Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2011, 13:26:45
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Corect.

Am vrut să demonstrez că Ellen White a spus "cam ce a spus și Biblia" referitor la starea omului în moarte:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl.9,5)

Conform Scripturii omul este alcătuit din trup + suflare de viață (Facerea 2,7). La moarte, Dumnezeu își retrage suflarea de viață ce i-a dat-o, iar trupul merge în pământul din care a fost luat. Iar sufletul, care e rezultanta unirii celor două elemente... ei bine sufletul e omul viu, ființa umană întreagă... putem spune că "s-a dus" undeva?
Va multumesc pentru raspuns!Deci,daca am inteles bine,considerati ca exista suflet,doar atata vreme cat se afla in trup,dupa care nu mai exista nimic.
Bine,avand in vedere ca suntem crestini,de aici se nasc multe semne de intrebare,inclusiv sensul mantuirii,al faptului ca Iisus a inviat din morti.Sau probabil inexistenta raiului si a iadului,caci daca nu mai exista nimic dupa,ele nu ar mai avea vreun sens.
Ori,daca Dumnezeu isi retrage "suflarea de viata" la El,inseamna ca ea ajunge la Dumnezeu,deci tot ar rezulta o continuitate.
Insa,ce m-ar interesa,pe langa aspectele pur religioase,este felul in care cei care au o astfel de credinta percep viata si moartea.Adica,nu stiu,mie personal mi-ar fi greu sa accept ca totul se incheie in momentul in care trupul fizic a murit.Mi-ar deforma intreaga perceptie despre viata,moarte,valori personale si mi-ar fi greu sa mai vad sensul in multe alte aspecte ale existentei mele...

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31