Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2012, 21:08:41
JustNicol JustNicol is offline
Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit !

Asta e un lucru f mare, cred ca nici 3% din populatie nu se casatoresc feciori.....si ma intreb de ce se mai vaita mirenii ca au atatea probleme si necazuri......Ce sa mai zic de avorturile care se fac.......
Eu pe orice baiat pe care il intalnesc il intreb daca ar putea sa astepte o fata pana la casatorie, insa f putini mi-au raspuns afirmativ...........
Reply With Quote
Vechi 25.07.2012, 21:26:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JustNicol Vezi mesajul
Asta e un lucru f mare, cred ca nici 3% din populatie nu se casatoresc feciori.....si ma intreb de ce se mai vaita mirenii ca au atatea probleme si necazuri......Ce sa mai zic de avorturile care se fac.......
Eu pe orice baiat pe care il intalnesc il intreb daca ar putea sa astepte o fata pana la casatorie, insa f putini mi-au raspuns afirmativ...........
Pai..pana la urma, cine se aseama se aduna, nu?

O cruce mai grea la inceput si una poate mai usoara mai incolo, o cruce mai usoara (sau deloc) la inceput, una mai grea mai incolo..
Reply With Quote
Vechi 10.08.2012, 03:56:14
aurelia1984's Avatar
aurelia1984 aurelia1984 is offline
Member

Data înregistrării: 17.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JustNicol Vezi mesajul
Ce ma intriga pe mine cel mai tare e ca multe din cuplurile care nu s-au casatorit feciori o duc extrem de bine, nu numai material, au in general o viata linistita, cu iubire, copii, intelegere si tot ce le trebuie. Si cunosc atatea persoane care si-au pazit fecioria si sunt singure, triste, demoralizate, cu complexul unei tinereti goale si lipsite de bucurii. Si inca pe acestia din urma ii mai si cearta pana si duhovnicii ca sunt prea pretentiosi.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 15:59:14
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Daca vrei si lupti se poate.
O pritena s-a casatorit la 30 de ani fara sa aibe relatii intime desi a iesit cu actualul sot aprox 2 ani...
Acum are 33 de ani.
S-a despartit de cativa barbati pentru ca nu vroia relatii intime (unul a sunat-o la cateva luni sa o roage sa vina la el acasa ca are nevoie de o injectie – este si acum asistenta- poate se razgandise).
Pentru ca ea a vrut, s-a putut si dupa destule ironii de la colegi, vecini, cunostinte.
Actualul sot se despartise de o fata inainte de o cunoaste pe prietena mea din acelasi motiv...si i-a parut rau ulterior ca nu a dat o sansa relatiei, ca nu a convins-o. A incercat sa o convinga pe prietena mea...la 6 luni au avut o cearta mai serioasa...aproape sa se desparta...numai ca tinea deja la ea. S-au certat cand au fost la munte si au stat in aceeasi camera (era asa de nervos pentru ca e o forma de stres) dar s-au impacat...o iubea pe prietena mea...acesta e cel mai bun test de verificare a sentimentelor...in sacrificiu se masoara iubirea.
E usor a spune ca trebuie sa te casatoresti fecior...realitatea e dureroasa in special pentru o fata...nu avea cu cine sa se duca la plaja sau la unele evenimente..multe zile de singuratate, cearta cu cei din jur care te cred proasta si daca nici parintii nu te sustin e si mai greu...ti se pare imposibil ce doresti...trebuie sa speri.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2012, 04:07:24
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
E usor a spune ca trebuie sa te casatoresti fecior...realitatea e dureroasa in special pentru o fata...nu avea cu cine sa se duca la plaja sau la unele evenimente..multe zile de singuratate, cearta cu cei din jur care te cred proasta si daca nici parintii nu te sustin e si mai greu...ti se pare imposibil ce doresti...trebuie sa speri.
Si la noi astilalti de ce ar fii mai usor? Ca la noi mai e si mandria comparativa de goriloi in calduri.
Vechi 01.08.2012, 05:57:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Dușmanul lui Dumnezeu și al oamenilor acționează, în primul rând, prin sugestii. Gânduri și idei. Planul psihic este domeniul lui prediclect, că la cel spiritual, propriu-zis, nu are acces. Primul obstacol în calea unei vieți curate este gândul că acest lucru e foarte greu. Ceva atât de greu, încât nu prea se poate. Este demobilizator acest gând. Nu vine de la Dumnezeu. De unde știm asta ? Gândurile care ne slăbesc voința și ne iau speranța nu vin de la El.

