![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
si nu ma contrazic doar de dragul de a ma contrazice ci doar ca sa aduc marturie ca se poate si altfel si nu intotdeauna propria experienta este si cea reala. Totul se rezuma la perceptie. Cat despre spalat? Am constat din experienta proprie ca daca mananc mancare de post spre exemplu, transpir mai putin, trupul miroase mai frumos... daca ma enervez si mananc carne, transpir imediat si miros urat. O fi si aceasta o explicatie posibila pentru vietuirea acelor calugari care nu se spala dar miros frumos?
|
|||
|
|||
|
E stupid sa te nu te speli, sau speli mai putin, chiar cand e post; indiferent de confesiune, corpul uman TRANSPIRA, iar transpiratia miroase urat. Eu vara fac dus de 4-5 ori pe zi. Ideea de a puti imi provoaca greata fizica.
Monahii au depus niste voturi; e normal si necesar pentru ei sa intoarca spatele la "lumesc", inclusiv la curatenie si socializare. Daca mirenii se iau dupa ei in ce nu trebuie, adica in ce nu priveste mantuirea, asta e smintire. Ideea sa nu te speli pe cap/trup in post e stupida, indiferent daca au spus-o chiatr si sfinti. Sfintii, spre deosebire de Dumnezeu, nu sunt negresalnici. Frati si surori, mai avem si discernamant, sau cum spunem toti, catolici, ortodocsi si (neo)protestanti deopotriva, "darul deosebirii duhurilor". Sa-l folosim! Stiti voi...chestia din parabola cu talantii si sclavii-investitori ai talantilor Stapanului. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| spalam miercurea si vinerea? | steliana-steli | Postul | 2 | 12.08.2011 12:18:29 |
| Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 20:23:54 |
| Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 15:00:43 |
| oare.. | ioanhodean | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 22.07.2008 12:32:27 |
|
|