Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2011, 14:10:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Intr-adevar, Dumnezeu prestie tot ce se intampla in creatie, insa nu predestineaza omul sa mearga pe o directie, te poate ajuta sa alegi, insa nu-ti dicteaza ce sa alegi. Daca ti-ar dicta, inseamna ca n-ai avea libertatea de a alege si implicit nici nu ai putea fi judecat, doar nu tu ai decis. E un non-sens. De aceea cred ca protestantii vad in alt mod predestinarea, decat o intelegem noi, ar fi o viziune extrem de fatalista a vietii , noi am fi niste robotei teleghidati pe o tabla :) Mai degraba cred ca e prestiinta, adica Dumnezeu stie toate posibilitatile pe care omul le are sa se miste pe “tabla”, care combinari duc la mantuire, care la pierire,deci anticipeaza destinul oamenilor, anticipeaza ca unii vor reusi,iar altii nu, fixand(predestinand) astfel soarta omului in mintea Sa, insa nu o impune omului, nu-l pecetluieste cu un destin favorabil sau cu unul nefast, caci asta ar insemna sa-l transforme in acel robotel teleghidat. In fine, numai protestantii stiu ce cred ei cu adevarat, noi avem credinta noastra si e suficient.
Despre ce crede calvinismul am dat un link, e expus clar si amplu pe wikipedia.
Asa cum a scris si Delia, pe toti oamenii Dumnezue ii predestineaza sa se mantuiasca, dar nu se intampla asta din cauza ca au si ei un rol.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 14:24:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Despre ce crede calvinismul am dat un link, e expus clar si amplu pe wikipedia.
Asa cum a scris si Delia, pe toti oamenii Dumnezue ii predestineaza sa se mantuiasca, dar nu se intampla asta din cauza ca au si ei un rol.
Wikipedia nu e o sursa de incredere, are mai degraba un rol informativ.Mi-e greu sa cred ca protestantii spun, de exemplu:
Alegerea din veșnicie a lui Dumnezeu a celor pe care îi va atrage la sine nu e bazată pe prevederea virtuții, meritului sau credinței persoanelor pe care le alege, ci bazată necondiționat în propria îndurare după bunul plac al voi Sale si numai a voi Sale.

Hai sa fim seriosi Nu-mi pot imagina Fiinta Divina meditand: Scotland the Brave, to be or not to be!
hai, treaca de la mine, pas .. destin ales!

Eu sunt ortodoxa si nu cred in predestinare, insa admit ca s-ar putea ca ei sa se raporteze in alt mod la predestinare decat o facem noi, pentru ei acest termen sa aiba o acceptiune mai larga.

Last edited by ioanna; 27.08.2011 at 14:33:09.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 15:54:44
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Da , probabil ca si in cazul fizitismelor trebuia mai intii definit termenul si abia apoi vazuta in ce consta diferenta.
Pentru mine predestinarea este soarta omului dinainte stabilita integrata cu soartele tuturor formind un destin comun in partile in care oamenii au tangenta unii cu altii , ca vecini , rude, concetateni , popor etc.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 16:16:56
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

[quote=ioanna;394153]Hai sa fim seriosi Nu-mi pot imagina Fiinta Divina meditand: Scotland the Brave, to be or not to be!QUOTE]

nici eu, not in a million years
Reply With Quote
Vechi 28.08.2011, 21:26:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Wikipedia nu e o sursa de incredere, are mai degraba un rol informativ.Mi-e greu sa cred ca protestantii spun, de exemplu:
Alegerea din veșnicie a lui Dumnezeu a celor pe care îi va atrage la sine nu e bazată pe prevederea virtuții, meritului sau credinței persoanelor pe care le alege, ci bazată necondiționat în propria îndurare după bunul plac al voi Sale si numai a voi Sale.

Eu sunt ortodoxa si nu cred in predestinare, insa admit ca s-ar putea ca ei sa se raporteze in alt mod la predestinare decat o facem noi, pentru ei acest termen sa aiba o acceptiune mai larga.
Nu trebuie sa crezi, asa este. crezi ca degeaba spun BO si sfintii ca adevarul e in BO? Ar trebui sa dam mai mult credit BO si sa nu mai punem la indoiala daca nu se insala, daca nu a inteles gresit ce spun alte culte, daca si alte culte au acelasi adevar.
Nu, in BO toate dogmele sunt perfect, adevarate. Orice mica eroare de la alte culte e contradictorie si produce o bulversare a intregii inavaturi. Uite de exemplu mica deosebire "de la Fiul purcede" de la catolici, poti citi explicatiile si contradictiile produse in topicul despre Filioque, conduce ori la faptul ca exista doar o Persoana, nu Sfanta Treime (modalism), ori la faptul ca Duhul Sfant nu e Dumnezeu (pneumatomahie).
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23