![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricine poate sa puna o intrebare! |
|
||||
|
||||
![]()
Care este pacatul lui Simon, zis Magul?
|
|||
|
|||
![]()
Rețin că s-a mai pus întrebarea... Oricum, păcatul lui Simon Magul - simonia - constă în încercarea de a cumpăra harul lui Dumnezeu, așa cum Simon a încercat să cumpere de la Sfântul Apostol Petru harul apostoliei. Voi posta imediat și textul din Faptele Apostolilor. Simon Magul este considerat drept primul eretic din istoria Bisericii.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
9.Dar era mai dinainte în cetate un bărbat, anume Simon, vrăjind și uimind neamul Samariei, zicând că el este cineva mare, 10.La care luau aminte toți, de la mic până la mare, zicând: Acesta este puterea lui Dumnezeu, numită cea mare. 11.Și luau aminte la el, fiindcă de multă vreme, cu vrăjile lui, îi uimise. 12.Iar când au crezut lui Filip, care le propovăduia despre împărăția lui Dumnezeu și despre numele lui Iisus Hristos, bărbați și femei se botezau. 13.Iar Simon a crezut și el și, botezându-se, era mereu cu Filip. Și văzând semnele și minunile mari ce se făceau, era uimit. 14.Iar apostolii din Ierusalim, auzind că Samaria a primit cuvântul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru și pe Ioan, 15.Care, coborând, s-au rugat pentru ei, ca să primească Duhul Sfânt. 16.Căci nu Se pogorâse încă peste nici unul dintre ei, ci erau numai botezați în numele Domnului Iisus. 17.Atunci își puneau mâinile peste ei, și ei luau Duhul Sfânt. 18.Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani, 19.Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt. 20.Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani. 21.Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu. 22.Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale, 23.Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești. 24.Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]()
raspunsul era corect.
daca eu nu eram pe faza, si ai raspuns corect puteai pune intrebarea. Pun eu acum intrebarea si apoi stau 2 ture pe tusa. Ce ii spune Domnul lui Moise in fata rugului aprins?
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu îi încredințează misiunea specială de a merge înaintea faraonului și de a scoate poporul din Egipt. Ieșirea 3,4-10.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov!" Și și-a acoperit Moise fața sa, că se temea să privească pe Dumnezeu. (Iesire 3:6) + ceea ce a spus osutafaraunu, care ar fi trebuit sa preia stafeta :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ok, atunci, dacă sunt de acord și ceilalți participanți, voi pune eu acum o întrebare și, după aceea, îi cedez locul lui Osutafaraunu. Care este, din punct de vedere cronologic, prima Evanghelie a Noului Testament? P. S. Dacă întrebarea s-a mai pus, vă rog să-mi atrageți atenția. Din păcate, n-am putut urmări toate întrebările și răspunsurile. Doamne ajută!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar corect era si cel al lui osutafaraunu, care a fost primul la cuvant.asadar primul la replica!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot din punct de vedere cronologic, care este ultima scriere a NT? Last edited by osutafaraunu; 01.11.2011 at 17:20:46. Motiv: dacă tot rămăsesem restant cu o întrebare... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|