Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2011, 20:28:37
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Mai prietene, viata e un dar de la Dumnezeu! Nu trebuie sa te bucuri de acesta dar? Acum ce facem, fiecare om care devine major trebuie sa plece in pustie ca sa renunte la placerile vietii mici sau mari? Domne ajuta!
Trebuie sa te bucuri, dar toate sa le faci spre slava lui Dumnezeu. Nu stiu daca uitandu-te la stiri, unde se dau barfe in direct, sau ascultand...'Parazitii' :) (apropo de un topic deschis chiar aici pe forum) sunt facute spre slava Domnului. In plus, Daniel a spus: fiecare isi alege variantele cele mai potrivite pentru aceasta renuntare...
Vechi 12.09.2011, 20:33:08
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,daniel_7

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Daca instigi pe cineva sa te bata,negresind cu nimic fata de poruncile Domnului,atunci daca te omoara ,sau te bate rau,esti martir,sfant in fata lui Dumnezeu.

Dar nu poti omori un copil,fiindca acel cineva nu crede ca faci o ucidere.Tu stii ca faci acel omor,deci esti mai vinovata decat el,daca asculti de amenintarile sale.
daniel,sa instigi pe cineva sa faca ceva,dpmdv, este pacat.
Vechi 12.09.2011, 20:36:42
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Foarte rar se intampla ca un om sau mai ales o femeie sa manance bataie asa, fara motiv, mai ales de la un apropiat. desigur asta nu "inaltura caracterul penal al faptei". dar conform aceluiasi cod penal, instigatorul (daca e dovedit), e la fel de vinovat ca executantul, cu alte cuvinte, un avocat bun poate dovedi ca chiar tu ai fost instigatorul. Cu alte cuvinte, te sinucizi cu mana altuia; atata doar ca Dumnezeu n-o s-o "cumpere". El oricum va sti exact cine e vinovatul. Poate n-ar trebui sa mai vorbim despre astfel de subiecte, sa nu fim "ajutati" sa parasim forumul.... aici fiind vinovata tot eu, in calitate de instigatoare.
Cred ca ai o problema in viata reala,particulara...Ai lasat impresia ca iti place sa instigi,sau ma rog poate instigi fara placere,prin propria personalitate,si din aceasta cauza exista pericolul sa iei bataie..
Asta cred ca e o problema personala a ta,si nu o putem generaliza aici..
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 20:39:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
daniel,sa instigi pe cineva sa faca ceva,dpmdv, este pacat.
Am spus cuvantul acesta in contextul invocat de fallen anterior.Bineinteles ca crestinul nu trebuie sa instige,dar fallen a folosit oarecum cuvantul fortat,intelegandu-se ca poate instiga prin comportamentul prea traditionalist,ceea ce este altceva.

Deci daca eu respect poruncile lui Hristos,si pe cineva il infurie treaba asta,asta nu inseamna ca il instig sa ma bata,dar fallen cam asa vede lucrurile...ca e bine sa fii ponderat,sa postesti partial,sa faci copii si avorturi,sa faci adica si una si alta,si ale lui Dumnezeu si ale lumii...
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 20:53:26
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,daniel_7

Citat:
Am spus cuvantul acesta in contextul invocat de fallen anterior.Bineinteles ca crestinul nu trebuie sa instige,dar fallen a folosit oarecum cuvantul fortat,intelegandu-se ca poate instiga prin comportamentul prea traditionalist,ceea ce este altceva.

Deci daca eu respect poruncile lui Hristos,si pe cineva il infurie treaba asta,asta nu inseamna ca il instig sa ma bata,dar fallen cam asa vede lucrurile...ca e bine sa fii ponderat,sa postesti partial,sa faci copii si avorturi,sa faci adica si una si alta,si ale lui Dumnezeu si ale lumii...
daniel,nu dau lectii,nu dau note,imi expun sincer, parerile mele.
respectarea legii lui dumnezeu este o datorie a fiecarui om din univers.
Vechi 12.09.2011, 21:09:58
Banned

Implicit

Nici eu nu dau lectii,nici note,imi expun si eu sincer parerile mele,si trebuie sa respectam legea lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 21:15:58
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,daniel_7

Citat:
Nici eu nu dau lectii,nici note,imi expun si eu sincer parerile mele,si trebuie sa respectam legea lui Dumnezeu.
daniel,daca prin exprimarea mea, am gresit, te rog sa ma ierti,nu a fost in intentia mea sa jignesc pe cineva.
Vechi 12.09.2011, 21:17:47
Banned

Implicit

Nu ai jignit,insa ai spus ceva care nu avea legatura cu ceea ce discutasem inainte.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2011, 21:23:26
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,daniel_7

Citat:
Nu ai jignit,insa ai spus ceva care nu avea legatura cu ceea ce discutasem inainte.
da,daniel,scuze.
revenind la topic:crestinul are nevoie de dumnezeu sa-si intareasca credinta,deci nu are nevoie de blog sau de forum.
Vechi 12.09.2011, 21:26:40
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Trebuie sa te bucuri, dar toate sa le faci spre slava lui Dumnezeu. Nu stiu daca uitandu-te la stiri, unde se dau barfe in direct, sau ascultand...'Parazitii' :) (apropo de un topic deschis chiar aici pe forum) sunt facute spre slava Domnului. In plus, Daniel a spus: fiecare isi alege variantele cele mai potrivite pentru aceasta renuntare...
Bineinteles, totul trebuie facut cu masura, si in tot ceea ce facem, nu trebuie sa il suparam pe Dumnezeu. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Crestinul Ortodox si sfarsitul lumii dgs010243 Generalitati 4 21.11.2012 19:35:00
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? iRoDiOn Spiritualitatea ortodoxa 25 10.08.2012 17:35:13
Crestinul si ziua onomastica stela lie Intrebari utilizatori 3 10.01.2011 20:48:11