Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2011, 14:58:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Tradiția reprezintă, succint și în esență, ceea ce au spus aceia cărora li s-a spus: "Cine vă ascultă pe voi, pe Mine mă ascultă"
Domnul Hristos S-a referit în acele cuvinte la niște persoane cu un mandat special. "Sfânta Tradiție" este deja un termen destul de vag ca să se mai și refere la cineva concret și cu un mandat "semnat" direct de Hristos...
Vechi 29.12.2011, 14:58:33
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Spre deosebire de Ștefan Florin, eu nu sunt "mai bine informat" decât sf. apostol Iuda (vers.9), așa că nu-ți pot răspunde nici când (logic ar fi înainte de Schimbarea la Față), dar mai ales cum... Dacă aș ști cum, aș învia-o fără ezitare pe bunica.
Dar esti de acord cu ce scrie Ellen White acolo ? Ca Hristos l-a inviat si ca i-ar fi zis "Domnul sa te mustre " ?
Vechi 29.12.2011, 14:59:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar esti de acord cu ce scrie Ellen White acolo ? Ca Hristos l-a inviat si ca i-ar fi zis "Domnul sa te mustre " ?
Prietene, dar acele cuvinte îi aparțin Scripturii în primul rând! Cum să nu fiu de acord cu Scriptura?
Vechi 29.12.2011, 15:14:47
Senior Member

Implicit

pai scriptura ne spune ca Arhanghelul Mihail s-a luptat cu Satana pentru trupul lui Moise.Nu spune nici mai mult nici mai putin.Nu aminteste nimic de Hristos acolo."Martorii " cred ca arhanghelul ar fi Hristos.Ca ei daca le spui "El a poruncit si s-au zidit" nu vad toata treimea in cuvintele astea.
De unde a dedus E.W. ca Arhanghelul din Biblie ar fi Hristos ? Si ca el i-ar fi spus "Domnul sa te mustre " ? Care Domn daca el era Domnul ?
Vechi 29.12.2011, 15:20:17
Banned

Implicit

Citat:
pai scriptura ne spune ca Arhanghelul Mihail s-a luptat cu Satana pentru trupul lui Moise.Nu spune nici mai mult nici mai putin.Nu aminteste nimic de Hristos acolo."Martorii " cred ca arhanghelul ar fi Hristos.Ca ei daca le spui "El a poruncit si s-au zidit" nu vad toata treimea in cuvintele astea.
De unde a dedus E.W. ca Arhanghelul din Biblie ar fi Hristos ? Si ca el i-ar fi spus "Domnul sa te mustre " ? Care Domn daca el era Domnul ?
Stimabile, ai greșit topicul. Nu te afli pe topicul "Ereziile Ellenei White" și nici pe "Cum să le distragem atenția adventiștilor de la subiectul topicului atunci când intrăm în dificultate".
Vechi 29.12.2011, 15:32:16
Senior Member

Implicit

Citat:
Stimabile, ai greșit topicul. Nu te afli pe topicul "Ereziile Ellenei White" și nici pe "Cum să le distragem atenția adventiștilor de la subiectul topicului atunci când intrăm în dificultate".
Ma interesa parerea ta despre asta pentru ca spune multe.Nu ma interesa sa demonstrez ca E.W. e eretica, asta stiam deja mai demult.
Daca nu stim cine l-a inviat pe Moise si cand de unde stim ca el era intrupat la Schimbarea la Fata ? Daca era un "duh" fara carne si oase ?
Vechi 29.12.2011, 15:49:26
Banned

Implicit

Citat:
Ma interesa parerea ta despre asta pentru ca spune multe.
În cazul de față, părerea mea chiar nu contează. Contează doar ce spune Scriptura.

Citat:
Nu ma interesa sa demonstrez ca E.W. e eretica, asta stiam deja mai demult.
Mda... Știai, deși n-ai citit nicio carte de-a ei.

Citat:
Daca nu stim cine l-a inviat pe Moise si cand de unde stim ca el era intrupat la Schimbarea la Fata ?
Din câte știu eu, termenul "întrupare" este referitor doar la Domnul Hristos. Poate mă corectezi...

