Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2012, 00:19:42
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu nu sunt de parere ca ma pot imbraca oricum sau sta in orice pozitie doar pt ca oamenii ar trebui sa fie niste Sfinti si sa nu-i intereze postura mea sau hainele mele desucheate atunci cand se roaga.Asta este ca si cum as iesi sa conduc masina pe autostrada cu picioarele,punandu-mi credinta ca ma vor ocoli ceilalti.

Cred ca aceasta atitudine vine dintr-un egoism feroce care te indeamna sa faci absolut orice pentru binele ,comfortul si placerea personala neluand in calcul reactile sau ispitele pe care le poti starni in sufletul cuiva.
Pe scurt:"este problema lor,si nu a mea!"

Imi pare culmea ironiei sa starnesti pe cineva,iar apoi sa-i spui ca este problema lui ca nu se poate stapani!

Multa vreme,am avut o ispita in biserica care nu-mi dadea pace si ma indeparta foarte suparator de la Sf.Liturgie:copiii plangareti!
Cat am mai suferit de aceasta iritare,pana cand cumva misterios,s-a rezolvat de la sine dupa postul Pastilor!
Discutabil. Uitati o paralela cu sportul. In anumite tari occidentale, unde la scoala este obligatoriu sportul in general, iar in cadrul sportului este obligatoriu innotul, sunt tot mai dese problemele cu musulmanii care nu isi lasa fetele sa mearga la innot din cauza ca este mixt, si in general au probleme cu anumite activitati sportive mixte unde tinuta nu mai poate fi o rochie larga si lunga pana in pamant. Nu stiu daca participa si femeile lor la JO, dar cert este ca echipamentele sportive la innot, gimnastica, patinaj si altele sunt mult mai sumare decat imbracamintea din biserica si totusi ochiul cu care sunt privite nu este la fel de patimas. Dar uite ca la musulmani da, exact la cei care isi acopera mai abitir femeile...
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 10:46:34
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Discutabil. Uitati o paralela cu sportul. In anumite tari occidentale, unde la scoala este obligatoriu sportul in general, iar in cadrul sportului este obligatoriu innotul, sunt tot mai dese problemele cu musulmanii care nu isi lasa fetele sa mearga la innot din cauza ca este mixt, si in general au probleme cu anumite activitati sportive mixte unde tinuta nu mai poate fi o rochie larga si lunga pana in pamant. Nu stiu daca participa si femeile lor la JO, dar cert este ca echipamentele sportive la innot, gimnastica, patinaj si altele sunt mult mai sumare decat imbracamintea din biserica si totusi ochiul cu care sunt privite nu este la fel de patimas. Dar uite ca la musulmani da, exact la cei care isi acopera mai abitir femeile...
bineinteles ca participa si femeile lor la Jocurile Olimpice. Au chiar campioane olimpice daca nu ma insel. Participa femei din Iran, Irak, Palestina, Pakistan, Arabia Saudita etc.
Iata cateva dintre ele. Eu vad in aceste imagini femei fericite si mandre de cine sunt si nu niste fiinte oprimate si marginalizate. (parerea mea)
Attached Images
File Type: jpg Elaheh Ahmadi - Iran.jpg (37,5 KB, 4 views)
File Type: jpg poza.jpg (39,6 KB, 4 views)
File Type: jpg Soulmaz Abbasiazad.jpg (25,6 KB, 4 views)
File Type: jpg 3a82150a6fbc9601189c63469f34904d.jpg (30,6 KB, 5 views)
File Type: jpg 14sygw12cg-100-sm.jpg (29,8 KB, 4 views)

http://mamiprovocarea.wordpress.com

Last edited by maria32; 08.08.2012 at 11:00:25.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 17:38:04
Annyta
Guest

Implicit

http://www.crestinortodox.ro/editori...le-138166.html

Mă folosesc de acest topic pentru a re-aduce în atenția dvs. ideea că nu trebuie să acordăm îmbrăcăminții un rol mai mare decât i se cuvine și pentru a vă împărtăși anumite probleme pe care le am în acest sens.

