![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca alege intre a o plati (asigurarea) si a nu o plati, aleg varianta a doua. Cand eram mica am avut o vecina care a fost lasata sa moara in maternitate cu copilul in burta pt ca nu a avut bani la ea. Desi avea asigurare. Deci decat sa platesc o asigurare de care nu beneficiez oricum... mai bine stau linistota si de banii aia ii dau pe altceva mai util. |
|
|||
|
|||
![]()
Recunosc că am dat și eu la spital, când am avut de făcut o operație. Nu mi s-a cerut. Atât medicul cât și anestezistul erau persoane ireproșabile și a trebuit să insist ca să primească. Mi-au spus că la ei nimeni nu condiționează actul medical de acești bani primiți.
Pur și simplu nu am avut destul curaj, gândindu-mă că ar putea fi frustrați de faptul că nu au primit și atunci poate nu m-ar trata corespunzător. Însă cred că n-am procedat corect. Poate n-ar fi fost greșit să vin ulterior, în semn de mulțumire, cu banii, știind că nu sunt plătiți la valoarea muncii pe care o fac. Am dat și la doctorul de familie, care mi-a sugerat asta în moduri binecunoscute. Însă șpaga (mita), e o problemă foarte gravă, nu numai în sistemul medical. Nu numai că nu e o necesitate, ci cred că e un păcat, cu atât mai grav cu cât compromite relațiile din întreaga noastră societate. Însă nu poți lupta împotriva ei de unul singur. E nevoie de cât mai mulți. Și tare bine ar fi dacă preoții din toate parohiile ar vorbi și ar condamna aspru acest păcat. Și corupția, cu celelalte forme ale ei: evaziunea fiscală, necinstea ș.a.m.d. Bine ar fi ca, în loc să fugim în străinătățuri pentru a fi tratați cât de cât mai corect, să ne unim și să luptăm aici, pentru ca în țara noastră să fim tratați cum trebuie. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, că acolo dai dacă ești mulțumit, și ÎNTOTDEAUNA, DUPĂ.
|
||||
|
||||
![]()
da, vezi, asta e ciudatenia, eu am dat dupa, si fetele care erau cu mine in salon la fel. Dar se pare ca se da si inainte
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Spaga la popa ati dat ?
|
|
||||
|
||||
![]()
niciodata. spaga in astfel de cazuri se numeste simonie :D
|
|||
|
|||
![]()
Spaga la popa e sfanta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite... la tara se obisnuieste din cate stiu cand vine pretul cu botezul sa dai acolo... cam 1-2 lei. La spovedanie cam 5 lei.
La oras, cel putin eu niciodata n-am vazut preot sa accepte acei bani. Nici cand vine cu botezul, si nici la spovedanie. Si am vazut des oameni saraci ce dupa slujba vin la preoti sa le dea cate ceva. Si preotul il intreaba ce probleme are, daca are familie, loc unde sa stea, ii da si o vorba buna, s-apoi ii da si ceva de pomana. Sau poate am fost eu numai in biserici cu preoti buni... Conteaza mult cred si... cum sa explic... modelele de preoti din orasul respectiv.E deajuns sa fie 2-3 cu comportament ireprosabil, ca li se duce vestea, si ceilalti preoti automat or sa incerce sa preia modelul lor.Din ce motive nu mai conteaza, important e ca fac bine. Cum se intoarce floarea soarelui dupa soare, asa se intoarce si omul dupa un model de vietuire bun... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ar fi minunat sa fie cum zici tu. Dar asta ar insemna ca omul sa vrea. Dar de multe ori lipseste vointa.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea - necesitate sau dorinta? | alecsandra_ldc | Intrebari utilizatori | 28 | 19.02.2013 22:36:53 |
spaga in spitale :obicei "crestinesc" | roxanapopa70 | Reguli generale de utilizare a forumului | 88 | 02.04.2012 23:25:10 |
greseala sau necesitate? | newlifeinyou | Generalitati | 11 | 08.08.2011 05:15:16 |
Botezul in caz de necesitate | Mihnea Dragomir | Botezul | 39 | 09.06.2011 15:44:12 |
Economia romaneasca | atanasia | Generalitati | 3 | 18.11.2008 07:10:47 |
|