![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu cer pareri sau dezlegari de la forumisti asa cum s-a inteles...pt mine forumul inseamna discutii cu prieteni virtuali,experiente,intamplari de viata,schimburi de pareri/experiente,una dintre putinele legaturi cu Romania.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
Există vreo formulă de dezlegare de la post ? Dacă da, care este aceea ? Când spuneți "duhovnicul m-a dezlegat de la post", ce înseamnă exact asta ? Ce a spus ori făcut ?
|
||||
|
||||
|
La mine s-a intamplat asa: vorbeam cu duhovnicul si i-am spus, "Parinte ma aflu in situatia cutare,ce ziceti,sa tin post cu orice chip sau sa mananc o masa pe zi de dulce,desi impotriva firii si vointei mele?". Si duhovnicul care ma cunoaste foarte bine analizeaza situatia si da un verdict,spune ce considera ca e mai sanatos de facut (atat pt. mine cat si pt. cei din jur). E simplu,cu duhovnicul trebuie comunicare,si dupa ani de zile e imposibil sa nu te cunoasca si sa stie ce "reteta" sa-ti dea...
|
|
|
||||
|
||||
|
Referitor la Thanksgiving, parintele spunea astazi ca patriarhul ar dori sa propuna ca si de 1 decembrie sa fie dezlegare, ca e ziua nationala, dar deocamdata e in faza de discutii in sinod. Oricum, in aceasta zi se va oficia o slujba de Te deum (cel putin in biserica la care ma duc eu, va fi de la 9), prin care sa-i multumim lui Dumnezeu ca suntem romani, ca ne-am nascut ortodocsi si sa ii pomenim si pe cei care si-au dat viata pentru tara.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 |
| Dezlegari ,,speciale" in posturi | Hector | Postul | 17 | 30.07.2012 12:32:32 |
| Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 23:06:08 |
| post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 09:44:57 |
| dezlegari blesteme in post | evutza | Generalitati | 0 | 06.12.2007 22:55:08 |
|
|