![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos vrea cainta noastra ,regretul pt.ce am gresit. Cum sa se vada cainta ,daca nu prin taina marturisirii? Mai stim ca dupa moarte ,la vami cu faptele noastre bune ne rascumparam pacatele nespovedite . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de-o parte, "nu trebuie sa facem" pentru ca iertarea lui Dumnezeu, dragostea Sa nemasurata, nu sunt conditionate sau constranse in vreo privinta, de comportamentul nostru. Dumnezeu iarta, iubeste, isi manifesta dreptatea, intru totul liber. Pe de alta, "trebuie sa facem" pentru a ajunge la masura de a ne impartasi constient de aceasta iubire fara margini a lui Dumnezeu. Iar "a face" presupune ca in viata aceastea sa ne insusim si sa purtam chipul iertarii, iubirii, dreptatii dumnezeiesti. Inseamna a ne asemana Lui. Altfel spus, Dumnezeu nu iarta pentru ca eu iert, ci eu iert pentru ca Dumnezeu este Iubire si Iertare si imi doresc asemanarea cu El. Practic, trebuie sa traim asa cum ne invata Mantuitorul Hristos in Biserica Sa. Cum stim daca am fost iertati? Dumnezeu da inca din viata aceasta semnele iertarii fiecarui om care traieste potrivit voii si poruncilor Sale, roadele Duhului Sfant. Ele sunt semnul concret al prezentei dumnezeiesti, al vietii de comuniune cu Dumnezeu. Dar adevarul lucrurilor il vom cunoaste intru totul numai la vremea Judecatii de Apoi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Doar prin Spovedanie se iarta pacatele. Daca nu mergi la Sdpovedanie inseamna ca nu te caiesti. Daca nu te caiesti poti sa faci cate fapte bune vrei ca tot nu vrei fi iertat.
|
||||
|
||||
![]()
Sa ne pocaim si sa ne spovedim. Asa ce sunt iertate pacatele. Stim ca am fost iertati cand rosteste preotul fraza de iertare a pacatelor de dupa Spovedanie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cititi semnatura mea si invatati. Da imi cunosc pacatele. Da stiu ca mandria ma "ingroapa". Dar faptul ca sunt eu un mare pacatos nu sterge adevarul a ceea ce spun.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Atentie: nu contest taina spovedaniei, caci mi se pare ceva absolut sfant si minunat. Dar mai stim noi oare pe ce baza are parintele autoritatea de a ierta pacatele? Fara jertfa lui Hristos preotul ar fi fost si el acum un om plin de pacate, tanjind dupa iertare, absolut incapabil sa ierte cuiva vreun pacatel. Spuneai pe celalalt topic ca orice ortodox, fara exceptie, stie ca Hristos a murit pentru pacatele noastre. Dar am pus aceste intrebari deoarece am citit (pe mai multe topice) ca pacatele se iarta ba prin milostenie, ba prin spovedanie, ba prin fapte bune, ba prin faptul ca botezi un copil... absolut nimic despre sacrificiul imens facut de Fiul lui Dumnezeu. Daca este asa de simplu, de ce a mai trebuit sa moara Hristos?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnul fie in inima ta. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor, trebuie traire in toate, si in spovedanie, si in milostenie,si in relatia cu semenii, nu asa, mecanic. Si da, trebuie toate, si spovedanie, si milostenie, si iertarea aproapelui, dar toate se fac cu raportare la Hristos, nu la dorinta noastra de a prinde un loc in rai.
Iata ce spune preotul la spovedanie: "Iata, fiule, Hristos sta nevazut, primind marturisirea ta cea cu umilinta. Deci nu te rusina, nici nu te teme, ca sa ascunzi de mine vreun pacat, ci fara sfiala spune toate cate ai facut, ca sa iei iertare de la Domnul nostru Iisus Hristos. Iata, si sfanta Lui icoana este inaintea noastra. Iar eu sunt numai un martor, ca sa marturisesc inaintea Lui toate cate-mi vei spune mie; iar de vei ascunde de mine ceva, sa stii ca toate pacatele indoite le vei avea; ia seama, dar, de vreme ce ai venit la doctor, sa nu te intorci nevindecat". Pentru milostenie, s-au dat fragmentele.
iertare pacate, milostenie |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce e iertarea? | Marta | Pocainta | 99 | 11.11.2014 16:02:37 |
Poate preotul refuza iertarea pacatelor spovedite? | moldoveanu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 22 | 25.08.2011 04:03:06 |
despre iertarea pacatelor | alinuu | Intrebari utilizatori | 23 | 06.07.2011 18:08:46 |
Urmare...Curiozitati din cartea "MOISE" de Edmond Fleg | 14carol06 | Generalitati | 1 | 06.06.2009 07:03:51 |
Iertarea! | amatyyy | Umanitare | 26 | 17.05.2009 12:56:37 |
|