![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dobandeste pacea si mii de oameni se vor mantui in jurul tau." Pentru noi oamenii, ravna de a dobandi aceasta pace nu prea mai exista. Marii nostri Parinti Duhovnici dobandind acest dar de la Bunul Dumnezeu vietuiau in pustie, in grote, in pesteri. Si acolo in pustie multimile de pelerini ascultau cuvintele lor pline de invatatura, pustia avand si ea insemnatatea ei, drumul parcurs semnificand pentru toti crestinii, lepadarea de lume, lepadarea de egoism, de desertaciune . Da, este o bucurie ca preotii, ierarhii sa fie intampinati de crestini, dar este o si mai mare bucurie ca omul sa dobandeasca pacea. De s-ar imbraca azi Mantuitorul in haine de cersetor cine L-ar mai intampina..? Un tata isi iarta mereu fiul cazut, la fel si un frate isi iarta fratele drag. Adevarurile de credinta nu pot fi schimbate, oricat ar incerca omul sa le modifice, caci temelia e mult prea puternica. Este frumos a invata sa iertam si sa nu ne mai tot judecam unii pe altii. Ne bucuram sa fiti mereu printre noi, dar sa avem gandul cel bun care zideste..si gandul cel atotstiutor sa-l alungam de la noi. Iertare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar pt. ca esti mare , trebuie sa te lupti singur sa intelegi atit sensul direct cit si cel alegoric al unui text . Ca asa vrei sa ma intelegi tu pe mine este numai treaba ta . Nu este timp si nici ingaduinta ca sa stau si sa te tot blagoslovesc la cetit ! Esti baiat mare ! Ar sta rusine ! In concluzie , fiecare intelege cit poate ...dar puterea ta de intelegere, legata de mine, este tare departe de cuvintul meu !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cum își permit atâta nesimțire să nu stea la spiciul papalului |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate 90% din opozitie care i se face Papei, ma refer in tarile catolice ii este titlu de glorie in fata lui Dumnezeu.
Corectati-ma daca gresesc, dar protestele astea sunt pentru ca Papa este inca un exponent a unor valori morale care nu vor sa moara in fata secularismului. Oricate greseli am vedea ca ortodocsi in Papa si catolicism, atat timp cat exista protestele astea inseamna ca acolo a mai ramas ceva din crestinism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și eu sunt de acord cu dvs pentru că, așa cum scria și Mihailc, cei care își exprimă nemulțumirea față de vizita Papei se manifestă, de fapt, împotriva credinței noastre creștine. ![]() ![]() Dumnezeu să-i ierte și să-i lumineze!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Mesajul dvs. îmi amintește de un articol al domnului Patapievici: "Noua Europă și vocea care lipsește: creștinismul". Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca o ironie, deși "specialiștii"se feresc să vorbească deschis, arhetipul politic al UE este imperiul roman, chiar acela pe care l-a "cucerit" în mod pașnic Biserica transformându-l apoi în oikumena creștină. Prin urmare, UE este, voalat, revanșa așteptată timp de aproape două milenii pe care cezarul își imaginează că și-o ia în fața lui Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
In mesajul meu de pe prima pagina am scris motivele principale de protest, cel putin din punctul meu de vedere: protestele sunt in general ale homosexualilor, celor ce doresc liberalizarea (adica femei preoti, contraceptie, avort, acceptarea divorturilor), ateilor, dar si a celor ce sunt revoltati de cazurile de pedofilie din BC.
Sa nu uitam ca in occident exista o reacie puternica legata de cazurile de preoti pedofili. In Germania de exemplu exista aceasta reactie. De exemplu pe forumul catolic cineva spunea de situatia preotilor din Irlanda, care au probleme din cauza asta. Tot in mesajul meu mai aratam ca doar incepand cu Papa Ioan Paul II au inceput aceste vizite in alte tari, pana atunci ei nu faceau aceste vizite. E si un fel de reclama, propaganda. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vizita la muntele Athos | marius din | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 31.10.2012 12:09:44 |
Vizita papala in 2013 ? | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 13.09.2012 21:04:03 |
Primul tweet al Papei | Daniel_7 | Biserica Romano-Catolica | 0 | 29.06.2011 20:49:28 |
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei | Pr.Coriolan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 08.07.2010 13:54:27 |
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 39 | 18.02.2010 20:48:00 |
|