Citat:
În prealabil postat de ioanna
De ce adventistii despart Legea lui Moise de sensul profund dat de Iisus, daca ei pretind ca sunt crestini, nu mozaici? ori respecta ofranda adusa Lui Dumnezeu asa cum scrie in Legea Veche (inclusiv jertfa animala), ori trec odata la Legea Noua.
|
O sa va aduc in fata unui paradox.
In ceea ce priveste respectarea legilor VT, adventistii se "ghideaza" dupa catehismul ortodox. Cititi capitolul "Legea Morala" (in special, punctele 20 si 21) din "Catehismul ortodox". Le gasiti aici:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html. Eu am citit aceste puncte. Am avut senzatia ca citesc din "Manualul doctrinelor biblice AZS". Exact aceeasi conceptie despre legile VT o au si adventistii. Tot asa fac distinctia intre ceea ce era ceremonial si s-a implinit odata cu jertfirea, invierea si inaltarea Domnului Iisus Hristos si ceea ce a ramas.
Problema este la ortodocsi. De ce mai tin, spre exemplu, legea veche a preotiei si jertfei (euharistia), care aratau catre Adevaratul Preot si Adevarata Jertfa (care s-au implinit)? De ce, una scrie in "Catehismul ortodox" si alta se practica?
P.S. Tot nu mi-ati raspuns de ce nu respectati datoria spalarii picioarelor, lasata de Mantuitorul. Poate este o intrebare off-topic. O voi reposta pe topicul despre "Sfanta Impartasanie". Astept raspunsul dvs.