Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
"Începutul rugăcinii este să fie alungate atacurile vrăjmașe de la apariția lor, printr-un cuvânt hotărât. Mijlocul rugăciunii este ca mintea să rămână la cuvintele și sensurile rugăciunii. Iar finalul rugăciunii este ca mintea să fie răpită la Domnul."
---
ps: plecând de la această ipoteză "mintea să rămână la cuvintele și sensurile rugăciunii" vă întreb "La ce trebuie să ne gândim când spunem Tatăl nostru în seara de Craciun?" sau la ce vă gândiți dumneavoastră?
|
Domnule, eu nu vreau sa incep o controversa cu dumneavoastra referitor la acest subiect, mai ales ca eu nu vad nici o diferenta intre ceea ce afirmati dumneavoastra mai sus si ceea ce ne sfatuieste sfintul Francisc de Assisi sau Ignatiu de Loyola. Va doresc sa practicati metoda dumneavoastra de rugaciune spre salva si glorie Domnului si pentru mintuirea dumneavoastra si a acelora pentru care va rugati.
PS Experienta rugaciunii este prea personala pentru a putea fi dezbatuta pe un forum public, cred eu; despre cum sa ne rugam ne invata sfintii nostri si avem libertatea sa le urmam sau nu sfaturile. Oricum, daca magii au venit de departe sa-l vada pe Domnul, daca pastorii au alergat la iesle atunci cind au fost anuntati de inger de marea bucurie a nasterii Domnului, daca toate colindele romanesti si din toata lumea ne indeamna sa mergem la Betleem sa-L vedem pe Mintuitorul nostru atunci eu respect acest indemn si cred ca sint multi crestini care fac acelasi lucru.