Al doilea obstacol este gândul că ceea ce era cât de cât mai ușor ieri, azi e mult mai greu, din cauză că s-ar fi schimbat norma socială. Ieri, presiunea socială era spre curăție, pe când azi este spre curvie. Și gândul acesta, parțial adevărat, vine de la diavol: el știe să se bazeze pe jumătăți de adevăr, combinate cu minciuni învăluite, rezultatul fiind în direcția dorită de el.

Deci, curaj !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 13:22:58
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona_fidela Vezi mesajul
Buna seara,

Va rog frumos sa-mi spuneti cum este posibil-adica prin ce mijloace (in viziunea dumneavoastra) ca in ziua de astazi cineva care doreste sa-si mentina curatia trupeasca pana la cununia religioasa sa si reuseasca? Spun asta intrucat astazi mass-media(internet, ziare, reviste) ne indoapa cu ,,sexul pana la casatorie'' si concubinaj cu idei de potrivire sexuala si probleme de nepotrivire. Cum se poate trece cu bine acest hop pana la casatorie, mentinandu-te curat trupeste? Totodata se doreste a-l cunoaste cat mai bine pe viitorul partener de viata, astfel incat atunci cand spui ,,da'' in fata preotului sa fii convins(sau ma rog, aproape convins, poate nu suntem in stare sa garantam 100% pentru nici un om) ca ai facut alegerea potrivita? Ce trebuie facut ca sa poti sa-l cunosti pe celalalt cat mai bine, in cat mai multe aspecte ale vietii, sa vezi cum se poarta in diverse situatii, daca este un sprijin real pentru tine la greutati sau daca din contra da bir cu fugiitii, daca te respecta, daca te ajuta la treburile casnice, fara a ,,testa patul'' inainte de casatorie? Mai ales in condtiile in care si parintii tai sunt de parerea lumii de azi ca nu e bine sa ramai virgin pana la casatorie si tinand cont de faptul ca nu esti intr-o tara de religie ortodoxa si nu ai biserica ortodoxa in orasul in care locuiesti. Mi se pare o bariera greu de trecut(fiind implicata si atractia aia fizica), mai ales ca implica si co-operarea celuilalt. Ca degeaba vrei tu, daca el nu vrea si va despartiti in loc sa urmati impreuna calea curatiei pana la casatoriei. Pentru o posibila viitoare intrebare: nu am prieten, deci nu va ganditi ca ma indrept spre casatorie. Intrebam doar ca principiu, pentru ca ma preocupa multe lucruri din diverse domenii. Multumesc calduros celor ce imi vor da raspuns spre folos.
Iti zic parerea mea. Te duci la eventualul tip care iti zice ca vrea sa fie cu tine si-i zici ceva de genu: eu sunt o persoana care merg duminica de duminica la biserica, cred in Dumenzeu si vreau sa merg pe caile Lui, nu-mi plac discotecile si modul de distractie promovat in ziua de azi la canalele tv si radio. Printre astea mai este si abstinenta de la poftele trupesti etc..dupa care il duci de minuta la biserica si vezi cat rezista acolo ( sfatul asta la mai dat cineva mai inainte) dupa asta rezultatul o sa se iveasca de la sine. A da si multa , multa rabdare...
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pana cand? tigerAvalo9 Generalitati 107 12.10.2013 23:16:38
Curatia maria55 Maslul 13 13.04.2011 14:10:35
unirea trupeasca-rugaciune Anna Nunta 8 18.08.2009 17:04:37