Citat:
În prealabil postat de catalin2
Ca sa lamurim pe ce baze discutam, repet:
... Biserica Ortodoxa se roaga pentru toti cei raposati, cu cateva exceptii. Trebuie sa faca parte din BO, nu se roaga pentru cei din afara BO, iar dintre acestia trebue sa fie botezati, nu se roaga pentru cei nebotezati, fie si copii. Nu se roaga nici pentru cei ce s-au sinucis si bineinteles ca nici pentru atei....
|
Deja m-am lamurit. Il prefer pe Dumnezeul pe care ni l-a prezentat Biserica Catolica: un Dumnezeu infinit de Bun.Eu cred ca Aceluiasi Dumnezeu I se roaga si credinciosii ortodocsi.
Am in familia mea mai multe cazuri de casatorii mixte. Cazuri in care, de cele mai multe ori, partea catolica e mai preocupata de latura spirituala a vietii. Aceste persoane se roaga pentru partenerii lor ortodocsi. Sa inteleg ca invers, conform cu cele afirmate mai sus, e interzis? Adica sotul/sotia ortodocsi nu se pot ruga pentru sotia/sotul catolice? Sau ortodocsii nu se pot ruga pentru cumnati/cumnate/nepoti catolici? E prima data cind aud asa ceva, si daca chiar e adevarat, atunci chiar trag concluzi ca ortodoxia e inferioara catolicismului, iar Biserica Catolica ca fiind unica biserica preocupata cu adevarat de mintuirea sufletelor catolicilor, iar prin catolici inteleg toti oamenii.
PS In Biserica Catolica exista o devotiune numita "Rozariul Divinei Indurari". In cadrul novenei de 9 zile in prima zi ne rugam pentru intreaga omenire, in a doua pentru preoti si calugari (indiferent de confesiune), in a treia zi pentru sufletele evlavioase si fidele Domnului (indiferent de confesiune), in a patra pentru pagini si cei care nu L-au cunoscut pe Domnul, in a cincea pentru eretici si fratii despartiti, in a sasea pentru sufletele blinde, smerite si cele ale copiilor, in a saptea pentru sufletele care cinstesc Indurarea Divina, in a opta pentru sufletele din Purgator, iar in a noua pentru sufletele indiferente si reci, fata de care Domnul nostru a avut cea mai mare aversiune in Gradina Maslinilor.
Dupa cum se vede, in cadrul unui ciclu de 9 zile incercam sa ne rugam pentru toti oamenii. Asa ne sfatuieste Biserica Catolica si eu cred ca e firesc, nu mai dezvolt de ce.