![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Merci. Si de exemplu, cand cineva imi face un lucru urat, stiu ca nu l-ar putea face fara voia Lui Dumnezeu, daca nu i-ar permite El. Cam greu sa ma obisnuiesc cu anumite lucruri, dar asta e. M-am intrebat, cand m-am dus acolo, daca e bine ca se intra pe baza de amprenta. Si ampretele sunt o privare a libertatii. Si de acolo, la cipuri e cale scurta. Si m-am gandit:"Faca-se voia Ta", adica voi intelege daca e bine sau nu, dar.......... trebuie sa cartim noi mereu. Greu sa accepti ca nu poti face nimic, fara voia Lui Dumnezeu si in acelasi timp, nimeni nu-ti poate face nimic, daca Dumnezeu nu-l lasa. Daca poti accepta asta, chiar traiesti libertatea. Am avut "momente de libertate", dar daca sunt suparata, este evident ca n-o traiesc. Off topic: M-am gandit, cand cineva mi-a facut ceva urat, ca n-ar trebui sa ma supar. Si pana la urma, lucrul urat facut de cineva tie, este o "moneda in plus in balanta mantuirii". Dar ei ce vor primi? M-a tentat sa spun asta anumitor persoane, sau sa spun "ca Dumnezeu iarta, dar nu lasa nepedepsit." Poate e urat sa spui ultima parte, ca e ca o amenintare. Sau poate ar trebui sa ne gandim ca daca noi reusim sa iertam, vor fi iertati si ei de catre Dumnezeu. Cale lunga de batut......
"Fericit este cel ce se bucura si isi poarta crucea sa fara murmur. " Ducele Ioan Constantinovici Last edited by Azzuurra; 01.10.2011 at 00:06:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by fallen; 01.10.2011 at 21:13:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica e Trupul lui Hristos, e jertfa dumnezeiasca,e comuniune, nu e doar institutia vazuta, cu ierarhi si persoane importante... Am ajuns vremurile astea din pricina necredintei noastre. Dar eu tot spun si dau exemplu de preoti cucernici, care nu cer nici un ban, ba chiar refuza cand omul vrea sa ii dea bani. Sa ne rugam sa ne scoata Dumnezeu in cale preoti si oameni buni si, mai ales, sa ne lumineze mintea sa stim ce sa facem!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu credeam sa existe o biserica mai mica ca a noastra, dar, dupa cum e bine stiut, omul sfinteste locul. Desi slujeau trei preoti, l-am "recunoscut" relativ repede pe parintele Nicolae. Protopsaltul se auzea de afara de ma intrebam daca nu cumva o fi Marian Moise. Lume era ... ca la hram. A durat cam 30 -40 de minute pana m-am miruit. Era afara o masa cat biserica de lunga, plina cu bunatati; cand s-a terminat predica, femeile stergeau mesele. Apoi, in paralel cu coada la miruit, s-a format o coada mai abudentata la mici si sarmale. Parintele militar care a tinut predica (si care avea o voce ca de tunet), a iesit apoi si a facut putina "militarie". Dar una peste alta, lumea a fost civilizata si cucernica, nu au fost nici cersetori. De altfel nici n-aveau cum sa ajunga acolo oameni decat cei care stiau de existenta acelui locas. Un adevarat "colt de rai" intr-un peisaj usor cam dezolant... exact ca si la noi la scoala. Una peste alta, a fost o experienta minunata. Stiu ca sunt off-topic, dar trebuia sa o impartasesc cu voi. Intr-adevar, Dumnezeu ti se descopera daca te interesezi de El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by dorinastoica14; 23.10.2011 at 22:01:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Numai ca... daca treci pe acolo, nu tu biserica impunatoare, nu tu slujbe lungi si somptuoase, nu tu cor, lumea canta la gramada, nu tu predici docte, imbulzeala de nedescris, o gramada de babute atotstiutoare si cam certarete. Nu prea s-ar gandi cineva sa caute diamante acolo. Ca in povestile cu calul hodorogit si rapciugos care mananca apoi jaratic. Asa ca mai sunt si preoti cumsecade, care nu cer bani, ba chiar nici nu doresc sa primeasca. Eu una, multumesc lui Dumnezeu, aproape numai dintre acestia mi-a scos in cale.