NU sunt înrobită de modă sau lucruri musai scumpe... DAR tot cheltuiesc destul de mult pe haine :-( Scuzele mele sunt că la serviciu există un oarecare standard referitor la ținută, iar lucrurile de calitate, în magazine sunt scumpe. Poate la croitor aș ajunge la un preț mai bun, dar mi-ar lua mult mai mult timp cu mersul la probe, și eu nu prea am răbdare. În plus, mă bucur când un lucru îmi vine bine, caut haine frumoase, în fine, care îmi plac mie, sunt decente dar nu mă încadrez în recomandările articolului atașat.

Dumneavoastră, doamnelor, cum vă alegeți îmbrăcămintea?

Mă gândesc chiar să îl întreb pe părinte la spovedanie, ce am de făcut în acest sens. Sper că nu sunt pierdută de tot!
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 18:59:16
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Interesant :) doar Harul lui Dumnezeu ii poate face altfel pe crestini, ii poate ajuta sa traiasca duhovniceste mai presus de materie.
Si eu sunt de acord.

Referitor la topic: precum cerere asa si oferta vestimentara.
Sunt fata si drept sa spun prefer sa ma imbrac putin mai provocator (in limitele decentei) pentru ca vad imediat reactia barbatilor din jur: un coleg din institutie ma conduce la metrou, altul se poarta mai amabil, altul face complimente, mai multe zambete apreciative, etc. Atunci de ce sa nu-mi pun o rochie ceva mai scurta sau o bluza ceva mai mulata cand sunt tratata mai frumos?..(stiu raspunsul)..Vor si fetele sa fie admirate...ca se ajunge cam la extrema e altceva, au prieteni/prietene/reviste care incurajeaza moda.
Inteleg ca sunt mai multe ispite pentru barbati dar aceasta este o lupta mai mult in cap (asa cum a fost si lupta lui Moise Arapul). Si la biserica se mai imbraca fetele nepotrivit dar uneori pentru ca s-au obisnuit sa se imbrace asa...
...daca inima ta este la rugaciune gaseste si ochiul tau unde sa priveasca daca inima ta cauta pe altii si ochii alearga in jur. E drept ca pot si accidental sa vada ceva nepotrivit, ne rugam pentru iertarea acelor persoane si venim de la biserica toti mai "castigati"
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 19:10:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Si eu sunt de acord.

Sunt fata si drept sa spun prefer sa ma imbrac putin mai provocator (in limitele decentei) pentru ca vad imediat reactia barbatilor din jur: un coleg din institutie ma conduce la metrou, altul se poarta mai amabil, altul face complimente, mai multe zambete apreciative, etc. Atunci de ce sa nu-mi pun o rochie ceva mai scurta sau o bluza ceva mai mulata cand sunt tratata mai frumos?..(stiu raspunsul)..Vor si fetele sa fie admirate...ca se ajunge cam la extrema e altceva, au prieteni/prietene/reviste care incurajeaza moda.
Dacă Îl iubești pe Dumnezeu, mintea ta va căuta continuu cum să-L mulțumească, cum să-I placă Lui, iar nu cum să placă oamenilor.

Cel care se bucură când îl laudă oamenii este batjocorit de demoni.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 19:17:28
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

@Tomita
Am uitat sa clarific cu dvs ce inseamna"provocator in limita decentei"?
Va marturisesc ca am lucrat in domeniul fashion design,insa acest aspect mi-a scapat...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 20:24:36
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
@Tomita
Am uitat sa clarific cu dvs ce inseamna"provocator in limita decentei"?
Va marturisesc ca am lucrat in domeniul fashion design,insa acest aspect mi-a scapat...
Pai as spune ca o tinuta relativ mulata sau o fusta deasupra genunchiului poate fi considerata si provocatoare si decenta asa cum ceva deosebit de dragut, elagant, cu elemente oarecum nepotrivite (si o rochie cu spatele relativ vizibil, bretelute, etc) atrage desi intra in parametri decentei. Acum ambele cuvinte sunt discutabile si poate nu exprima foarte bine o idee atunci cand sunt folosite impreuna.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 20:07:09
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dacă Îl iubești pe Dumnezeu, mintea ta va căuta continuu cum să-L mulțumească, cum să-I placă Lui, iar nu cum să placă oamenilor.

