Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2011, 08:09:20
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
În concluzie: dacă nu era dacia logan, Șerban și familia ar fi ieșit de pe șosea și ar fi intrat în stâlp, dar iată că mâna Domnului a sacrificat 3 oameni pentru cinci, ținând cont că acolo erau și doi copii nevinovați, astfel că dacă Șerban a salvat copiii cu schiurile neatenți pe pârtie iată că și lui i-au fost salvați copiii căci Domnul nu rămâne niciodată dator nimănui.
Da. Nebănuite sunt căile Domnului.

Dumnezeu să ne apere de moarte năpraznică.
Vechi 24.10.2011, 09:31:26
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Da. Nebănuite sunt căile Domnului.

Dumnezeu să ne apere de moarte năpraznică.
Dar căile ce duc la greșală se cam știu, uite în cazul de față, se putea observa că lui Șerban, după accidentul cu schiurile i-a scăzut capacitatea de a sesiza și de a aprecia corect trecerea timpului, și asta se vede din felul cum vorbește și cum pricepe... are o lentoare care se datorează faptului că a fost ținut în comă indusă, adică a fost drogat o perioadă foarte lungă, și poate și din pricina hemoragiei cerebrale, i-o fi fost afectată acea zonă în suflet și în cap, încât acum el trebuie să reânvețe să aprecieze corect trecerea timpului, dacă vrea să conducă în continuare mașina, asta dacă-i mai permite poliția.

Deci el s-a întors la copii înainte de curbă, și știind că vine curba a apreciat că până la ea le poate cere să nu facă așa mare gălăgie sau bonei să nu le permită toate capriciile. A apreciat că are vre-o 10 secunde până la curbă, dar cu mintea lui nu mai aprecia corect trecerea timpului, când s-a întors a văzut că e chiar în curbă și a încercat să redreseze brusc volanul dar a derapat din pricina carosabilului cu apă și zăpadă, astfel că impactul frontal a fost inevitabil.

Nu mergea tare din moment ce era în urma altei familii de neamuri și cunoscuți și nu avea de ce să-i depășească și tocmai faptul ăsta i-a dat un plus de relaxare, prea mare relaxare și siguranță la volan întrucât trebuia doar să se ție după cei din față, deci era relaxat și nu grăbit cu atât mai mult cu cât mergeau la joacă și deci nu erau grăbiți ci relaxați. Și nu era în depășire căci asta necesită atenție sporită și atunci ar fi făcut manevre de evitare, s-ar fi văzut urmele, dar mașina s-a lovit frontal... deci el nu era apt să conducă din pricina sechelelor: avea incapacitate de a aprecia corect trecerea timpului, și acest lucru e obligatoriu dacă ne gândim că mișcarea și viteza pe șosele și stăpânirea volanului se face în funcție de timpul corect ales și bine apreciat de șofer.

Astfel că vina aparține medicilor aproape în totalitate, căci ei după ce l-au drogat în mod prelungit nu l-au atenționat după ieșirea din comă și după perioada de recuperare că până la refacerea corespunzătoare a sufeltului și minții și obijnuințelor e absolut necesar ca să nu intre în situații grele și să nu se suie la volan imediat decât după o atentă reînvățare a comenzilor și manevrelor căci el va crede că se poate baza pe ceea ce era obijnuit dar asta îi poate fi fatal și nu au realizat prea clar că el nu mai recunoaște la fel ca înainte trecerea timpilor în decursul activităților. Deci activitățile periculoase trebuiau evitate și foarte atent supravegheate. Eu trag concluzia asta întrucât îl văd că are greutăți în vorbire, l-am văzut în emisiune și în manifestări și aprecieri și mișcări și asta nu se datorează debilității native ci faptului că nu mai are capacitatea de a aprecia corect scurgerea timpului după accidentul de la schi... deci are un handicap trecător dar evident și observabil din moment ce eu l-am observat uitându-mă un minut-două la cronica cârcotașilor. Nu mai era le fel și coledzii încercau să-i acopere handicapul, dar era evident... nu mai știa aprecia corect timpii: vorbirii, mișcării, comportamentului, priceperii, glumelor deci aveai impresia că ceva nu mai e la fel ca înainte și nu-ți mai ardea să râzi de poante... deci nu a devenit 'debil' după accident ci senil sau copil, astfel că trebuie să reînvețe să conducă, să șofeze cu ajutorul Domnului, în toate, căci altfel greșește fără să aibă chiar niciovină... e ca un arici legat la ochi și e pus să alerge între puii de găină dintr-un coteț pe care cineva a pus lăcatul iar cloșca e plecată... e dusă... cu treabă, sau viceversa, el e acum puiul gălbior de găină din cotețul sigilat iar restul prietenilor sunt un fel de arici legați la ochișorii lor și au beut petrol ca să aibă viteză la spus și înțeles poante... grele.

