![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Poezii de Dorina Stoica
Suferință În turle părăsite din biserici Plâng îngeri buni Goniți de prin altare. Iar cei ce-l caută pe Domnul Sunt prigoniți atât de tare! Sufletul meu, dantelă fina Țesută de îngeri, purtată pe nori, De ce -l aruncați azi în tină? De ce-l aruncați în noroi? Drumul e lung, crucea e mare, Mai am puțin si ajung la liman. Deschide-mi, Doamne, ușa la care Am plâns si-am batut an de an. Durere de mamă Cum stai lângă cruce Maica Preasfântă Plângând pe Fiul iubit! Încerc să trăiesc Durerea de mamă Ce-și vede singurul fiu Răstignit. De este durere mai mare Vor spune pietrele reci Căci fiul e tot pentru mamă, Durerea e-aceiași în veci. Azi ca și atunci, lânga cruce, Fațarnic iertăm, Tot fățarnic iubim. Găsim un creștin Cu mai multă credință Și-n Vinerea Mare Îl răstignim! Rugăciune Tu poți, Doamne, într-o clipă Din om ca să faci nimic, Dar îl lași să se întoarcă Și-i dai harul câte un pic. Poți, Doamne, s-aduci pace, Împacare între noi. Poți să învii pe cel ce zace, Ne poți scoate din nevoi! Tu poți bogății și ranguri Să dai omului, de vrei, Dar mai poți ca, într-o clipă De la dânsul să le iei. Și la fel ca Iov, sărmanul, Pe o groapă cu gunoi Să îl laude pe Domnul Și când sunt bolnavi și goi. Tu ne-ai scos din iadul roșu, Dumnezeule preasfănt. Adă, Doamne, bunăstare Și împăcare pe pământ! ..................... C-au facut din astă țară Un pământ al nimănui Și s-au pus pe dânșii iară Mai sus decât voia Lui! Odihna Mă odihnesc în Tine ca într-o baie caldă, iar sufletul mi-e plin ca un pahar. Mă scald în rugaciune ca în mare și mă înec, nevrednică în har. Mă înalți ușor, pe fir de gând purtată. Aș vrea să urc mai sus, mereu mai sus și... să mă lași, acolo sus, uitată la capăt de drum ce are, numai dus! Dacă aripile-mi sunt rupte În zborul meu bezmetic, spre lumină, aripile s-au rupt și m-a durut. Atât de mult m-am înalțat din tină de am ajuns ranită, iar în lut. Aripile s-au frânt și m-a durut. Mi-acopăr ochii, îmi acopăr capul de oameni neputința să-mi ascund. Atâtea răni ce sunt deschise încă mă dor și nu s-au vindecat. Dacă aripile-mi sunt frânte sunt doar un vierme într-un măr stricat! Nu pot să uit Nu pot cănd frunza cade, Să nu găndesc la tine La anii cănd alături Mi-ai fost la rău si bine. Nu pot să uit degeaba Timpul trece, trece... Degeaba bate văntul! În ploaia toamnei rece Ce-mi biciuie obrazul Nu stiu de răd sau plâng. Vreau să te scot din minte Din toamna-mi să te alung. Din ochi curg lacrimi grele Spre cearcăne adânci, Râu liniștit, ce cade Bezmetic de pe stănci! Rugăciune Am strigat spre tine Doamne, Am strigat în psalmi și-n rugă. Am strigat atăt de tare Ca m-au luat cei răi la fugă! De-ai citi la mine-n suflet Și-ai închide-a lumii gură, Ai vedea, o, Doamne scump, Că nu am pe nimeni ură! Iubesc din suflet fratii, Aș vrea să îi am aproape! Te iubesc pe Tine, Doamne, Cu lacrimi fierbinți în pleoape! Nimeni nu îmi înțelege Dorul inimii și focul, De aceea nicaieri Printre ei nu-mi aflu locul. Alungată dintre oameni, Trimit ura lor, spre mine Si mă prigonesc adesea, Cănd încerc să le fac bine. Întind mâinile a rugă, Nu mă-nchin păgân la zei Și te rog smerită, Doamne, Să nu-i pedepsești pe ei! Tată, deschide-mi poarta Mi-e dor de Tatăl meu ceresc Mi-e dor de-a Lui mustrare Mi-e dor de Edenul din care Adam și Eva cu tot neamul lor lipsesc. Mi-e dor de Tatăl meu cel sfânt Și plâng îngenunchiată La poarta Raiului ce e încuiată Că-i frig și bate vântul pe Pământ! Tăticule, deschide-mi poarta O clipâ doar să mă-ncălzesc. Să fug din iadul cel lumesc. Am să te-ascult, te rog, Deschide-mi poarta! Daruri Sunt zile, în care Sunt strună, Pe care se cântă Discret O muzică lină Și sfântă Asemenea unui Sonet. Sunt nopti Minunate în care Vin îngeri Cu care vorbesc. Sunt zile în care Fierbinte Pe toată lumea I U B E S C! Cum este azi Daca cel credincios e nebun Cel bun cum e oare? Trăim într-o lume în care A fi ticălos e-o onoare Iar cinstea? E viciu suprem. Se fura, se minte, se înșeală. Din zorii de zi pănă în seară Iar cinstea? E viciu suprem! Iubirea de țară? E desuietă! Onoarea?... E mască de bal! Se află la locuri de cinste Tot ce-i urăt si murdar. La Tine-i nădejdea, speranța, Ridic ochii triști către cer, Maică Curată si Sfăntă Mu ma lăsa să pier!
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|