![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai spun ca noi sarbatorim nasterea Domnului nostru Iisus Hristos, dar absolut tot ceea ce vede de Craciun, toate simbolurile sunt pagane. Eu nu pot vedea un brad de Craciun fara a-mi aminti de o piramida. Daca are o stea in varf, este deja clasica piramida masonica, cu lumina/raze. De asemenea, este si un simbol falic. In plus copacul = poarta de trecere in lumea spiritelor in credinte pagane (da, ca in filmul avatar). Ghirlandele din pom: sarpele incolacit in jurul pomului cunostintei. Steaua din varf - simbol occult important, dar si simbol al lui Nimrod, sarbatorit, daca nu ma insel, chiar pe 25 dec. Coroanele decorative rotunde care se pun pe usi (nu stiu daca se practica in Romania) sunt simbol sexual feminin. Etc.. Etc.. Dupa cum am zis, nu dati cu pietre. Exista o ssimbolistica a globurilor, a culorilor, mistletoe, etc. Si totul este pagan. Pana si denumirea Santa, daca reordonezi literele.... |
|
||||
|
||||
![]()
Mosul este un mit urban, doamna, nu puteti spune ca e un Sfant.
Citat:
Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 09:52:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu ce pietre am dat? |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mos Craciun si Thor: exista opinii potrivit carora reprezentarea actuala a lui Mos Craciun isi are originea in cultul zeului nordic Thor.
Acesta era imbracat in rosu, avea ca element focul, cobora pe cos, aducea cadouri copiilor, facea Ho-Ho-Ho (nu sunt experta in mitologie, am citit pe net ca Thor se exprima astfel), zbura in caruta trasa de doua capre etc.. O cautare google Santa Claus and Thor aduce multe informatii. (Thor a fost asimilat lui satan din multe motive, nu detaliez acum) Last edited by anna21; 19.12.2011 at 10:07:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De obicei nu-i dau ca exemplu pe catolici, insa daca insusi Vaticanul impodobeste in fiecare an un pom de Craciun in piata San Pietro, am incredere ca armata de teologi catolici ,toata scoala de gandire catolica a studiat mult mai bine problema "paganismului" decat d-voastra, decat mine sau dna Ana; nu si-ar fi permis o asemenea abatere. Toate sarbatorile crestine se suprapun in calendar peste vechi sarbatori pagane. Faptul ca ziua coincide, nu inseamna ca sarbatoarea e pagana; tot astfel o "forma" este purtatoarea unor semnificatii multiple, in functie de contextul istoric,cultural si social. Citat:
Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 15:08:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca va intereseaza problema, cautati in cartile de istorie si de istorie a religiilor. Acolo veti gasi si acel "adevar imuabil". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am gasit informatii despre aceasta. In plus, nu gasesc un istoric al traditiei "crestine" a bradului.. (decat ce a spus Profetul de carton : Luther). M-ar interesa daca ai astfel de informatii (dar nu pareri personale cu pomul din rai, ca asa pot si eu sa "interpretez" daca ma straduiesc) Cred ca ar fi un pas mai firesc decat sa arat eu ca este simbol pagan. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|