Last edited by vsovivi; 24.10.2011 at 09:58:13.
Vechi 25.10.2011, 11:54:16
Banned

Implicit

Mergea în spatele altei familii de prieteni, neamuri, deci n-avea motiv de depășire.

Practic era vorba de 2-3 secunde pentru mașină ca să ajungă în curbă însă pentru Șerban timpul trecea mai repede căci el sesiza mai lent trecerea timpului astfel că abea după 4 secunde el a crezut că au trecut cele 1-2 secunde și atunci când s-a întors cu fața la drum a văzut că deja a și depășit linia continuă și a trecut de curbă și încercând să redreseze, trăgând de volan prea brusc în mod reflex, mașina a derapat.

Cine e vinovat deci de acest accident? Cine trebuie tras la răspundere pentru cele 3 trupuri, cadavre apărute din senin, pardon din lapoviță și ninsoare?

Păi această problemă, această culpă, vină, se trage de la mașină, de la confortul interior care te adoarme, și nu mai sesizezi în interior și cu urechea turuiala motorului, foșnetul vântului, ci dacă întorci privirea absolut nimic nu te mai aduce cu picioarele pe pământ la realitate ci visezi, nu-ți mai atrage atenția absolut nimic la drum și pericole... ești scos ușurel din realitate și plantat într-un vis de lux confortabil care te ajută să uiți că te afli într-un vehicol și că tu ești șoferul, într-un autoturism care trece prin toate gropile și curbele drumurilor noastre.

Deci culpa e a jeepului, a inginerilor care au proiectat astfel de vehicule pretențioase, și dacă ne gândim la faptul că morții puteau veni și ei cu un jeep asemenea sau mai baban, și cu viteză și mai mare, bine că s-au răzgândit, deci ne putem întreba ce s-ar fi întâmplat atunci?

Oare 8 morți era mai bine? Și analiștii erau mai puțin agresivi și mai împăcați, pentru că vinovatul și-a primit și el pedeapsa? Dar dacă-i întrebi câte avorturi au fiecare pe conștiință muțesc cu toții...

Iar aprecierea trecerii timpului este ceva pur relativ, nimeni nu poate afirma că el apreciază corect oricât de bun și vechi șofer ar fi, pilot de curse dacă ești tot ieși în decor... dar totuși credulitatea e vina căci el s-a încrezut că are timp destul ca să-și întoarcă napoi capul la drum și starea asta liniștită a fost cea care l-a ispitit să braveze înaintea unei curbe ispititoare căci nu era o curbă nicidecum periculoasă, ci lentă, și astfel nici nu și-a pus problema vreunui pericol iminent ci conducea dar mai mult era toropit și visa, căci la asta te îndeamnă confortul.

Ce mai e de zis?Mai cuteză cineva să arunce cu piatra judecând așa ca mine?Mă întreb cam pe câți am ucis eu dintr-un sigur foc de c-analist?

Mie mi se pare că el concret nu a greșit cu nimic, mai ales din punct de vedere moral, ci Dumnezeu i-a dat să ducă o cruce mare... dar el fuge de ea.

Deci ceea ce mi se pare imoral este să rămâi acuma în exagerările culpei false și să te retragi de peste tot... de pe TV și din viața publică ascunzându-te în tufie.