Cel care se bucură când îl laudă oamenii este batjocorit de demoni.

E posibil sa ai dreptate...dar poate nu e lauda cea pe care o caut cat sentimentul de apropiere de ceilalti (si fete si baieti, la fete mai e uneori si invidia) chiar daca cauza este superficiala...si e drept ca nu e gandul meu numai la Dumnezeu, am un caracter foarte dual.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 19:13:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Si eu sunt de acord.

Inteleg ca sunt mai multe ispite pentru barbati dar aceasta este o lupta mai mult in cap (asa cum a fost si lupta lui Moise Arapul). Si la biserica se mai imbraca fetele nepotrivit dar uneori pentru ca s-au obisnuit sa se imbrace asa...
...daca inima ta este la rugaciune gaseste si ochiul tau unde sa priveasca daca inima ta cauta pe altii si ochii alearga in jur. E drept ca pot si accidental sa vada ceva nepotrivit, ne rugam pentru iertarea acelor persoane si venim de la biserica toti mai "castigati"
Nuuu-i chiar asa!
Raspunsul nu este ca "fetele vor sa fie admirate"ci fetele vor sa traga niste foloase!
Este tot mai comun sa te arati provocatoare,in imaginea celorlalti apari ca si "disponibila" si de aici imaginatia o poate razna...in acest timp,poti utiliza "la greu"aceasta putere fizica de a deveni preferata directorului,al managerului etc.
Este si aceasta o forma de a acapara puterea si a lupta din coate sa-ti faci o pozitie,numai ca cele care au reusit astfel au fost o combinatie de intelect+fizic.

Intrebare:daca ai avea numai femei la serviciu crezi ca ai mai avea acelasi succes cu acele tinute?
Sau si mai interesant:Crezi ca ti-ar mai da cineva atentie inafara faptului de a deschide gura cu ceva idei interesante?
Gandeste-te la acest aspect:)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 20:34:41
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nuuu-i chiar asa!
Raspunsul nu este ca "fetele vor sa fie admirate"ci fetele vor sa traga niste foloase!
Este tot mai comun sa te arati provocatoare,in imaginea celorlalti apari ca si "disponibila" si de aici imaginatia o poate razna...in acest timp,poti utiliza "la greu"aceasta putere fizica de a deveni preferata directorului,al managerului etc.
Este si aceasta o forma de a acapara puterea si a lupta din coate sa-ti faci o pozitie,numai ca cele care au reusit astfel au fost o combinatie de intelect+fizic.

Intrebare:daca ai avea numai femei la serviciu crezi ca ai mai avea acelasi succes cu acele tinute?
Sau si mai interesant:Crezi ca ti-ar mai da cineva atentie inafara faptului de a deschide gura cu ceva idei interesante?
Gandeste-te la acest aspect:)
Ce putere sa acaparez?..la mine la servici promovezi numai cu examene si am sefe destul de exigente.
Si am aproape numai femei in directia mea, este un singur barbat care peste 2 ani iese la pensie...in institutie sunt si tineri..dar sunt multe zile cand nu interactionez cu cei din institutie.
Si ce ar fi mai bine sa ma imbrac cu fuste lungi si haine largi chiar daca nu-mi place pentru a crea o imagine care este falsa? Daca este un pacat (si cred ca este) imi pare rau, poate va ajunge sa-mi placa alta vestimentatie intr-o zi...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 21:38:26
Doliul in imbracaminte elizabeta Generalitati 21 24.01.2012 15:16:42
Imbracaminte modesta Smila1 Generalitati 144 19.05.2011 12:36:51
Despre podoabe si machiaj ortodox4life Generalitati 117 24.09.2009 12:21:11
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 16:15:30