? "
s-a mirat stapanul cainelui.
" nu " i-a raspuns portarul.
" noi suntem bucurosi ca ei ii iau pe toti aceia care sunt de acord, sa-si paraseasca prietenii si sa-i lase afara."

sa tineti minte ...
Cu un prieten bun,
intotdeauna veti avea,
o " raza de lumina " la
capatul tunelului ...
Vechi 31.08.2011, 21:35:43
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit Pune-ti puterile in joc

Un rege își puse curtea la încercare pentru un post important. Numeroși oameni puternici și înțelepți se aflau în jurul lui.
- Înțelepților, spuse regele, am o problemă și vreau să văd care dintre voi este în stare să o rezolve.

Îi conduse pe oameni la o ușă enormă, mai mare decât văzuse cineva vreodată. Regele le replică:
- Aici vedeți cea mai mare și cea mai grea ușă din regatul meu. Care dintre voi poate să o deschidă?

Unii dintre curteni scuturară doar din cap. Alții, care se numărau printre cei înțelepți, se uitară la ușă mai de aproape, dar recunoscură că nu pot să o facă. Atunci când înțelepții spuseră asta, restul curții consimți că această problemă era prea dificil de rezolvat.

Un singur vizir se duse la ușă. O examină cu ochii și cu degetele, încercă mai multe modalități de a o deschide și, în cele din urmă, o trase cu o smucitură puternică. Și ușa se deschise.

Fusese lăsată întredeschisă numai, nu închisă complet, și nimic altceva nu fusese necesar, decât bunăvoința de a realiza ceva și curajul de a acționa cu îndrăzneală.

Regele spuse:
- Vei primi postul de la curte, pentru că tu nu te bizui doar pe ceea ce vezi sau auzi; tu îți pui propriile puteri în joc și ai riscat o încercare.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 20:16:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Lupul din noi

Intr-o seara , un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane . Si ii spunea asa :
-Exista in fiecare dintre noi doi lupi . Lupul raului este furia , gelozia , invidia , tristetea , regretele , aroganta , cupiditatea , vinovatia , minciuna , orgoliul , superioritatea . . . Si exista Lupul binelui . El este bucuria , pacea , iubirea , speranta , linistea , modestia , bunatatea , bunavointa , generozitatea , adevarul , compasiunea . . .
Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreba :
-Bunicule si care lup castiga ?
La care batranul indian ii raspunde simplu :
-Cel pe care il hranesti .
Vechi 03.09.2011, 20:23:19
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Intr-o seara , un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane . Si ii spunea asa :
-Exista in fiecare dintre noi doi lupi . Lupul raului este furia , gelozia , invidia , tristetea , regretele , aroganta , cupiditatea , vinovatia , minciuna , orgoliul , superioritatea . . . Si exista Lupul binelui . El este bucuria , pacea , iubirea , speranta , linistea , modestia , bunatatea , bunavointa , generozitatea , adevarul , compasiunea . . .
Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreba :
-Bunicule si care lup castiga ?
La care batranul indian ii raspunde simplu :
-Cel pe care il hranesti .
Postul zilei,din punctul meu de vedere.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 20:21:34
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laviniu Vezi mesajul
Un rege își puse curtea la încercare pentru un post important. Numeroși oameni puternici și înțelepți se aflau în jurul lui.
- Înțelepților, spuse regele, am o problemă și vreau să văd care dintre voi este în stare să o rezolve.

Îi conduse pe oameni la o ușă enormă, mai mare decât văzuse cineva vreodată. Regele le replică:
- Aici vedeți cea mai mare și cea mai grea ușă din regatul meu. Care dintre voi poate să o deschidă?

Unii dintre curteni scuturară doar din cap. Alții, care se numărau printre cei înțelepți, se uitară la ușă mai de aproape, dar recunoscură că nu pot să o facă. Atunci când înțelepții spuseră asta, restul curții consimți că această problemă era prea dificil de rezolvat.

Un singur vizir se duse la ușă. O examină cu ochii și cu degetele, încercă mai multe modalități de a o deschide și, în cele din urmă, o trase cu o smucitură puternică. Și ușa se deschise.

Fusese lăsată întredeschisă numai, nu închisă complet, și nimic altceva nu fusese necesar, decât bunăvoința de a realiza ceva și curajul de a acționa cu îndrăzneală.

Regele spuse:
- Vei primi postul de la curte, pentru că tu nu te bizui doar pe ceea ce vezi sau auzi; tu îți pui propriile puteri în joc și ai riscat o încercare.
Multumesc, Laviniu ! Chiar aveam nevoie de un asemenea talc !
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 09:16:17
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Un om si cainele sau au murit deodata.
Ajungand in cer. Au mers pe drumul pietruit cu aur...
Va amintiti? Pe langa un gard de marmura fina.
Urcand spre deal au intalnit o poarta superba, construita din perle, ce straluceau sub razele soarelui.
Ajungand langa poarta, au vazut un om sezand in pragul ei.
" scuzati-ma" i s-a adresat stapanul cainelui, " unde ne aflam?"
" in rai " - a raspuns portarul.
" putem primi un pahar de apa? " a intrebat stapanul cainelui.
" desigur " a raspuns portarul, " intra si vei primi apa racoritoare".
" si prietenul meu poate intra?" a intrebat vizitatorul.
" regret " i-a raspuns portarul " nu permitem intrarea animalelor".
Omul a decis sa renunte la apa,
si-a chemat cainele si au plecat mai departe.
Drumul in continuare era anevoios si plin de praf.
Tot mergand au ajuns la o poarta simpla de lemn, fara gard prin prejur.
Portarul rezemat de poarta, citea dintr-o carte.
" pardon " i s-a adresat vizitatorul.
" putem primi putina apa?"
" desigur, cu placere, poftim intrati "
a raspuns amabil portarul.
Ei au trecut poarta si au baut apa rece
din fantana apropiata, cat au poftit.
" multumim, puteti sa ne spuneti unde ne aflam?"
" in rai " le-a raspuns portarul.
" sunt complet derutat si portarul precedent, mi-a spus, ca la poarta lui e intrarea in rai " a spus vizitatorul.
" aaa, te referi la strada aurita si poarta cu perle? Nu, acolo e iadul."
" si nu va pasa ca acolo se folosesc de numele vostru? "
s-a mirat stapanul cainelui.
" nu " i-a raspuns portarul.
" noi suntem bucurosi ca ei ii iau pe toti aceia care sunt de acord, sa-si paraseasca prietenii si sa-i lase afara."

sa tineti minte ...
Cu un prieten bun,
intotdeauna veti avea,
o " raza de lumina " la
capatul tunelului ...
Vai,glykys multumesc pt povestea asta !!!
Este superba,o sa o spun si mamei :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 19:44:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Vai,glykys multumesc pt povestea asta !!!
Este superba,o sa o spun si mamei :)
E culeasa de pe blogul lui Cristiboss. Mi-ar fi placut insa ca in loc de caine sa fi fost un om.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Povesti cu talc silverstar Generalitati 500 22.03.2015 19:01:38
Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) cristiboss56 Rugaciuni 10 25.10.2010 23:21:27
Violonistul - o poveste cu talc costel Generalitati 2 25.09.2009 15:35:42