Nu era mai cinstit să rămână la Cronică și să-și poarte cu demnitate crucea handicapurilor și să rabde oprobiul public care te vede după asta că ai puterea să gLumești și să râzi de alții, râzând cu sarcasm și de alții dar și de sine... căci e clar că nu el e criminalul... sau trebuie să-l chem pe Sharlock să vă elucideze misterul?

Last edited by vsovivi; 25.10.2011 at 12:14:39.
Vechi 25.10.2011, 12:08:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Doamne, apără-ne și păzește-ne!
Vechi 25.10.2011, 12:30:05
Banned

Implicit

Dar să ne reîntoarcem la regele Mihail al României și la discursul său fulminant... că așa ceva mai rar în parlament.

După 60 de ani de impostură urmează întoarcerea regelui și sfârșitul stăpânului inelelelor...

Această zi nu aparține unui singur om ci aparține tuturor.

Last edited by vsovivi; 25.10.2011 at 12:34:34.
Vechi 26.10.2011, 09:57:50
Banned

Implicit

Unii curioși de la Canal D au observat că regele Mihail al României a venit în parlament cu același costum de acum 60 și ceva de ani, și care era mâncat de molii de parcă ar fi fost găurit cu țigara.

Găsiți și voi cine sunt moliile și cine avea obiceiul de a scoate rotocoale de fum cu țiagara după ce a furat basca străjerilor... și când nu erai atent îți dădea găuri la piele.

Până atunci însă hai să facem o analiză a discursului regelui David junior:
"Doamnelor și domnilor senatori și deputați,
Sunt mai bine de șaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară națiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie și cu speranță invitația reprezentanților legitimi ai poporului. Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Ultimii douăzeci de ani au adus democrație, libertăți și un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, își împlinesc visele și încearcă să-și consolideze familia și viața, spre binele generațiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii.
Mersul României europene de astăzi are ca fundament existența Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană și NATO nu ar fi fost posibil fără acțiunea, întru libertate și democrație, a Legislativului românesc de după anul 1989.
Dar politica este o sabie cu două tăișuri. Ea garantează democrația și libertățile, dacă este practicată în respectul legii și al instituțiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetățeanului, dacă este aplicată în disprețul eticii, personalizând puterea și nesocotind rostul primordial al instituțiilor Statului. Multe domenii din viața românească, gospodărite competent și liber, au reușit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători și companiile mijlocii, tinerii și profesorii din universități, licee și școli, cei din agricultură. Încearcă să-și facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomații și funcționarii publici, deși sunt puternic încercați de lipsa banilor și descurajați instituțional. Își fac datoria față de țară instituții precum Academia Română și Banca Națională, deși vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit față de ierarhia valorilor din societatea românescă. Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democrație, oamenii bătrâni și cei bolnavi sunt nevoiți să treacă prin situații înjositoare. România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile și aeroporturile moderne sunt parte din forța noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Școala este și va fi o piatră de temelie a societății. Regina și cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susține interesele fundamentale ale României, continuitatea și tradițiile țării noastre. Nu m-aș putea adresa națiunii fără a vorbi despre Familia Regală și despre importanța ei în viața țării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie.

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,
Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor!
Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos. În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra ființei națiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agățarea de putere și bunul plac nu au ce căuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.Se cuvine să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul. Uniți între noi și cu vecinii și frații noștri, să continuăm efortul de a redeveni demni și respectați. Am servit națiunea română de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente, unele fericite și multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare națiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.
Democrația trebuie să îmbogățească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca și toate țările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectați și pricepuți. Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați.
Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. Ei sunt toți parte a națiunii noastre și așa vor rămâne totdeauna.
Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.
Așa să ne ajute Dumnezeu!"

Și cea mai scurtă analiză este aia care începe cu sfârșitul cu condiția să știi cine este sfârșitul.

Deci cum?.. măi româNicka(u)ale măi dragă animaloole? Doar așa!.. să ne ajute Dumnezeu și nu dracool ăla 'mare'... beutor de cafia!

