![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=CKjdI...eature=related
Hope everybody's ringing on their own bell, this fine morning Hope everyone's connected to that long distance phone Old man, he's a mountain Old man, he's an island Old man, he's a-waking - says, "I'm going to call, call all my children home" Hope everybody's dancing to their own drum this fine morning - the beat of distant Africa or a Polish factory town Old man, he's calling for his supper he's calling for his whisky Calling for his sons and daughters, yeah - calling, calling all his children round Sharp ears are tuned in to the drones and chanters warming Mist blowing round some headland, somewhere in your memory Everyone is from somewhere - even if you've never been there So take a minute to remember the part of you that might be the old man calling me How many wars you fighting out there, this winter's morning? Maybe there's always time for another Christmas song Old man, he's asleep now Got appointments to keep now Dreaming of his sons and daughters and proving, proving that the blood is strong |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() În noaptea Sfântă, viu luminează Luceafărul zorilor vietii cei noi, Coboară Iisus în noi Vesteste viata de-apoi Si steaua deasupra veghează. Si nasterea Ta minunată O cântă păstorii si pruncii, Iar cerul deschis se arată Cu portile în chipul crucii. Trei magi călători au venit de departe Cu dar de tămâie, de aur si smirnă, Cu fruntile de lumină, Ngenunche si se-nchină Cu inimi smerite, plecate.
|
||||
|
||||
![]() Lin răsună-ntreg văzduhul De un cântec îngeresc: S-a născut Mântuitorul Copilul Dumnezeiesc. Peste fata Lui senină Străluceste o lumină. A venit ca să ne-nvete Voia Tatălui ceresc. Maica Sfântă-L ocroteste Mângâindu-I chipul sfânt, Iar pe iesle fulgi de neauă Se astern purtati de vânt. Lumea vrând s-o mântuiască A lăsat slava cerească Si împărătia păcii A adus-o pe pământ. El, vesmintele măririi Cu un scutec le-a schimbat Si-ntr-un staul pentru vite Jos în iesle stă culcat. Dar cu inima senină Ciobănasii I se-nchină. Vin si magi si I-aduc daruri Vesnicului Împărat. Rege blând al omenirii Sfânt, puternic si smerit Sufletu-mi la Tine-aleargă Să se-nchine umilit. Daruri n-am dar am păcate Isbăveste-mă de toate Si-mi revarsă mângâiere Peste sufletu-mi trudit.
|
|||
|
|||
![]()
Fulgi de nea se joacă-n cer
apoi, lin aștern pământul cu-n alb, moale lăvicer. Satul este plin de pace, oamenii parcă-s mai buni. Se aud colinde vechi parcă vin din stră-stră-buni. Iar în casa batrânescă miroase atât de bine în Ajunul de Crăciun a gutui, a brad și-a pâine. Numai astăzi nu e mâine! din"Izvorul îndepărtat" D.S |
|
|||
|
|||
![]()
Lerui, Doamne Ler,
Din inaltul Cer, Cerne Maica, cerne, Fulgi moi i-asterne, Nimeni sa nu-i vada Urma prin zapada, Sa nu se cunoasca Ce fiu va sa nasca. Lerui, Doamne, Ler, Din inaltul Cer, Coboara, coboara, Preasfanta Fecioara; Dar pe unde merge Urma i se sterge, Taina din vecie Nimeni sa n-o stie. Lerui, Doamne, Ler, Din inaltul Cer, Intra-n staul, iata Maica Preacurata In staul de vite, Pe paie strunjite, Sa nu se cunoasca Ce fiu va sa nasca. Lerui, Doamne, Ler, Din inaltul Cer, Cerne luna, cerne, Raze albe-asterne, Lumina cereasca Din iesle sa creasca, Razele-n zapada Ingeri sa le vada, Din inaltul Cer. Lerui, Doamne, Ler!...
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
E drumul prin pustiu. In lungul zarii,
Abia mijeste ziua. De departe, Nisipu-n unde moi, ca apa marii, Imbraca sihastriile desarte. Un magarus cu ochii blanzi te poarta. Te-ai increzut in pasul lui cuminte. Cum creste-n zari mereu campia moarta, Tu-ti pleci spre san privirea ta fierbinte. Caci ai la san copilul si te doare, Sa pleci cu el in aspra pribegie: Peste capsorul Lui, mangaietoare, Rasfrant-ai valul tau, cu gingasie. De ce ti-s, Maica, genele muiate? Petreci in minte alte prigoniri? Il vezi pe El cu palme sfasiate, Cu trupul jertfa sfintei Lui iubiri? In mijlocul nisipurilor, poate, Singuratatea Lui e mult mai blanda. Odata fi-va parasit de toate, Si-un vanzator ascuns va sta la panda. Mai este timp? Un inger se pogoara Deasupra-ti, ca un sol de mangaiere. Franturi de raze te-nvalesc, Fecioara, Si-alaturi merge Iosif in tacere.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni - Poezii catre Sfinti + | cristiboss56 | Rugaciuni | 411 | 11.11.2022 08:21:43 |
Rugaciuni catre Maica Domnului | georgeval | Rugaciuni | 19 | 10.12.2013 23:15:21 |
Colinde ciudate romanesti despre Maica Domnului | mihailt | Generalitati | 2 | 03.01.2010 19:37:08 |
Crăciunul - Nașterea Domnului Hristos sau sărbătoarea Cadourilor? | geo.nektarios | Diverse Sarbatori | 29 | 12.12.2009 23:59:43 |
Rugaciuni catre Maica Domnului | phradmon | Rugaciuni | 7 | 12.10.2006 15:01:06 |
|