|
|||
|
|||
![]()
Da Glykys, asa mi-a scos si mie Dumnezeu in cale astfel de preoti minunati, care tot ce fac, fac pentru Dumnezeu, nu pentru bani. Ei sint cei care mi-au insuflat dragostea de Dumnezeu si sint convins ca Dumnezeu mi-a dat cu muult mai mult decat am meritat eu pacatosul si m-a tinut in crediinta pentru rugaciunile lor sincere. Primul meu duhovnic, omul care m-a intors pe mine la crediinta, un om cu adevarat sfant, a avut o rabdare de fier cu mine, o blandete, o bunatate impresionanta, fara limita (atat de mari ca eu nu le-am atins vreodata limitele cu indaratnicia mea), o smerenie uriasa fata de mandria si indaratnicia mea (dar cred ca la cat eram eu de mandru si carcotas la acea vreme, numai un om de o smerenie desavarsita putea sa ma intoarca pe mine spre crediinta) si o sinceritate si bucurie uimitoare in a mi-L face cunoscut pe Dumnezeu, atat cat puteam intelege eu la acea vreme. Iar pe vremea aceea nu aveam nici un ban. Omul ala a zidit biserica in sufletul meu si m-a facut sa-l iubesc pe Dumnezeu. Fara bani, fara sa am nimic ce oferi in schimb, doar din dragostea lui sincera pentru Dumnezeu.
Cat despre agapele crestine, ultima agapa crestineasca la care am participat, chiar de Inaltarea Sfintei Cruci a fost facuta numai de credincioasele de acolo, care au pregatit ca niste albinute cu mana lor bucate de post si au adus fiecare ce stiau mai bun sa faca, iar atosfera era una de rai pe pamant - parca toate se intreceau cu sinceritate si din suflet sa ii serveasca pe toti cu tot ce era mai bun, de la cel mai sarac pina la cel mai bogat, de la credinciosii obisnuiti acolo pina la strainii necunoscuti, mereu atente sa nu lipseasca nimanui nimic, ci tuturor sa le prisoseasca si sa simta din plin dragostea frateasca ce domnea acolo. Acolo s-a servit nu numai mancare, ci cu adevarat dragostea Lui Dumnezeu prin oameni. Iar la noi in parohie, cand e hram si trebuie sa se organizeze ceva, cu ceva timp inainte (din timp), parintele face o strigare la sfarsitul slujbei ca cine vrea sa ramana sa participe la organizarea hramului si sa ajute cum poate, sa ramana. Si ramane cine vrea si ajuta fiecare cum poate. Nimic fortat, nici o discriminare. Totul din dragoste pentru Dumnezeu. Toti credinciosii sint primiti si tratati cu aceeasi dragoste frateasca, indiferent ce atitudine au.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 03.10.2011 at 00:32:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să le răspătească acelor preoți adevărați Dumnezeu milostenia și credința. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar atat: daca vreun politician ridica vreo Biserica si face mare valva pentru asta, ii zic saru'mana pentru Biserica.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dilema | luciamanta | Pocainta | 7 | 09.04.2012 20:57:46 |
dilema | Mirela0110 | Generalitati | 26 | 07.06.2011 14:42:08 |
Dilema | Adriana-Simona | Biserica Romano-Catolica | 11 | 24.01.2011 15:01:19 |
Dilema | Tia | Botezul | 9 | 03.12.2009 15:04:22 |
dilema | paraschiva | Generalitati | 8 | 19.10.2006 23:03:54 |
|