![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Nicodor traia sarmanul undeva intr-o padure.
Se hranea cu ce-i da Domnul; cu ciuperci, cu fragi, cu mure. Uneori mergea in sat pentru-a cere cate-o paine Din care gusta putin. Asa traia de azi pe maine. Pe la porti umbla sarmanul, la toti oamenii spunea: - De vei da cu bucurie, bucurie vei avea. O femeie pacatoasa tot vazandu-l la cerut Si-a spus ticaloasa-n barba: - La-s ca stiu ce-am de facut! A luat faina alba, a facut o paine mare Si i-o dete de pomana cand trecu el pe carare. Bucuroasa intra-n casa. Painea era otravita Iar de datul de pomana de acum va fi scutita. Indreptandu-se spre casa cu pomenile sub brat Se gandi sa guste painea si sa faca un popas. Nu statu mai mult de-o clipa cand apare un fecior Care ratacise drumul: - Da-mi sa gust, de foame mor! Luand painea din desaga i-a spus bunul cersetor - Ia copile de mananca, painea-i de la mama ta E intreaga, rumenita , n-apucai nici a gusta.. Cand s-ajung-acasa fiul a simtit un rau cumplit Iar in poarta casei sale a cazut si a murit. Era singur la parinti si a fost o mare jale. Mama sa din rautate cand a pus otrava tare N-a stiut ca milostenia dintre fapte-i cea mai mare. Plange lacrimi multe-amare la portita ei cand sta - "Cine da lui isi da " murmura de-atunci intr-una Da paine la toata lumea si le spune cu oftat - Sunt pentru baiatul mamei. Dumnezeu mi l-a luat. Dorina Stoica (dupa o povestire cu talc)
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Povesti cu talc | silverstar | Generalitati | 500 | 22.03.2015 20:01:38 |
| Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 10 | 26.10.2010 00:21:27 |
| Violonistul - o poveste cu talc | costel | Generalitati | 2 | 25.09.2009 16:35:42 |
|
|