Last edited by vsovivi; 26.10.2011 at 15:31:45.
Vechi 26.10.2011, 14:39:42
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Nu sunt pro-Monarhie insa, recunosc, ca discursul Regelui mi-a placut foarte mult.
Din pacate din apatia care a cuprins aproape intregul popor nu ne va scoate nimeni never and ever. Suntem slabi din multe puncte de vedere....cei care sunt curajosi si cu initiativa deja sunt peste mari si tari unde talentul si priceperea le sunt recunoscute pe deplin.
Foarte bine au facut! Mi-a placut raspunsul unui absolvent de medicina de anul acesta care a intrebat ce va face mai departe a raspuns scurt: "Voi pleca din tara! Am invatat ca sa lupt cu boala nu cu sistemul". Cat adevar!
Suntem condusi de o sleahta de netrebnici ,hoti si sociopati dar ne meritam soarta ca noi i-am ales!
Acum plangem dupa mintea cea de pe urma! Baiul este ca nu vom scapa de astia nici la alegerile viitoare. Vor "face" cumva sa iasa din nou castigatori.
L-am vazut ieri in plenul Parlamentului si pe idiotul asta de Tarita....n-are frate nici o treaba il doare fix la banana de toti si de toate. Nici macar un minim reguli de bun-simt nu are.
N-ar fi nici o problema daca in mainile unuia ca el n-ar sta destinele acestei tari, dar, dragilor oameni ca asta ne conduc!
Suntem pierduti ca natie! Nimic nu ne mai poate salva!
Vechi 26.10.2011, 17:17:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Nu sunt pro-Monarhie insa, recunosc, ca discursul Regelui mi-a placut foarte mult.
Din pacate din apatia care a cuprins aproape intregul popor nu ne va scoate nimeni never and ever. Suntem slabi din multe puncte de vedere....cei care sunt curajosi si cu initiativa deja sunt peste mari si tari unde talentul si priceperea le sunt recunoscute pe deplin.
Foarte bine au facut! Mi-a placut raspunsul unui absolvent de medicina de anul acesta care a intrebat ce va face mai departe a raspuns scurt: "Voi pleca din tara! Am invatat ca sa lupt cu boala nu cu sistemul". Cat adevar!
Suntem condusi de o sleahta de netrebnici ,hoti si sociopati dar ne meritam soarta ca noi i-am ales!
Acum plangem dupa mintea cea de pe urma! Baiul este ca nu vom scapa de astia nici la alegerile viitoare. Vor "face" cumva sa iasa din nou castigatori.
L-am vazut ieri in plenul Parlamentului si pe idiotul asta de Tarita....n-are frate nici o treaba il doare fix la banana de toti si de toate. Nici macar un minim reguli de bun-simt nu are.
N-ar fi nici o problema daca in mainile unuia ca el n-ar sta destinele acestei tari, dar, dragilor oameni ca asta ne conduc!
Suntem pierduti ca natie! Nimic nu ne mai poate salva!
Știam că ești USLașe dar nu credeam să te aliezi cu Abesalom contra lui Boc și a Regelui și că o să dai mesaje atât de evident antisistem, înțelegând viceversa mesajul regelui după ce l-ai lăudat ca și cum l-ai fi înțeles bine. Păi dacă nu era salvatore dela patria, alias Piticul atomic țucat de Albă ca zăpada, nu știu cum am fi stat astăzi la capitolul speranță de mai bine. Crezi că e ușor să faci să plutească un vaporaș numit Românikaa torpilat din toate direcțiile și având o echipă de pirați la bord care se dau băieții buni și care te subminează din interior punând bombe și capcane în toate halele și cabinele? Deci scoate mai înainte bârna, stâlpul din Bochi și abea apoi caută să vezi dacă nu cumva paiul din ochiul lui e chiar pai sau e raza de lumină senină, lumina aia din Lumină care va să vină.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
Cine are nevoie laurschepsis Umanitare 2 24.02.2011 23:01:53
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05
Cine stie? KKokos Generalitati 2 02.12.2009 18:24:33
Eu cu cine votez? ClaudiuT Stiri, actualitati, anunturi 81 02.08.2009 23:22:27