Citat:
Daca era un "duh" fara carne si oase ?
Cred că am fost suficient de explicit (am adus și argumente) cu privire la acel "duh" în postarea:

Dacă era un "duh" fără carne și oase, de ce ar fi avut nevoie de o colibă? (Mat. 17,4; Marcu 19,5)
Vechi 29.12.2011, 16:16:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Bineînțeles, căci observ că unii confrați pun sub semnul îndoielii chiar inspirația lui Dumnezeu asupra autorilor biblici, ba chiar se sugerează că Biserica ar avea autoritate mai mare decât Dumnezeu Însuși (vezi autoritatea Cuvântului vs. autoritatea Tradiției).
nu am pus la indoiala ca Biblia nu este inspirata de Dumnezeu. Dar tu prietene, nu stii sa citest? Ce zice Solomon in cartea lui: "Și m-am sârguit în inima mea să cercetez și să iau aminte cu înțelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer." si
"M-am uitat cu luare aminte la toate lucrările care se fac sub soare și iată: totul este deșertăciune și vânare de vânt". Zice cumva Solomon ca Dumnezeu i-a descoperit asta sau este propria lui constatare? Dar tu prietene urmezi sfatul lui Solomon? Faci tu asta: "Nu este altă fericire pentru om decât să mănânce și să bea, și să-și înveselească sufletul cu ce este bun din agoniseala lui!"? Daca este un sfat inspirat de Dumnezeu il urmezi? Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 16:23:31
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat din Ellen White :

"Pentru prima datã Domnul Hristos era pe punctul de a-i da viatã unui mort. Când Printul Vietii si fiintele luminoase s-au apropiat de mormânt, pe Satana l-a apucat spaima cã-si pierde stãpânirea. Cu îngerii sãi cei rãi, el a stat acolo, hotãrât sã lupte pentru a nu se putea pãtrunde într-un tinut pe care-l considera ca fiind ai lui. El se lãuda cã servul lui Dumnezeu a ajuns robul lui. Satana sustinea cã nici mãcar Moise nu fusese în stare sã tinã Legea lui Dumnezeu; cã îsi atribuise cinstea cuvenitã Domnului si cã se fãcuse astfel vinovat de acelasi pãcat care dusese la izgonirea sa din cer si deci, prin acea abatere ajunsese sub stãpânirea lui. Marele amãgitor a repetat vechile învinuiri pe care le adusese împotriva cârmuirii lui Dumnezeu si a ridicat noi proteste împotriva purtãrii drepte a lui Dumnezeu fatã de el. Domnul Hristos nu S-a înjosit începând o ceartã cu Satana. Ar fi putut sã arate ce îngrozitoare lucrare sãvârsise prin amãgirile lui în cer, ducând la pierderea unui numãr atât de mare de locuitori ai lui. I-ar fi putut aminti minciunile din Eden, care l-au condus pe Adam la pãcat si au atras moartea asupra neamului omenesc. I-ar fi putut atrage atentia lui Satana asupra faptului cã propria lui lucrare de a-l provoca pe Israel sã se rãscoale si sã murmure a istovit îndelunga rãbdare a conducãtorului si cã tot el l-a atacat într-o clipã de neatentie, împingându-l la pãcatul care l-a adus sub stãpânirea mortii. Dar Domnul Hristos Si-a pus nãdejdea în Tatãl Sãu, zicând: „Domnul sã te mustre" (Iuda 9). "

Deci Hristos e Arhanghelul Mihail da ? Si el l-a inviat pe Moise.
Cand l-a inviat si cum ?
Hristos e arhanghelul Mihail? Waw! Prietene osutafaraunu cand am zis ca Helen White a spus numai tanpenii nu m-ai crezut. Uite dovada! De unde si pana unde are acesta informatie "profetul" vostru? Hristos=Mihail!Tare de tot! Mai grav este faptul ca voi adventistii o credeti! Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 16:28:05
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Spre deosebire de Ștefan Florin, eu nu sunt "mai bine informat" decât sf. apostol Iuda (vers.9), așa că nu-ți pot răspunde nici când (logic ar fi înainte de Schimbarea la Față), dar mai ales cum... Dacă aș ști cum, aș învia-o fără ezitare pe bunica.
Prietene, nu-mi pune in gura cuvinte pe care nu le-am zis! Am spus ca sunt mai bine informat decat Solomon privind sufletul omului, dar NU an zis NICIODATA ca sunt mai bine informat decat Ap. Iuda.Nu interpreta mesajele mele in felul in care v-a invatat pe voi Helen White sa interpretati Biblia. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 29.12.2011 at 16:34:59.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31