![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ioan,chiar mi-a placut mesajul tau,iti multumesc
![]() PS tot nu mi-a raspuns nimeni cum e cu statu in genunchi in a doua zi de Craciun... E voie sau nu e voie? Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cat priveste statul in genunchi, uf, nu prea stiu... Am observat insa ca unii oameni cu evlavie sau care au ei ceva pe suflet, stau mai mult in genunchi... Si eu fac la fel, uneori, si nu ma intreb daca e voie sau nu... Cred ca Domnul ma iarta daca mai incalc regula... nu stiu sa o fi gasit pe lista de pacate vreodata...:) In fine, n-ar strica precizarea dar mie unul imi pare ca e o chestiune secundara, ca si accentul prea mare pus pe tehnica respiratiei la rugaciune, de pilda... In definitv, depinde mantuirea de aspectul acesta? Daca depinde, atunci ok, sa aflam grabnic cum e bine sa facem, iar daca depinde mai mult de altele, atunci sa ne concentram acolo (vorbeam cu mine cu voce tare...:) Doamne ajuta, Raoul, noapte buna! |
|
||||
|
||||
![]()
Ne-a spus la biserica ca in perioada asta nu se ingenuncheaza, nu se fac matanii, nu se citesc psalmi...totusi nu e pacat daca se ingenuncheaza, dar asa e randuiala.
|
||||
|
||||
![]()
In sfarsit am primit si raspunsul unui calugar. Spune ca se poate ingenunchea in biserica,doar la chilie nu se fac metanii. Atata tot
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Însă tu nu ești călugăr. Găsesc ca răspunsul lui Solveig e mai potrivit ptr mireni.
|
|
||||
|
||||
![]()
acesta invatatura gasit-o in Mineiul pe luna decembrie la sfarsitul randuielii Utreniei din prima zi de Craciun (mineiul era din 1897). Tot acolo se specifica ca aceasta randuiala este pt frati (calugari). Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]()
Deci pana la urma am pacatuit ca am ingenuncheat la citirea Sf. Evanghelii si Crez?? Si ca faceam metanii mici cand erau inchinaciunile pentru Maica Domnului? Ca pentru asta m-au vorbit babele in biserica...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intreaba-ti duhovnicul la spovedanie si el te va lamuri.
|
||||
|
||||
![]()
O sa-l intreb,si nu tocmai la spovedanie,ci cu prima ocazie. Pana acum am reusit sa-l intreb doar pe un monah,ucenic de-al duhovnicului,si mi-a dat raspunsul care l-am expus mai sus.
Doamne-ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Nu e pacat, depinde si de obiceiurile locului..prin zona mea sunt biserici in care se ingenuncheaza de numa numa indiferent in ce perioada
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nasterea Maicii Domnului in iconografie | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 12 | 26.12.2013 00:11:35 |
NASTEREA MAICII DOMNULUI | georgeval | Diverse Sarbatori | 53 | 07.09.2013 22:56:58 |
Nasterea Domnului | elenavioletacocos | Secte si culte | 17 | 14.12.2009 18:45:51 |
Pastorala de Nasterea Domnului a IPS Irineu | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 29.12.2008 04:25:29 |
Nasterea Domnului | georgeval | Generalitati | 1 | 23.12.2007 23:57:41 |
|